اوضاع غذایی کره‌شمالی خطرناک توصیف شد

منبع: برترین ها

30

1400/7/16

16:33


به گفته تحلیلگران و یک متخصص سازمان ملل که در هفته جاری شک و تردیدهایی را درباره برداشت محصول در کره شمالی مطرح کردند، وضعیت غذایی این کشور همچنان وخیم بوده اما شواهد حاکی از آن است که چین محموله‌های زیادی از کمک‌های بشردوستانه به این کشور ارسال می‌کند.

ایسنا: به گفته تحلیلگران و یک متخصص سازمان ملل که در هفته جاری شک و تردیدهایی را درباره برداشت محصول در کره شمالی مطرح کردند، وضعیت غذایی این کشور همچنان وخیم بوده اما شواهد حاکی از آن است که چین محموله‌های زیادی از کمک‌های بشردوستانه به این کشور ارسال می‌کند.

به نقل از رویترز، کره شمالی مدت‌هاست از ناامنی غذایی رنج می‌برد و مشاهدات حاکی از آن است که تحریم‌های بین‌المللی، بلایای طبیعی و امروزه همه‌گیری کرونا که منجر به بسته شدن غیرمنتظره مرزها شده است، نمکی‌ است بر زخم بی‌تدبیری دولت در مدیریت اقتصادی این کشور.

اوضاع غذایی کره‌شمالی خطرناک توصیف شد

کره شمالی معمولا برای جبران کمبود خود در محصولات غذایی، به کمک‌های چین وابسته است، اما بستن خودخواسته مرزها با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، این واردات را به کمترین میزان خود رسانده است.

یک بازپرس حقوقی سازمان ملل متحد در گزارشی که به دست رویترز رسیده بیان کرده است که تحریم‌های بین‌المللی که بر برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی وضع شده، علاوه بر آن، موانع دیگری در حوزه‌های خارج از فعالیت‌های هسته‌ای این کشور ایجاد می‌کنند و باید برای جلوگیری از یک بحران انسانی، کاهش یابند.

علیرغم مشکلات اقتصادی، کره شمالی به توسعه سلاح‌های هسته‌ای و زرادخانه‌های موشک‌های هسته‌ای خود ادامه داده است؛ از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به آزمایش موجی از موشک‌های کوتاه برد در هفته‌های اخیر و افزودن تاسیساتی بزرگ به تاسیسات اصلی راکتور هسته‌ای این کشور اشاره کرد، تاسیساتی که به گفته تحلیلگران به منظور افزایش اورانیوم تسلیحاتی ساخته شده است.

پس از آنکه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی شرایط غذایی را "وخیم" توصیف کرد، چشم‌ها به برداشت امسال محصولات خیره مانده است و همه چیز به برداشت امسال محصولات بستگی دارد.

اگرچه فائو، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد گفته بود که فصل رویش در سال ۲۰۲۱ شروع خوبی داشته است، اما طبق گزارشات جدید از یک اتاق فکر آمریکایی، اطلاعات جمع‌آوری شده توسط تصاویر ماهواره‌ها از کره‌شمالی، حاکی از آن است که محصولات امسال، از یک برداشت خوب یا حتی متوسط نیز پایین‌تر است.

مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در گزارشی اعلام کرد: اگرچه هنوز نمی‌توان واژه "قحطی" را برای شرایط فعلی به کار برد، اما این واژه منفی، به همراه عوامل بیرونی از جمله برداشت کم در سال گذشته و آسیب‌های سیل به کشتزارهای شمال شرق و زیرساخت‌های حمل و نقل، عدم امنیت غذایی در این کشور را تشدید کرده است.

این هفته، برای اولین بار در ماه های اخیر، نشانه‌هایی مبنی بر پذیرش کمک‌های بین‌المللی توسط کره شمالی به چشم خورد؛ آژانس‌های سازمان ملل متحد می‌گویند برخی محموله‌ها وارد کشور شده‌اند و اکنون در بنادر کره‌شمالی در قرنطینه هستند.

محصولات تغذیه‌ای و بهداشتی از طرف یونیسف، صندوق کودکان ملل متحد و محصولات درمانی برای کنترل همه‌گیری کرونا از طرف سازمان بهداشت جهانی از جمله کمک‌های بشردوستانه‌ای هستند که در انتظار ورود به کره شمالی‌اند.

چد اوکرول، مدیرعامل "گروه خطر کره" در کره جنوبی که وضعیت کره شمالی را تحت نظر دارد، بیان کرد که این محموله‌های حمایتی مدت‌هاست در انتظار گشوده شدن مرزهای کره شمالی هستند اما با توجه به اینکه این کشور از چین در این زمینه واردات دارد، به نظر نمی‌رسد مرزها بیشتر از این باز شوند.

وی در این باره تصریح کرد: کره شمالی از ماه مه میلادی، اجازه ورود محموله‌ها از چین را به کشورش داده است، محموله‌هایی که شامل حجم زیادی از کمک‌های بشردوستانه است.

صادرات چین به کره شمالی در ماه اوت، برای سومین ماه متوالی با افزایش همراه بوده و به ۲۲.۵ میلیون دلار رسید، که البته بخش ناچیزی از ۲۱۹ میلیون دلار صادرات این کشور در آگوست ۲۰۱۹، قبل از همه‌گیری کرونا بود.

اوکرول بیان کرد که معتقد است کره شمالی می‌تواند با تکیه بر کمک‌های صادراتی چین، مشکل کمبود غذا را برطرف کند.

با این حال وی افزود: اما کیفیت، تنوع، و ارزش غذایی محصولات عرضه شده توسط چین، کم خواهد بود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو