تاثیر نیکوتین بر مغز چیست؟

تاثیر نیکوتین بر مغز چیست؟


منبع: نم نمک

3

1401/10/23

21:46


تاثیر نیکوتین بر مغز و آیا نیکوتین برای بدن لازم است و جایگزین نیکوتین در مغز و تاثیر سیگار بر اعصاب و روان و فواید نیکوتین و 18 مورد از فواید سیگار کشیدن و تاثیر نیکوتین بر بدن و علائم کمبود نیکوتین در بدن و نیکوتین بدن چیست در نم نمک.

تاثیر نیکوتین بر مغز چیست؟

تاثیر نیکوتین بر مغز چیست؟

پس از کشیدن (تدخین) دود تنباکو ، نیکوتین موجود در آن ظرف چند ثانیه وارد جریان خون شده و به مغز می رسد. نیکوتینی که به مغز می رسد باعث ترشح شدن لحظه ای دوپامین در مغز (سیستم مزوکورتیکولیمبیک) ، و احساس لذت و انرژی می شود. اثر دوپامین تولید شده سریعاً از بین رفته (حدود 2 ساعت) و باعث خستگی و کسل شدن فرد می شود. در این شرایط فرد مجدداً به همان احساس ناشی از ترشح دوپامین نیاز پیدا کرده و مجدداً اقدام به مصرف می کند.

تاثیر نیکوتین بر مغز چیست؟

تاثیر نیکوتین بر مغز چیست؟

تاثیر نیکوتین بر مغز

نیکوتین در اندازه های کم یک انگیزنده است که سبب افزایش هوشیاری ، حافظه و فعالیت می شود ولی در اندازه های بیشتر به افزایش تپش قلب ، فشارخون و کاهش اشتها می انجامد.

مضر برای کودکان و نوجوانان

نیکوتین برای مغزهای در حال رشد مضر است و استفاده از آن در دوران نوجوانی می تواند تشکیل مدارهای مغزی را که توجه ، یادگیری و استعداد ابتلا به اعتیاد را کنترل می کنند مختل کند.

مزایای محافظتی برای مغز

نیکوتین جدا از فرآورده های مضر تنباکو می تواند مزایای محافظتی برای مغزهای در حال پیر شدن داشته و حتی از بیماری آلزایمر یا پارکینسون نیز جلوگیری کند.

تاثیر نیکوتین بر مغز

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه A&M تگزاس در پژوهشی که در مجله Toxicology منتشر شده ، خبر دادند که قابلیت حفاظت نورونی نیکوتین ممکن است تا حدی به دلیل توانایی سرکوب اشتهای این ماده باشد.

آن ها از مدل های حیوانی برای بررسی آثار نیکوتین بر مغزهای در حال پیری استفاده کرده و آن ها را به سه گروه تقسیم کردند. هر گروه در آب نوشیدنی شان سطوح متفاوتی از این ماده را مطابق با تناوب سیگار کشیدن دریافت می کردند. یک گروه دیگر نیز به عنوان گروه کنترل در این آزمایش حضور داشت.

نتایج نشان داد ، گروهی که دوزهای پائین یا متوسطی از نیکوتین را دریافت کرده بودند ، رد کمتری از آن را در خون خود نشان دادند. علاوه بر آن ، هیچ تغییری در غذای مصرفی این حیوانات دیده نشد و همچنین تفاوتی در تعداد گیرنده مغزی آن حیوانی که به نیکوتین واکنش نشان می داد ، مشاهده نشد.

در سوی دیگر ، گروهی که دوزهای بالای نیکوتین را دریافت کرده بودند ، نه تنها مقدار کمتری غذا مصرف کرده و وزن کم کرده بودند ، بلکه گیرنده های مغزی مرتبط با نیکوتین بیشتری نیز داشتند. این ماده می تواند در دوزهای بالا وارد مغز شود و مزایای محافظتی برای مغزهای در حال پیر شدن داشته باشد.

تاثیر نیکوتین بر مغز

نیکوتین حتی در دوزهای بالا عوارض جانبی رفتاری نامطلوب مانند افزایش اضطراب را نشان نداد. محققان بطور خاص نگران بودند که عوارض جانبی رفتاری ممکن است در زمان ارائه دوزهای بالا از این ماده ایجاد شود.

البته هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز بوده و محققان در مورد مصرف این ماده هشدار داده و گفتند که منظور آن ها از مصرف نیکوتین ، به شکل سیگار و سایر دخانیات نبوده بلکه قصد دارند از آن به اشکال دیگر در حالت دارویی استفاده کنند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو