خبر مهم برای بیمه شدگان تامین اجتماعی | روش جدید چک کردن سوابق بیمه تامین اجتماعی

12

1401/8/15

18:49


ویدئویی از شهاب حسینی در فضای مجازی منتشر شده است که نظر کاربران را به خود جلب کرده است و حواشی زیادی بدنبال داشته است

خبر مهم برای بیمه شدگان تامین اجتماعی | روش جدید چک کردن سوابق بیمه تامین اجتماعی

پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بیمه تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به منظور ایجاد رفاه و حمایت از حقوق کلیه کارکنان کارخانه ها، اداره ها و سازمان ها و دیگر محیط های کاری به وجود آمد. بیمه تامین اجتماعی بیشتر برای دهک های متوسط و پایین در نظر گرفته می شود. بیمه تامین اجتماعی کمک زیادی در تامین برخی نیاز های اولیه ی افراد می کند. در حال حاضر، طبق قانون بیمه تامین اجتماعی  و بیمه نامه برای تمامی افراد شاغل، اجباری است. می توان گفت که سازمان و بیمه تامین اجتماعی، مهم ترین رکن صنعت بیمه در کشور است.

بیمه تامین اجتماعی

پورتقی گفت: تمام بیمه شدگان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی (eservices.tamin.ir) سوابق خود را رصد کنند، دستمزد‌های پرداختی را ببینند و از چهل خدمت غیرحضوری دیگر بهره‌مند شوند.

او می‌گوید: همکاران من در سامانه تلفنی ۱۴۲۰ به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی سوالات بیمه شدگان هستند.

رئیس اداره ارتباط مردمی سازمان تامین اجتماعی البرز گفت: سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۲۰ نیز از دیگر روش‌های ارائه خدمت غیرحضوری به بیمه شدگان تامین اجتماعی است.

او در خصوص بیمه کارگران ساختمانی، می‌گوید: امیدوارم ساز و کاری ایجاد شود که همه کارگران ساختمانی شناسایی شوند و بتوانیم به صورت رایگان آنان را بیمه کنیم، اما اکنون ظرفیت و سهمیه‌ای برای بیمه این قشر وجود ندارد.

پورتقی گفت: هرکسی که ادعای سابقه بیمه دارد و سابقه او موجود نیست می‌تواند ادعای خود را در ایگاه اینترنتی خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی ثبت کند.

بیمه تامین اجتماعی

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: بیمه‌شدگان تأمین‌ اجتماعی بدون هیچ اشکالی می‌توانند با مراجعه به مراکز طرف قرارداد، خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد در هفته گذشته ۳۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز طرف قرارداد این سازمان پرداخت شده و بخش دیگری از مطالبات به زودی پرداخت خواهد شد. 

شهرام غفاری افزود: سازمان تأمین اجتماعی در اجرای طرح دارویار، همکاری کامل داشته و مطالبات داروخانه‌ها از محل این طرح را تا شهریور ماه پرداخت کرده و تنها مطالبات دو ماه شهریور و مهر باقی مانده که به زودی با حمایت مجلس و با همکاری دولت پرداخت خواهد شد. 

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی ضمن تشکر صمیمانه از همکاری کلیه مراکز طرف قرارداد به‌ویژه داروخانه‌ها، تأکید کرد: بیمه‌شدگان تأمین‌ اجتماعی بدون هیچ اشکالی می‌توانند با مراجعه به مراکز طرف قرارداد، خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

غفاری همچنین در خصوص مصاحبه اخیر یکی از اعضای انجمن داروسازان مبنی بر تخصیص مستقیم یارانه طرح دارویار به داروخانه‌ها اعلام کرد: سازمان تأمین اجتماعی مخالفتی با این پیشنهاد ندارد؛ هرچند این مهم، تصمیمی است که در سطوح مدیریتی بالاتر و توسط سیاستگذاران باید اتخاذ شود.

بازنشستگی حسب بند «۱۵» ماده «۲» قانون تامین اجتماعی، «عدم اشتغال بیمه‌شده به کار به سبب رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در این قانون» تعریف شده است. «سن» و «سابقه بیمه‌پردازی» یا همان سنوات پرداخت بیمه، دو معیار احراز شرایط بازنشستگی در قانون مذکور هستند.

در صورتی که مستمری استحقاقی فرد بر اساس این بند کمتر از حداقل حقوق سال مربوطه باشد تا حداقل حقوق ارتقاء خواهد یافت.

همچنین باید گفت که شرایط بازنشستگی برای تمام بیمه شدگان اعم از بیمه شدگان اجباری، اختیاری و حرف و مشاغل آزاد یکسان است. محمدحسن زدا، سرپرست اسبق سازمان تامین اجتماعی نیز به این پرسش که آیا بازنشستگی بیمه شدگان در صنوف مختلف متفاوت است؟ اینگونه پاسخ داده است که «صنوف مختلف تصور می‌کنند بازنشستگی‌شان تفاوت دارد؛ در حالی که اینطور نیست. نانوا، قناد و در هر شغل دیگری طبق قانون تامین اجتماعی بازنشستگی برای مردان با ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه و برای زنان با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه امکان پذیر بوده و این قانون برای همه است.»

وی افزود: «البته اگر شغلی سخت و زیان‌آور باشد، فرد باید به کمیته‌های سخت و زیان آور در ادارات کار که محل تشخیص آن است مراجعه کند. فرد مشمول قانون سخت و زیان آور با ۲۰ سال سابقه خدمت متوالی یا ۲۵ سال سابقه خدمت متناوب بدون شرط سنی می‌تواند بازنشسته شود.»

قاعده کلی برای بازنشستگی اینگونه است که بیمه‌شده می‌تواند به سازمان تامین‌اجتماعی درخواست بازنشستگی دهد و کارفرما نمی‌تواند بازنشستگی کارگر خود را تقاضا کند. صرفا در یک مورد کارفرما می‌تواند خواستار بازنشستگی کارگر خود شود و آن هم در موردی است که سن کارگر بیمه‌شده حداقل پنج سال از زمان قانونی بازنشستگی گذشته باشد که این موضوع برای بانوان ۶۰ سالگی است. یعنی کارفرما می‌تواند از سازمان بخواهد که کارگر زن خود را که به ۶۰ سالگی رسیده بازنشسته کند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو