اماکن ناایمن بازار اراک در اولویت مرمت قرار گیرند

منبع: همگردی

10

1401/9/12

22:30


ایسنا/ براساس سخنان وزیر میراث فرهنگی کشور و آخرین خبر و گزارش های بدست آمده، اماکن ناایمن بازار اراک در اولویت مرمت قرار گیرند.

عزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از بازار تاریخی اراک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اراک به لحاظ میراث فرهنگی وضعیت فوق العاده بالایی دارد و ردپای بخش عظیمی از فرهنگ اسلامی، شیعی و انقلابی در اراک دیده می شود.

وی با بیان اینکه بازار تاریخی اراک ثبت ملی شده، گفت: راسته بازار اراک به معنای خاص معماری، به لحاظ وسعت و تنوع کاربری ها بهترین وضعیت را دارد و در نوع خود بی نظیر است و از بناهای تاریخی و میراث فرهنگی ارزشمند کشور بشمار می رود که حفظ و مرمت آن نیازمند اعتبارات خوبی است ولی متاسفانه در حد اعتبارات جاری وزارتخانه نیست و باید دستگاه های مختلف در این رابطه بکارگیری شوند.

وی با بیان اینکه اولویت های مرمتی باید در بازار تاریخی اراک مشخص شود، افزود: فضاها و اماکنی که جنبه تخریبی دارند باید در اولویت مرمت قرار گیرد تا با کمک بازاریان اقدامات موثری را انجام دهیم، چرا که این اثر تاریخی جایگاه ویژه ای دارد، توجه خاص می خواهد و انواع معماری ها، نماسازی ها، کاروانسراها و حجره های این بنای تاریخی لزوم حفظ آن را چند برابر کرده است.

ضرغامی با اشاره به مدرسه علمیه سپهداری بازار تاریخی اراک بیان کرد: مرحوم حاج عبدالکریم حائری یزدی 16 سال در این حوزه مشغول به درس و بحث بودند و حجره طلبگی حضرت امام راحل نیز در این مدرسه واقع شده، در نتیجه جایگاه ویژه علمی و انقلابی دارد. بنای این مدرسه مشکلاتی دارد که مورد بررسی قرار گرفت و درصدد رفع آن برمی آییم.

وی با اشاره به اینکه در این سفر حمام چهار فصل اراک نیز مورد بازدید قرار گرفت، گفت: به نظر می رسد که مشابه این حمام در نقطه ای دیگر از ایران وجود نداشته باشد. این مجموعه که 1600 مترمربع وسعت داشته و دارای معماری بسیار خاصی است توسط شخصیت استثنایی به نام حاج محمد ابراهیم خوانساری ساخته شده است. در این مجموعه برای ارامنه نیز یک حمام ساخته شده که در جای دیگر به مانند آن دیده نشده است.

ضرغامی بیان کرد: در این حمام بهترین کاشی کاری ها با معماری خوب انجام شده و اینکه مسلمانان به فکر حمام ارامنه بوده اند و حمامی ویژه آنها احداث کرده اند، از برجستگی های میراث فرهنگی ناملموس بشمار می رود.

وی تاکید کرد: عموما توجه ها به سمت میراث فرهنگی ملموس است، در حالی که میراث معنوی و ناملموس از ویژگی های ارزشمند و اهمیت بالایی برخوردارند. نمونه این میراث معنوی، این رفتار مردم اراک با اقلیت های دینی است که حقوق یکدیگر را به رسمیت می شناختند و می تواند الگویی برای امروز باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: میراث فرهنگی بهترین بهانه و ابزار برای انسجام ملی، هویت ملی و وحدت ایرانیان و دوری از تفرقه و گسل های مدنظر دشمن است و ظرفیت عظیم انسجام ملی بشمار می رود.

اماکن ناایمن بازار اراک در اولویت مرمت قرار گیرند

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو