علت تکرر ادرار در زنان و مردان چیست و چگونه درمان می شود

علت تکرر ادرار در زنان و مردان چیست و چگونه درمان می شود


منبع: آرگا

69

1400/5/11

07:40


علت تکرر ادرار در بسیاری از افراد متفاوت می باشد که با استفاده از روش های خانگی و کم هزینه می توانید این بیماری شایع و آزار دهنده را درمان کنید.

یکی از مشکلاتی که در بین زنان و مردان گاهی وقتا پیش می آید مشکل در ادرار است و در واقع یک مشکل چالش بر انگیز است زیرا ممکن است مثانه فرد کنترل نگه داشتن ادرار را از دست بدهد. افرادی که تکرار ادرار دارند هر دو ساعت یا بیشتر برای ادرار کردن به دستشویی می روند، در ادامه این مقاله شما را با علت تکرر ادرار و درمان آن آشنا خواهیم کرد.

علت تکرر ادرار چیست؟

تکرار ادرار بیماری شایع می باشد

اختلال کلیوی : یکی از علت تکرر ادرار اختلال در عملکرد کلیوی می باشد و باعث مشکلاتی مانند: کم اشتهایی و کاهش وزن نیز می شود.

عفونت دستگاه ادراری : داشتن درد زیر شکم و تکرار ادرار از نشانه های عفونت باکتریایی می باشد. و در واقع علت تکرر ادرار نیز محسوب می شود.

سنگ کلیه : داشتن سنگ کلیه، تکرار ادرار را به شدت درد آور می کند زیرا، باعث مسدود شدن مجاری ادرار می شود. برای درمان درد کلیه می توانید در اینجا کلیک کنید.

رژیم نامناسب : نوشیدن زیاد آب و نوشیدنی ها کربوهیدراتی یکی دیگر از علت تکرر ادرار می باشد.

دلایل طبیعی : افرادی که مشکلات رحم دارند و یا زایمان های زیاد و نزدیک به هم داشته اند موجب تشدید شدن تکرار ادرار و فشار به مثانه می شود.بنابراین دلایل طبیعی نیز یکی از علت تکرار ادرار است.

علائم تکرار ادرار

  • بی اختیاری در ادرار
  • احساس سوزش در ادرار
  • ادرار داشتن بیش از هفت بار در روز
  • از بین نرفتن احساس ادرار
  • شفافی ادرار

علائم تکرار ادرار

نشانه های تکرار ادرار شبانه

اغلب مردم قادرند بدون اینکه نیازی به ادرار کردن داشته باشند، حدود ۶ تا ۸ ساعت خواب و استراحت کافی داشته باشند، اما مشکل ادرار شبانه موجب می شود تا فرد حدوداً ۵ تا ۶ بار بیدار شود. ادار شبانه دارای علائمی همچون تولید بیش از حد ادرار، تکرار ادرار و نیز نیاز فوری به دفع ادرار با حجم کم می باشد.

ادرار شبانه همچنین می تواند موجب ایجاد مشکلاتی از قبیل عدم احساس راحتی به هنگانم نشستن بر روی صندلی توالت، احتمال زمین خوردن و آسیب دیدن در افراد سالمند شود.

چگونگی تشخیص ادرار شبانه

پزشک می توان بعد از معاینه فیزیکی و بررسی علائم، این بیماری را تشخیص دهد. وی همچنین به منظور تعیین دلیل احتمالی بیماری، سوالات خاصی در این زمینه از شما می پرسد، حال این سوالات می تواند شامل سوالاتی از جمله اینکه چه مدت زمان است که ادرار شبانه دارید و یا اینکه قبل از خواب چه مقدار مایعات می نوشید، همچنین بخشی از سوالات پزشک می تواند درمورد فعالیت های منظم شما پیش از خواب باشد.

علت تکرار ادرار

در نتیجه پزشک بعد از بررسی های لازم و در صورت لزوم، تجویز آزمایش هایی را برای تعیین علت تکرار ادرار خواهد داد و پزشک آزمایشگاه با دقیق شدن در ترکیبات شیمیایی موجود در ادرار، غلظت ادرار را تعیین کرده و تشخیص خواهد داد که آیا کلیه های شما به درستی مواد زائد و آب را دفع می کنند یا خیر.

برخی آزمایش های دیگر در این زمینه عبارتند از اندازه گیری ادرار باقیمانده بعد از خالی شدن است که شامل سونوگرافی از ناحیه لگنی به منظور چک کردن باقیمانده ادرار می باشد، حال پزشک می تواند دستور انجام آزمایش های بیشتر را دهد.

اگر فرد مشکوک به بیماری خاصی باشد باید برای تشخیص دقیق بیماری، آزمایشات دیگری همچون قند خون، نیتروژن، اوره خون، کراتینین، اسمولالیتی خون و الکترولیت سرم صورت گیرد ، این آزمایش ها به طور دقیق نشان می دهد که آیا کلیه های فرد دارای عملکرد خوبی هستند یا خیر. ضمن اینکه از طریق آنها غلظت ترکیبات شیمیایی موجود در خون اندازه گیری شده و نیز تعیین خواهد شد که آیا تکرار ادرار شبانه ناشی از یک عارضه جانبی کلیه، به دلیل کم آبی و بیماری دیابت می باشد یا خیر.

علل تکرر ادرار

روش های درمان تکرر ادرار

تکرار ادرار نیاز به درمان های خانگی دارد که با استفاده از روش های خانگی می توانید آن را درمان کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب به دلیل داشتن خواص ضد قارچی و ضد با کتری می تواند با هر گونه عفونتی که موجب تکرار ادرار شده است مبارزه کند و همچنین باعث کاهش درد در ارتباط با عفونت های دستگاه گوارشی می شود علاوه بر این سرکه سیب دارای پتاسیم و مواد معدنی مفید است که به تعادل ph بدن کمک زیادی می کند. بنابراین یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چای خوری عسل خام در یک لیوان گرم مخلوط کنید و دو بار در روز این مخلوط را میل کنید. روش دیگر استفاده از سرکه سیب برای درمان تکرار ادرار این است که تا ۲ فنجان سرکه سیب را به آب حمام خود اضافه کنید. سپس ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن بمانید این کار را یک‌بار در روز انجام دهید.

دانه شنبلیله

دانه شنبلیله برای درمان تکرار ادرار بسیار مناسب است برای این منظور پودر دانه را با عصاره دانه اسقف و زنجبیل میکس کنید یک محلول با آب یا عسل رقیق شده درست کنید و روزی دو بار از این محلول استفاده کنید تا نتیجه مطلوبی را به دست آورید.

دانه شنبلیله برای درمان تکرار ادرار

آب جعفری

آب جعفری کمک زیادی به درمان تکرار ادرار می کند بنابراین افرادی که از ادرار مکرر رنج می برند باید آب بیشتری نیز مصرف کنند تا بتوانند میزان بیشتری ادرار را خارج کنند و باکتری ها خارج شوند بنابراین آب جعفری کمک زیادی به این فرایند می کند.

روش های خانگی درمان مکرر ادرار

کمپرس گرم

یکی از روش های کاهش درد مکرر ادرار کمپرس آب گرم می باشد زیرا، باعث کاهش فشار مثانه و همچنین آرام کردن ماهیچه می شود بنابراین یک بطری آب گرم را درون یک حوله بگذارید و دراز بکشید و این بطری گرم را زیر مثانه خود قرار دهید و زمانی که احساس کردید بطری سرد شد آن را بردارید هم چنین می توانید از پد گرم نیز استفاده کنید.

درمان تکرار ادرار

ماست

یکی دیگر از روش های درمان تکرار ادرار سالم نگه داشتن مثانه با استفاده از ماست می باشد، با خوردن ماست می توانید رشد باکتری خوب را در دستگاه گوارش افزایش دهید بنابراین ماست باعث بهبود بخشیدن به عفونت های دستگاه ادراری و همچنین بهبود هضم غذا می شود و همچنین تعادل باکتری های سالم روده را تقویت می کند. فقط دقت داشته باشید که از ماست طبیعی استفاده کنید زیرا ماست طعم داده شده حاوی شیرینی و عوامل مصنوعی هستند.

کرن بری:

کرن بری دارای خواص مهار کننده باکتریابی می باتشد و برای درمان مکرر ادرار بسیار مناسب است و همچنین چهار اونس آب خالص کورن بری به جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری نیز کمک زیادی می کند.

کرن بری برای درمان عفونت ادراری

پودر دارچین :

دارچین به دلیل داشتن خواص ضد التهابی باعث کاهش احساس سوزش و تکرار ادرار می شود و به سلامت کلیه کمک می کند.

امیدواریم از مطالب گفته شده در مورد علت تکرر ادرار و روش های درمان آن بهره باشید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مجله اینترنتی آرگا همراه شوید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو