ویلاسازی در قلب منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و در حریم رودخانه حفاظت شده جاجرود

73

1400/3/22

10:51


ویلاسازی در قلب منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و در حریم رودخانه حفاظت شده جاجرود

سلامت نیوز- الهه موسوی: به رغم ممانعت های قانونی متعدد برای ساخت وساز در مناطق حفاظت شده و بستر و حریم اکولوژیک رودخانه ها در قوانین رسمی محیط زیست، دست اندازی ها در این مناطق همچنان رخ می دهد. حالا خبر می رسد ویلایی چند طبقه در قلب منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و درفاصله حدود ۵۰۰ مترمانده به شهر"میگون" ساخته شده و نمایی ناهمگون با محیط طبیعی را ایجاد کرده است.


به گزارش سلامت نیوز، این ویلای 5 یا 6 طبقه که از فاصله بسیار دور هم خود را به چشم های مخاطب و رهگذران تحمیل می کند علاوه براینکه در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست سر به فلک کشیده مغایرت واضحی با سیستم مدیریت مناطق سازمان حفاظت محیط زیست دارد. کارشناسان محیط زیست تاکید کرده اند این ویلا قطعا غیرمجاز است و احتمالا در سال 1398 ساخته شده است.

عنوان توجیه گر "مستثنیات"

نخست اینکه در داخل محدوده قانونی "منطقه حفاظت شده البرز مرکزی" در حوزه استحفاضی و تحت مدیریت استان تهران قرار گرفته است. اگرچه در چنین مواردی سازنده و حتی مدیران متولی معمولا عنوان "مستثنیات" را بر آن می گذارند و از تعهدات قانونی شانه خالی می کنند؛ اما ساخت ویلایی با این وسعت، طبقات و نمای غیرمتعارفی که دارد نقض تمام قوانین حفاظتی کشور است.

دیگر آنکه با توجه به موقعیت این ویلا، که دربستر و یا حریم اکولوژیک "رودخانه حفاظت شده جاجرود" قرار گرفته علاوه برمغایرت با مصوبات "شورای عالی امنیت ملی"، با لایحه قانونی مصوب "حفاظت از تالاب های کشور" نیز مغایرت دارد.

بر اساس ماده ۱ "قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور" مصوب بهار 1396 هرگونه بهره‌ برداری و اقدامی که منجر به تخریب و آلودگی غیرقابل ‌جبران تالاب‌ها شود، ممنوع است.

از سوی دیگر، سکوت در برابر تخلفات و ساخت و ساز در مناطق چهارگانه حفاظتی و جنگل ها و مراتع کشور، زمینه ساز درخواست های متعدد آتی و شکل گیری توسعه ناپایداردرمنطقه که زمین های آن گرانترین ارزش را درکشور دارند خواهد شد. ویلاسازی های بی ضابطه در مناطق حفاظتی و جنگلی-مرتعی یکی از آفت های زیانبار منابع طبیعی و محیط زیست است که در سال های اخیر رواج یافته است.

منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در سال 1346 برابر مصوبه قانوني "شوراي عالي شكارباني و نظارت بر صيد" به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد. در حال حاضر قسمت جنوبي آن كه حدود يك سوم كل منطقه را شامل مي شود در حدود 38646 هكتار وسعت دارد و تحت مديريت استان تهران است.

اين منطقه از شمال به درياي مازندران ، از جنوب به ارتفاعات جنوبي رشته كوه البرز ، از شرق به حوزه آبريز آب شيرين حاجي ماهرود و سرشا خه هاي رودخانه كياكلا ، لار و نمارستان و از غرب به شاخه اصلي رودخانه كرج محدود مي شود.

از جاذبه هاي بارز اين منطقه از جنبه پوشش گياهي ، حدود 1100 گونه گياهي است كه بخش جنوبي آن جزو ناحيه ايراني – توراني بوده و از ذخيره گاه هاي ژنتيكي ايران به شمار مي رود. همچنین شرايط خاص اكولوژيك و توپوگرافي اين منطقه، وضعیت مساعدی را براي زندگی انواع حیات وحش فراهم آورده و بارزترين زيستگاه خرس قهوه ای در استان تهران در منطقه امن سوتك قرار دارد.

سکوت در برابر ویلاسازی و زمین خواری در این منطقه به دلیل نزدیکی به کلانشهر تهران می تواند باعث اپیدمی شدن مساله و آسیب های جدی به نقاط دیگر این منطقه ارزیمند طبیعی و موجودات ان شود.

ویلاسازی در قلب منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و در حریم رودخانه حفاظت شده جاجرود

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو