۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


منبع: برترین ها

82

1400/3/30

14:16


از طولانی‌ترین و بزرگترین کتاب‌های جهان تا اولین کتابی که با ماشین تحریر نوشته شد، در این مطلب به ۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌های چاپی می‌پردازیم.

ایرنا: از طولانی‌ترین و بزرگترین کتاب‌های جهان تا اولین کتابی که با ماشین تحریر نوشته شد، در این مطلب به ۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌های چاپی می‌پردازیم.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها

این روز‌ها به لطف شبکه جهانی اینترنت، کاربران گوشی‌ها و دیگر ابزار هوشمند با دنیایی از کتاب‌های الکترونیک و صوتی در شاخه‌های داستانی یا غیرداستانی تنها چند کلیک فاصله دارند، اما خواندن این کتاب‌های دیجیتال کجا و ورق زدن صفحات کتاب‌های کاغذی کجا. بوی کاغذ کتاب‌های قدیمی و جدید، فونت و جلد‌های زیبای این نوع کتاب‌ها برای بسیاری از ما بخش مهمی از لذت کتاب خواندن است.

وقتی حرف از کتابها، این یاران دانا و خوش بیان، در میان باشد معمولا به ژانر، نویسنده، محتوا یا قالب آن‌ها توجه می‌کنیم، اما در حاشیه این دایره توجه، دنیایی عظیم و پررمز و راز در جریان است که شاید تاکنون هیچکدام به آن توجه نکرده باشیم. مثلا باورتان می‌شود یکی از نویسندگان معروف انگلیسی همه کتابهایش را ایستاده نوشته باشد؟ دنیای کتاب‌های غیردیجیتالی و مکتوب سرشار از حقایق و نکات جالب و غافلگیرکننده‌ای است که در ادامه به شماری از آن‌ها می‌پردازیم:

۱. طولانی‌ترین کتاب

در جست‌وجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست با ۱۳ جلد و نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ کلمه، به عنوان طولانی‌ترین رمان تاریخ در کتاب رکورد‌های گینس ثبت شده است. این شاهکار ادبی نویسنده شهیر فرانسوی در کنار روایت داستان زندگی او به موضوعاتی، چون حافظه غیرارادی و جست‌وجو برای حقیقت و معنا می‌پردازد. پس از این که چندین ناشر این کتاب را رد کردند، پروست در سال ۱۹۱۳ میلادی به هزینه خودش اولین جلد آن را منتشر کرد. ۱۳ جلد این کتاب در فاصله سال‌های ۱۹۱۳ تا ۱۹۲۷ چاپ و روانه بازار کتاب شدند.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۲. گران‌ترین کتاب

گران‌ترین کتاب چاپی جهان، کتاب مزامیر خلیج (Bay Psalm) است که قدیمی‌ترین کتاب منتشر شده در آمریکای بریتانیا (مستعمرات امپراطوری بریتانیا در آمریکای شمالی) بوده و توسط رهبران خلیج مستعمره ماساچوست گردآوری شد. مزامیر خلیج (۱۶۴۰) نوامبر سال ۲۰۱۳ به قیمت ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار به فروش رسید.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۳. کتابی با بیشترین آمار ممنوعیت‌

کتاب‌های هری‌پاتر به دلیل شکایت‌های دینی، رکورد بیشترین ممنوعیت در بازار کتاب آمریکا را در اختیار دارند. مجموعه فانتزی هری‌پاتر یک مجموعه داستانی پرطرفدار از ۷ رمان به قلم جی. کی. رولینگ نویسنده معروف انگلیسی است که تاکنون در مجموعه دستکم ۵۰۰ میلیون نسخه از آن در جهان به فروش رفته است.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۴. بزرگترین کتاب

اطلس کلنکه (The Klencke Atlas) با یک متر و ۷۵ سانت طول و یک متر و ۹۰ سانت عرض (در حالت گشوده)، بزرگترین کتاب جهان است. این کتاب که در سال ۱۶۶۰ میلادی منتشر شد، شامل مجموعه‌ای از نقشه هاست و نام خود را از یوهانس کلنکه، شخصیتی کلیدی در تجارت شکر در قرن هفدهم میلادی، گرفت.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۵. نویسنده‌ای که ایستاده کتاب می‌نوشت

ویرجینیا وولف از نویسندگان سرشناس دوران مدرن، تمام کتابهایش را در حالت ایستاده نوشته است. از این نویسنده و منتقد انگلیسی آثاری، چون خانم دالووی (۱۹۲۵)، به‌سوی فانوس دریایی (۱۹۲۷) و اتاقی از آن خود (۱۹۲۹) به جا مانده است.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۶. کتاب‌هایی که زنجیر می‌شدند

در گذشته برای جلوگیری از سرقت کتابها، معمولا آن‌ها را به قفسه کتابخانه‌ها زنجیر می‌کردند.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۷. اولین کتابی که با ماشین تحریر نوشته شد

ماجرا‌های تام سایر (۱۸۷۶) نوشته مارک تواین اولین کتابی بود که با استفاده از ماشین تحریر نوشته شد. این کتاب ماجرا‌های یک پسر نوجوان به نام توماس یا همان تام را روایت می‌کند که در مجاورت رود می‌سی سی پی در شهر خیالی سن پترزبورگ روزگار می‌گذراند.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۸. کتاب‌هایی که بیشترین دفعات خوانده شدن را دارند

کتاب مقدس مسیحیان، نقل‌قول‌هایی از مائو تسه‌تونگ و سری کتاب‌های هری پاتر، در بین دیگر کتاب‌های جهان، بیشترین آمار خوانده شدن را دارند.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۹. اولین کتابی که پرفروش‌ترین شد

اولین کتابی که به عنوان پرفروش‌ترین کتاب معرفی شد، کتاب ابلهان طبیعت Fools of Nature نوشته آلیس براون رمان نویس، شاعر و نمایشنامه نویس آمریکایی بود که در سال ۱۸۸۹ منتشر شد.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها


۱۰. اولین کتابی که در آکسفورد چاپ شد

اولین کتابی که در آکسفورد منتشر شد، مطالعه‌ای بود بر اعتقادنامه رسولان (the Apostles’ Creed). در اولین صفحه این کتاب یک اشتباه چاپی داشت و در بخش تاریخ انتشار به جای ۱۴۷۸، عدد ۱۴۶۸ نوشته شده بود.

۱۰ حقیقت جالب از دنیای کتاب‌ها

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو