بارداری با تنبلی تخمدان، فریز تخمک کمک کننده است؟

منبع: نی نی بان

191

1400/3/8

18:02


سوال : آیا برای اقدام به بارداری بانوان مبتلا به pco فریز تخمک کمک کننده است؟

پاسخ : pco در عوام به تنبلی تخمدان معروف است شامل تخمدان هایی میشود که کیست های ریز فراوان در هر دو تخمدان را پر میکند. اکثرا زمینه خانوادگی دارد که به صورت پریودهای نامنظم، رویش موی زائد در بدن، افزایش وزن و در کسانی که ازدواج کردند میتواند منجر به ناباروری شود. توصیه ما به خانم هایی که ازدواج نکردند، این است که شیوه زندگی را تغییر دهند، غذاهای خاصی را نباید استفاده کنند مثل قهوه و شکلات و ...، انجام ورزش منظم و در کنار این ها مصرف داروهایی که کمک میکند تا کیست ها کنترل شوند البته این کیست ها کامل برطرف نخواهند شد. خانم هایی که ازدواج کردند باید سریع تر اقدام به بارداری داشته باشند معمولا داروهای خاص و ویژه ای برای بارداری باید استفاده شود. اگر با دارو نشد از روش های کمک باروری IUI و IVF استفاده میکنیم. اگر کسی نخواهد سریع باردار شود میتواند تخمک یا جنین را فریز کند سن زیر 32 سال بهترین سن است.

برای آگاهی بیشتر از اقدام به بارداری با وجود تنبلی تخمدان به سراغ دکتر فتانه مختاری رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر فتانه مختاری یا دریافت نوبت از مطب دکتر فتانه مختاری کلیک کنید.

بارداری با تنبلی تخمدان، مصرف دارو موثر است؟

تخمدان پلی کیستیک یا pco که به اصطلاح عوام تنبلی تخمدان گفته می شود، یکی از بیماری های شایع در بین زنان و دختران نوجوان به شمار می آید .

تبنلی تخمدان یک بیماری ژنتیکی است . در سیکل تخمک گذاری هر ماه حدود 5-6 فولیکول شروع به رشد می کنند و در نهایت یکی از آن ها بزرگ می شود و آن فولیکول بزرگ شده فاکتورهای ماهر کننده برای مابقی فولیکول ها می فرستد و فولیکول های ریز دیگری که در اطراف آن در حال بزرگ شدن هستند، را از بین می برد و کوچک نگه می دارد .

علائم تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان اغلب در زنان به دلیل دشواری تشخیص به طور اشتباه تشخیص داده می شود. علائم ممکن است در زنان متفاوت متغیر باشند.
برای مثال چاقی یا افزایش وزن می تواند در میان زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک رایج باشد اما الزامی نیست. بسیاری از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، هیکل لاغری دارند.

متاسفانه، بیش از 50 درصد زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هرگز بیماری شان تشخیص داده نمی شود. ابتلا به تنبلی تخمدان ریسک ابتلا به بیماری های دیگری از جمله دیابت نوع دوم، بیماری قلبی عروقی، افسردگی و سرطان رحم را افزایش می دهد. بیش از 50 درصد زنان مبتلا به این بیماری پیش از 40 سالگی مبتلا به دیابت یا پیش دیابت می شوند.

برخی از علائم تنبلی تخمدان شامل موارد زیر هستند:

  • وجود کیست های کوچک در تخمدان
  • مقاومت به انسولین
  • تستوسترون زیاد که موجب افزایش رشد موهای زائد، ریزش مو با الگوی مردانه و جوش در بدن می شود
  • عدم تخمک گذاری
  • افزایش وزن در ناحیه شکم و پهلو
  • تیره شدن پوست در نواحی گردن، بازوها، سینه ها و ران ها
  • اسکین تگ در زیر بغل و ناحیه گردن
  • درد در ناحیه ران
  • اضطراب یا افسردگی
  • آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب

درمان نازایی ناشی از تنبلی تخمدان

گاها پیش می آید که مبتلا به بیماری تنبلی تخمدان شده اید که منجر به نازایی شده اید. در ابتدا بهترین روش درمان تنبلی تخمدان تغییر سبک زندگی می باشد.

انجام فعالیت های ورزشی حداقل به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته و پرهیز از رژیم غذایی حاوی مواد هورمونی همانند گوشت و مرغ، داشتن رژیم غذایی گیاهی و مواد غذایی همچون ماهی مصرف نمایید.

در صورت داشتن اضافه وزن حدود پنج تا ده درصد وزن خود را کم نمایید.

بارداری با تنبلی تخمدان

دارو درمانی

داروهای تحریک تخمک گذاری در درمان ناباروری می تواند موثر باشد.

IUI

در صورت آنکه همسر فرد اسپرم خوبی داشته باشد روش درمانی IUI می تواند موثر باشد.

لاپاراسکوپی

پس از شش ماه دوره دارو درمانی و سه ماه درمان ناباروری با آی یو آی در صورت آنکه این روش های درمانی موثر نباشد، می توانید به روش های درمانی لاپاراسکوپی می باشد.

در این روش درمانی چهار تا ده نقطه تخمدان را کوتر می کنند و بیمار پس از دارو درمانی در صورت داشتن تخمک گذاری می تواند باردار شود.

IVF

درمان ناباروری با آی وی اف آخرین مرحله درمانی می باشد. در صورت آنکه هیچ کدام از روش های درمانی موثر نباشد آی وی اف مناسبترین روش برای درمان ناباروری می باشد.

کلام آخر

تنبلی تخمدان یک بیماری ژنتیکی است، در صورتی که یکی از اقوام نزدیک شما، مادر یا خواهرتان به این بیماری مبتلاست بهتر است مراجعه به متخصص زنان و زایمان را فراموش نکنید. افرادی که به بیماری تنبلی تخمدان مبتلا هستند غالبا مستعد ابتلا به کیست تخمدان خواهند بود. به همین منظور انجام چکاپ های دوره ای و سونوگرافی می تواند به پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک نماید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو