هدیه 200 میلیون تومانی دولت به سرپرستان خانوارها | وام قرض الحسنه با اقساط 10 ساله بدون سپرده و ضامن

13

1401/8/25

11:02


هدیه 200 میلیون تومانی دولت به سرپرستان خانوارها  |  وام قرض الحسنه با اقساط 10 ساله بدون سپرده و ضامن

پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 وام قرض الحسنه یکی از انواع وام های بانکی است؛ این نوع وام در واقع عقدی است بین بانک و قرض گیرنده که طبق مقررات و ضوابط مبلغی به عنوان قرض به فرد داده می شود؛ طبق قرار داد مبلغ وام قرض الحسنه توسط وام گیرنده باید باز پرداخت شود. بانک های مختلفی وام قرض الحسنه به سپرده گذاران خود ارائه می دهند. سقف تسهیلات وام قرض‌ الحسنه به متقاضیان و میزان کارمزد آن هر ساله توسط بانک‌ مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص می‌شود. وام قرض الحسنه همان طور که از نامش پیداست، دارای نرخ کارمزد کمی است؛ عموما نرخ کارمزد تسهیلات صفر تا چهار درصد است که از مشتریان دریافت می‌شود.

وام قرض الحسنه

اکبر نیکزاد درباره روند پرداخت وام ٢٠٠ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی و شرایط دریافت آن اظهار داشت: علاوه بر متقاضیان برای ساخت مسکن روستایی این تسهیلات به متقاضیان شهرهای کوچک کمتر از ٢۵ هزار نفر هم ارایه می‌شود و روند پرداخت این تسهیلات آغاز شده‌است.

وی درباره گلایه‌ها از عدم همکاری بانک‌ها برای پرداخت وام ٢٠٠ میلیون تومانی روستایی ادامه داد: تمام بانک‌های عامل دولتی باید نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند و در غیر این صورت متقاضیان به بنیاد مسکن شهرستان خود مراجعه و مشکل را با مدیران بنیاد مسکن آن منطقه مطرح و موضوع را پیگیری کنند اما از زمان آغاز پرداخت تاکنون در این زمینه طرح مشکلی نشده‌است.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره شرایط دریافت تسهیلات ٢٠٠ میلیون تومانی مسکن روستایی و بحث ضامن تاکید کرد: تا پیش از تصویب ضمانت سفته زنجیره‌ای بانک‌ها از متقاضیان ضامن با شرایط سختگیرانه مطالبه می‌کردند اما با تصویب ضمانت سفته زنجیره‌ای شرایط تغییر کرده و سه نفر روستایی بدون داشتن شرط استخدام رسمی می‌توانند برای دریافت وام به صورت زنجیره‌ای با سفته ضامن یکدیگر شوند و شرایط را برای ضمانت بسیار تسهیل کرده‌ایم.

نیکزاد گفت: ارزش این سفته‌ها معادل میزان وام است و برای دریافت این تسهیلات نیازی به سپرده‌گذاری هم نیست. سود اقساط این تسهیلات برای وام گیرنده همان ۵ درصد است و ١٣ درصد باقیمانده را دولت می‌پردازد و یارانه‌ای است که برای این وام در نظر گرفته‌ شده‌ است.

وی افزود: درحال حاضر دو موضوع مهم را محور کارها قرار داده‌ایم که یکی همین روند پرداخت تسهیلات ٢٠٠ میلیون تومانی و تسریع ساخت مسکن روستایی و مقاوم کردن واحد‌های مسکونی روستایی است و دیگری بحث ساخت مسکن شهری در قالب پروژه نهضت ملی مسکن. در حال حاضر ساخت ١٩٠ مسکن روستایی و ١٠٣ مسکن شهری را در دست اجرا داریم. با طولانی شدن روند پرداخت تسهیلات ٢٠٠ میلیون تومانی، سرعت ساخت مسکن روستایی کُند شده‌ بود که با آغاز روند پرداخت تسهیلات، سرعت پیشرفت فیزیکی این واحدها افزایش پیدا می‌کند.

رییس بنیاد مسکن با بیان اینکه بزودی افتتاح‌هایی در بحث مسکن شهری خواهیم داشت، ادامه داد: در هفته دولت تعداد مسکن نهضت ملی را به افتتاح رساندیم و تلاش ما بر این است که در دهه فجر هم افتتاح‌های نهضت ملی مسکن ادامه داشته باشد.

نیکزاد درباره تقاضای انباشت در بانک‌ها برای دریافت وام ٢٠٠ میلیون تومانی روستایی اظهار داشت: در حال حاضر ١٩٠ هزار درخواست برای دریافت وام ٢٠٠ میلیون تومانی وجود دارد چراکه ١٩٠ هزار مسکن روستایی که در حال ساخت هستند تسهیلات ١٠٠ میلیون تومانی اول را دریافت کرده‌اند و تقاضای ١٠٠ میلیون تومانی باقیمانده را دارند.

شرایط وام ۲۰۰ میلیونی با بهره ۱۲ درصد 

بالغ بر ۴۳ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش تاکنون در قالب «شیلات کارت» در راستای تأمین نهاده‌های اولیه آبزی پروران از سوی بانک کشاورزی پرداخت شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، رجبعلی قربان‌زاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه سازمان شیلات ایران با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در راستای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها، طرح شیلات کارت برای تأمین سرمایه در گردش به منظور تأمین نهاده‌های اولیه همچون بچه ماهی و خوراک آبزیان برای متقاضیان به اجرا درآمده که سقف آن ۲۰۰ میلیون تومان و با بهره ۱۲ درصد است.

رجبعلی قربان‌زاده افزود: از مجموع تولیدکنندگان آبزی که برای دریافت تسهیلات شیلات کارت در سامانه سیتا ثبت‌نام کرده‌اند، تاکنون ۱۶۹۴ متقاضی با رقم ۲۲۱ میلیارد تومان به بانک کشاورزی معرفی شده‌اند که از این تعداد ۳۱۹ مورد از بانک کشاورزی، اعتباری بالغ بر ۴۳ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.

وی تأیید کرد: در حال حاضر در استان‌های مازندران حدود ۱۴ میلیارد تومان، خراسان رضوی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، استان اصفهان دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و لرستان بیش از یک میلیارد به تولیدکنندگان آبزیان در قالب شیلات کارت، تسهیلات سرمایه در گردش پرداخت شده است.

قربان‌زاده در همین حال گفت: بر اساس دستورالعملی که سازمان شیلات ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تنظیم کرده است، قرار شده تولید کنندگان ماهیان سردآبی، گرم آبی، خاویاری، میگو و ماهیان دریایی بتوانند از تسهیلات سرمایه در گردش در قالب بازارگاه برای تأمین نهاده‌ها نیز استفاده کنند.

این مقام مسئول افزود: تاکنون بیش از ۶۷۴ متقاضی با رقم ۳۴۰ میلیارد تومان به بانک کشاورزی برای اخذ تسهیلات سرمایه در گردش در بخش آبزی پروری از محل سامانه بازارگاه معرفی شده‌اند و از این تعداد ۱۶۵ مورد منجر به عقد قرارداد شده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بودجه سازمان شیلات ایران با اشاره به فقدان زیرساخت لازم در سامانه‌ای که بانک کشاورزی برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش از سامانه بازارگاه طراحی کرده، تصریح کرد: نرم‌افزاری که بانک کشاورزی برای ثبت نام متقاضیان و دریافت تسهیلات طراحی کرده، قابل استفاده برای بخش شیلات نیست و برای آن باید نرم‌افزار جدید طراحی شود.

وی همچنین گفت: با پیگیری از طریق بانک و وزارتخانه و با رفع مسأله نرم‌افزار، واحد‌های آبزی پروری نیز می‌توانند از منابع مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها از محل بازارگاه استفاده کنند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو