چند درصد دانش‌آموزان به روخوانی قرآن مسلطند؟

منبع: برترین ها

105

1400/7/22

15:54


رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف‌های موجود در نظام آموزشی برای آموزش قرآن گفت: متأسفانه در بخشی‌ از برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های حوزه آموزشی و پرورشی در رابطه با قرآن ضعیف عمل کرده‌ایم. اینکه در دوران ۱۲ سال تحصیل یک دانش‌آموز تنها ۷۲۰ ساعت برنامه و تلاوت قرآن در نظر گرفته شود اما با این وجود بیش از ۶۰ درصد دانش‌آموزان روخوانی و روان‌خوانی قرآن را ندانند، ضعف نظام آموزشی، آموزش و پرورش و برنامه‌ریزان قرآنی ما را نشان می‌دهد.

ایسنا: رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف‌های موجود در نظام آموزشی برای آموزش قرآن گفت: متأسفانه در بخشی‌ از برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های حوزه آموزشی و پرورشی در رابطه با قرآن ضعیف عمل کرده‌ایم. اینکه در دوران ۱۲ سال تحصیل یک دانش‌آموز تنها ۷۲۰ ساعت برنامه و تلاوت قرآن در نظر گرفته شود اما با این وجود بیش از ۶۰ درصد دانش‌آموزان روخوانی و روان‌خوانی قرآن را ندانند، ضعف نظام آموزشی، آموزش و پرورش و برنامه‌ریزان قرآنی ما را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر در اختتامیه جشنواره قرآنی ترنم وحی که امروز، ۲۲ مهر ماه، در هتل مدینه‌الرضا(ع) مشهد برگزار شد، با اشاره به سخنی از امام حسن عسکری(ع) در رابطه با تربیت و پرورش اظهار کرد: امام حسن عسکری(ع) می‌فرماید «ریاضه الجاهل و رد المعتاد عن عادته کالمعجز؛ ۲ کار یعنی پرورش و تربیت شخص نادان و بازگرداندن و ترک دادن معتاد از عادتش، آنقدر سخت است که انجام آن مانند معجزه می‌ماند». در واقع این سخن بر این نکنه تاکید دارد که فرد جاهل در مسیر افراط یا تفریط حرکت می‌کند.

وی با بیان این‌که اگر کسی عادتی بر یک رویه کرد و ملکه رفتاری او شد، قدرت ترک آن را نخواهد داشت، افزود: اگر فرزندان خود را به قرآن و ارتباط با معارف الهی عادت دهیم و زندگی و مسیر آن‌ها قرآنی شود، یک استخوان‌بندی رفتاری در زندگی آن‌ها شکل می‌گیرد اما متاسفانه چنین موضوعی را در تربیت زندگی فرزندان خود انجام نداده‌ایم. نباید این امور تنها یک امور ظاهری باشد بلکه دین، نگاه به خدا و توحید باید در عمق رفتار آن‌ها حاکم شود.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آن چیزی که امروز در جامعه ما آسیب‌زاست، این است که روح توحید در وجود انسان‌ها حکومت پیدا نکرده و نبود حاکمیت احکام الهی و معارف دینی در عمق وجود افراد نتیجه‌ای است که اکنون آن‌ را مشاهده می‌کنیم. هرچه ما از معارف الهی، قرآن و اهل‌ بیت(ع) فاصله بگیریم، مشکلات به جامعه فشار می‌آورد و به مردم آسیب می‌رساند. راه بشر برای برون‌رفت از بحران‌های پیش رو فقط قرآن و اهل‌ بیت(ع) است.

پژمانفر با بیان این‌که ارتباط با قرآن، تلاوت و تجوید دریچه‌ای است که باید از آن عبور کرد و وارد سرسرای معارف الهی شد، خاطرنشان کرد: این یکی از ضرورت‌هایی است که باید به آن بپردازیم. در حرکت در مسیر معارف الهی چاره‌ای جز نداریم. می‌توان آرامش را در زندگی افرادی که امروز توانسته‌اند معارف الهی را در خانواده، جامعه و پیرامون خود حاکم کنند، مشاهده کرد.

باید از ساحل قرآن عبور کرد و به عمق دریای معارف الهی رسید

وی ضمن تقدیر از فعالیت‌های قرآنی در جشنواره ترنم وحی ادامه داد: تبریک می‌گویم به مجموعه‌هایی که برنامه‌های قرآنی را با کودکان و نوجوانان برگزار می‌کنند. نونهالان و نوجوانان هم باید به این موضوع توجه کنند که فقط در فضای قرائت و تلاوت قرآن نمانند و از آن عبور کنند چراکه توقف در این موضوعات مانند این است که کسی کنار ساحل یک دریا متوقف شده باشد. در این راه باید مانند یک شناگر قوی و متبحر به عمق دریا رفت تا مرجان‌ها و مرواریدها را به دست آورد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در ساحل قرآن نمانید و اگر می‌خواهید به عمق قرآن دست پیدا کنید، راهی جز عبور از ساحل آن ندارید، تصریح کرد: اگر امروز بتوانیم انس با قرآن را در نوجوانان ایجاد کنیم تا این کتاب الهی در زندگی آن‌ها حضور پیدا کند، آینده آن‌ها نیز همین‌گونه رقم خواهد خورد. به تعبیر امام حسن عسکری(ع) اگر روحیات و رفتار فردی در کودکی با این شیوه شکل گرفت، در آینده نیز نمی‌تواند آن را رها کند. وقتی کسی سحرها بیدار شد و تلاوت قرآن کرد، قرآن او را در حصن حصین خود نگه‌ می‌دارد و تا آخر عمر در همین مسیر حرکت خواهد کرد.

پیش‌بینی مباحث قرآنی در قانون برنامه هفتم مجلس شورای اسلامی

پژمانفر با اشاره به پیش‌بینی مسائل مربوط به فرهنگ‌سازی قرآنی در قانون برنامه هفتم مجلس شورای اسلامی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه‌شنبه پیش رو به مجلس شورای اسلامی می‌آید تا با ورود به مباحث قرآنی، بتوانیم در قانون برنامه هفتم شرایط را برای تمرکز بر مباحث قرآنی بیشتر مهیا کنیم تا بتوانیم به فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با حفظ قرآن کریم مبنی بر اینکه «باید ۱۰ میلیون حافظ قرآن داشته باشیم» عمل کنیم. راه دست‌یابی به این مهم مساعدت و کمک به تشکل‌های قرآنی و برنامه‌ریزی است. البته که حفظ قرآن فقط حفظ ۳۰ جز نیست و کمتر از این را هم می‌شود به حساب آورد اما باید به سمتی برویم که هر خانواده‌ یک حافظ قرآن داشته باشد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اکنون به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه‌های قرآنی را تکلیف کرده‌ایم تا در رشته‌های مختلف تحصیلی آن را اجرا کنند. همچنین برای وزارت‌های آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌هایی در این زمینه پیش‌بینی شده است. اگر کسی در این کشور می‌تواند فارسی بخواند و بنویسد، باید بتواند قرآن را هم تلاوت کند. معنا ندارد در کشوری که دارای نظام اسلامی است، فردی نتواند به روخوانی و روان‌خوانی قرآن مسلط باشد.

پژمانفر ادامه داد: امسال در مجلس یازدهم شورای اسلامی به صورت جدی‌تر به مباحث قرآنی ورود پیدا کرده و در قانون برنامه هفتم نیز برای مباحث قرآنی پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته است. امیدواریم بتوانیم با این اقدامات منشا بروز برخی تغییرات باشیم. یکی از دستورات جلسات ما در هفته‌های آینده نیز راه‌اندازی شورای توسعه فعالیت‌های استانی است که یک تکلیف قانونی به شمار می‌آید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو