کالابرگ الکترونیک از راه رسید | واریز چند میلیون تومان به حساب سرپرستان برای کالابرگ الکترونیک

8

1401/8/29

09:05


کالابرگ الکترونیک از راه رسید | واریز چند میلیون تومان به حساب سرپرستان برای کالابرگ الکترونیک

پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

طرح کالابرگ الکترونیک تفاوت‌هایی با کوپن دهه شصت دارد و بیشتر شبیه به پرداخت کمک هزینه نقدی برای خرید کالاهای اساسی است.بحث کوپن یا کالابرگ الکترونیک از تابستان سال ۱۳۹۷ و با افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد.بر این اساس قرار اسـت همان کارت ‌بانکی کـه افراد با آن یارانه می گیرند بـه کالابرگ الکترونیک تبدیل شود تا مردم با استفاده از آن از فروشگاه‌ها سهمیه کالا‌های اساسی ‌خودرا دریافت کنند‎ ‎.بر اساس گمانه زنی ها کالابرگ الکترونیک هر چند ماه یکبار شارژ می شود.در ادامه به آخرین اخبار از کالابرگ الکترونیک می پردازیم.

کالابرگ الکترونیک

احد آزادیخواه در مورد وضعیت تولیدکنندگان مرغ کشور و حمایت از آنها گفت: ما در مجلس و دولت بر سر اعطای 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت به تولیدکنندگان به توافق رسیدیم. برخی از تولیدکنندگان استقبال و برخی نیز از آنها استقبال نکردند. حتی اعلام کردیم که سهیل‌گری به گونه‌ای باشد که واحدهای تولیدی بدهکار بانکی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: تاثیر افزایش قیمت نهاده‌های دامی طبیعتا با حذف ارز ترجیحی محسوس است، البته نرخ نهاده‌ها در بازار جهانی نیز افزایش یافته و برای مثال قیمت ذرت و کنجاله نسبت به سال گذشت هرشد داشته است.

وی افزود: در این مورد باید تدبیر اندیشیده می‌شد تا اینکه ستاد تنظیم بازار قیمت جدید مرغ را 63 هزار تومان اعلام کرد. هرچند با این نرخ بر مصرف‌کنندگان فشار وارد می‌شود اما برخی از ضرر و زیان تولیدکنندگان کاهش و تا حدودی رضایت مندی آنها را ایجاد کرده است.

آزادیخواه تصریح کرد: باید تعیین قیمت را به عرضه و تقاضا واگذار کنیم، بویژه در عید نوروز و ماه رمضان با توجه به میزان جوجه ریزی شرایطی را باید ایجاد کنیم تا هم قدرت خرید مصرف کننده  افزایش یابد و هم از تولیدکننده حمایت شود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد: در جلسه‌ای به آقای رییس جمهور گفتیم که اگر دولت بتواند کالابرگ الکترونیکی را احیا کند، می‌تواند موظف به عرضه مرغ گرم در این چارچوب باشد تا از مصرف کننده و تولیدکننده حمایت شود.

این مقام مسئول افزود: آقای رییس جمهوری نیز اعلام کردند که زیرساخت‌های کالابرگ مهیا نبود اما اکنون بالای 85 درصد زیرساخت‌های ارائه آن فراهم شده و بزودی در کشور عملیاتی می‌شود. در اینصورت میزان مصرف سرانه مصرف مرغ خانواره افزایش می‌یابد که در راستای منافع مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است.

اصغر سلیمی، سخنگو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه شرایط معیشت مردم قطعاً دولت برای بهبود تلاش می‌کند و برنامه‌ریزی دارد. مردم با گرانی دست و پنجه نرم می‌کنند. امروز شاهد این هستیم که حقوق یک کارگر و کارمند کفاف زندگی او را حتی در نیمه اول ماه‌ نمی‌دهد. از سوی دیگر خرید و اجاره مسکن به یک رویا تبدیل شده و حتی خرید خودرو هم محال شده است.   

وی در ادامه اظهار کرد: با این حال در بحث معیشت مردم باید بتوانند مواد غذایی روزانه خود را تهیه کنند. این امیدواری را داشتیم که تا پایان ماه مردم با یارانه‌ای که دریافت می‌کنند، دوام بیاورند. به نظرم در بحث معیشت دولت سعی دارد برنامه‌ریزی داشته باشد.

این نماینده اعلام کرد: ولی مجلس از کالابرگ سخن گفته بود و هنوز دولت کالابرگ را توزیع نکرده است. قاعدتاً اگر کالابرگ توزیع می‌شد خیلی از مسائل و مشکلات مردم حل شده بود. همچنین این نقدینگی اضافی ایجاد نمی شد. از سوی دیگر ممکن است پولی که به عنوان یارانه به مردم می‌دهیم، به سمت مسائل دیگر زندگی بروند. در این صورت ما با مشکلات جسمی روبرو ‌شویم؛ برای مثال توزیع شیر قبلاً به راحتی انجام می‌شد و الان یک پاکت شیر قیمت سرسام آوری دارد و باید کالابرگ به آن تعلق بگیرد. به نظر ما بحث کالابرگ موضوع مهمی است که دولت باید حتماً انجام دهد، چون مصوبه مجلس نیز است.

وی در ادامه گفت: ما نظرمان این است که نصف پرداختی به صورت کالابرگ باشد و نصف دیگر نقدی باشد. حداقل مردم بتوانند در بحث سلامت جسمی خودشان خریدهایی داشته باشند.

سلیمی در خصوص افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۲ بیان کرد: در بحث بنزین با توجه به شرایطی که کشور و مردم دارند، من فکر نمی‌کنم در بودجه ۱۴۰۲ تغییری در بحث نرخ بنزین داشته باشیم. اگر هم دولت در بودجه قرار دهد، فکر نمی کنم مجلس رای بدهد. در سال آینده هم مجلس خواهان این است که با همین قیمت حال حاضر بنزین عرضه شود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو