جملات بنجامین گراهام موفق ترین سرمایه گذار ارزشی و استاد وارن بافت

منبع: روزانه

3

1402/2/24

12:51


در این مطلب جملات بنجامین گراهام موفق ترین سرمایه گذار ارزشی و استاد سرمایه گذار موفق وارن بافت را با سخنان ویژه سرمایه گذاری از وی ارائه کرده ایم با ما همراه باشید. زندگی نامه بنجامین گراهام بنجامین گراهام (Benjamin Graham) به عنوانپدر سرمایه گذاری ارزشی شناخته می شود. او سرمایه گذار، اقتصاد دان و […]

در این مطلب جملات بنجامین گراهام موفق ترین سرمایه گذار ارزشی و استاد سرمایه گذار موفق وارن بافت را با سخنان ویژه سرمایه گذاری از وی ارائه کرده ایم با ما همراه باشید.

جملات بنجامین گراهام موفق ترین سرمایه گذار ارزشی و استاد وارن بافت

زندگی نامه بنجامین گراهام

بنجامین گراهام (Benjamin Graham) به عنوانپدر سرمایه گذاری ارزشی شناخته می شود. او سرمایه گذار، اقتصاد دان و استاد دانشگاه در آمریکا بود. او در اواخر قرن نوزدهم در انگلیس به دنیا آمد و در یک سالگی با پدر و مادرش به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد.

بنامین پدرش را در سن 9 سالگی از دست داد و در فقر شدید بزرگ شد که این اتفاق باعث بالا رفتن انگیزه او برای کسب درآمد بالا شد. او همیشه دانش آموز و دانشجویی درخشان و ممتاز بود، لیسانس را از دانشگاه کلمبیا گرفت و در وال استریت به عنوان کارگر تابلوی قیمت سهام مشغول به کار شد.

او به سرعت پله های رشد را طی کرد. بعد از کسب درآمد بالا، توانست شرکت سهامی خود را در سن 32 سالگی تشکیل دهد و در 34 سالگی در دانشگاه کلمبیا شروع به تدریس کرد. ایده های بنجامین گراهام در اقتصاد مدیریتی باعث توسعه سرمایه گذاری در ابزارهای مختلف سرمایه گذاری، مانند صنوق های سرمایه گذاری مشترک، صندوق های تامین مالی و شرکت های هلدینگ شده است. او شاگردان زیادی داشت که مشهورترین آنها وارن بافت است.

مطلب مشابه: متن درباره سرمایه گذاری و جملات طلایی برای پول در آوردن!

سخنان و جملات بنجامین گراهام سرمایه گذار موفق

بهترین شیوه ارزیابی موفقیت خود این نیست که بازار را شکست دهید؛ بلکه موفقیت زمانی اتفاق می‌افتد که با تنظیم یک برنامه مالی و چشم‌انداز رفتاری در جایی قرار بگیرید که آرزوی رسیدن به آن را دارید

در ادامه این نقل قول باید گفت که هدف شما باید این باشد که چگونه نسبت به خودتان پیشرفت کنید نه اینکه عملکرد شما بهتر از شاخص کل باشد. آیا پیگیری آنچه شما انجام می‌دهید، در مقایسه با شاخص کل کار درستی است؟ بله. اما اینکه شما به صورت سالانه ۲ درصد شاخص را پشت سر بگذارید، ارزشی ندارد تا زمانی که اهداف مدنظر خود را از دست می‌دهید.

شما باید روی اهداف شخصی خود تمرکز کنید. هیچکس (یا حداقل افراد بسیار کمی) سرمایه‌ گذاری را به عنوان بازی – مغلوب کردن بازار سهام آغاز نمی‌کند؛ شما هنگامی شروع به سرمایه‌گذاری خواهید کرد که بعدها به آزادی مالی دست پیدا کنید و این هدف همان چیزی است که باید روی آن تمرکز کنید.

افرادی که قادر به کنترل احساسات خود نیستند، هیچگاه قادر به کسب سود کافی از سرمایه‌گذاری نخواهند بود

این خصوصیت به‌عنوان یک سرمایه‌گذار بسیار مهم است؛ به همین خاطر پیش از اقدام به سرمایه‌گذاری ارزیابی کنید که آیا تحمل این ریسک را دارید. اگر شما از‌جمله افرادی هستید که هنگام شرایط سخت اقدام به فروش سهام خود می‌کنند، بهتر است که یا از سرمایه‌گذاری اجتناب کنید یا به دنبال راهی باشید که هیچگاه نگاهتان به حساب خود نیفتد.

اگر از‌جمله سرمایه‌گذارانی هستید که با کاهش ارزش سهام خود به نصف، مانند کاری که S&P 500 در سال ۲۰۰۸ انجام داد، اقدام به فروش آن می‌کنید، شما سرمایه‌گذار افتضاحی هستید. شما باید این درد را تاب بیاورید؛ چرا‌که در آینده مزد آن را خواهید دید. دقیقاً مانند کاری که برخی از سرمایه‌گذاران S&P 500 انجام دادند؛ آنها سهام خود نفروختند و بدین ترتیب ارزش سهام آنها به دو برابر پیش از زمانی که با افت ارزش مواجه شدند، افزایش یافت. بازار سهام و سرمایه‌گذاری بسیار ناپایدار به نظر می‌رسد و شما باید خود را برای هر پیشامدی آماده کنید.

نه از روی خوش‌بینی، بلکه از روی حساب و کتاب خرید کنید!

شاید این نقل قول شبیه به مورد نخست باشد، با این حال اطمینان حاصل کنید که تجزیه و تحلیل شما بر پایه امور مالی باشد و هیچ‌گاه از روی تفکرات خود، اخبار و حدس و گمان اقدام به تصمیم‌گیری نکنید. به اعداد اعتماد کنید. اعداد این قابلیت را دارند که شما را از تصورات خود دور کنند به‌خصوص اگر از ابزاری مانند Value Trap Indicator استفاده کنید.

هیچگاه نباید خود را فریب دهید که فکر کنید زمانی که پیش‌بینی می‌کنید، سرمایه‌گذاری خواهید کرد!

این نکته یکی از مهم‌ترین قوانین سرمایه‌گذاری ارزشی است. شما باید چک‌لیست مخصوص به خود را بسازید که در آن مشخص کنید چه فاکتورهایی در‌رابطه‌با سهام برای شما مهم است. درنهایت نیز تنها کافی است که به چک‌لیست خود اکتفا کنید.

مطمئن شوید که تمام سرمایه‌گذاری‌های شما با پشتوانه تجزیه و تحلیل بی‌نظیر انجام می‌شوند، اما هرگز بر‌اساس حدس و گمان نیستند.

هنگامی که اغلب مردم حتی کارشناسان بدبین هستند، سهام بخرید و هنگامی که آنها خوشبین هستند، بفروشید! بازار سهام مانند یک آونگ است که همواره میان خوش‌بین‌ها (که ارزش سهام را افزایش می‌دهند) و بدبین‌ها (که ارزش سهام را کاهش می‌دهند) در حال رفت‌و‌آمد است. سرمایه‌گذار باهوش فردی واقع‌بین است که به خوش‌بین‌ها می‌فروشد و از بدبین‌ها می‌خرد.

من همواره این دو گروه را در ترکیب با یکدیگر در نظر می‌گیرم، چرا که این دو گروه بسیار شبیه به یکدیگر هستند. به طور خلاصه از افرادی که نسبت به بازار بدبین هستند، بخرید و آن را به افرادی که نسبت به بازار خوش‌بین هستند، بفروشید.

از نظر تئوری یک فرد بدبین مایل به فروش سهام خود پایین‌تر از ارزش واقعی آن است؛ ‌ه آنان نسبت به چشم‌انداز آینده امیدوار نیستند. عکس این موضوع نیز در‌رابطه‌با افراد خوشبین صادق است؛ آنها مایل به پرداخت بهایی بیشتر از ارزش واقعی سهام شرکت هستند.

بنجامین گراهام بیان می‌کند: سعی کنید که برخلاف سرمایه‌گذاران معمولی فکر کنید؛ در این حالت مسیر درست را پیدا خواهید کرد.

اگر قصد خرید سهام عادی را دارید، آنها را به نحوی انتخاب کنید که گویی در حال خرید مواد غذایی هستید نه به شیوه‌ای که ادکلن خود را انتخاب می‌کنید!

این نقل قول از گراهام کمی عجیب‌و‌غریب به نظر می‌رسد، اما به محض درک آن با مفهوم حیرت‌آوری رو‌به‌رو خواهید شد.

برند به هیچ عنوان مهم نیست- هنگام خرید سهام به‌هیچ‌عنوان درگیر نام تجاری و شهرت کمپانی‌های بزرگ نشوید.

کیفیت را در اولویت قرار دهید- اگر شما تصور می‌کنید که برندهایی مانند پاپ لذتی همچون کوکا را برای شما به همراه دارند، در این صورت شما تفاوتی میان این محصولات قائل نمی‌شوید. اگر تصور می‌کنید که مزه هر دوی آنها یکی است، پس شما روی کیفیت تمرکز نکرده‌اید.

اگر کیفیت یکسان است، روی قیمت تمرکز کنید- اگر تصور می‌کنید که طعم پاپ هیچ تفاوتی با کوکا ندارد، پس نوشیدنی را که ارزان‌تر است، بخرید.

برای آینده خرید کنید- جزء آن دسته از افرادی نباشید که هرروز هفته به فروشگاه می‌روند و خرید می‌کنند. کمی زمان بگذارید و یک لیست تهیه کنید (سهام‌ها را آنالیز کنید)، برنامه‌ریزی کنید که به چه کالاهایی نیاز دارید (اهداف مالی خود را بشناسید) و درنهایت مواد غذایی را خریداری کنید (به‌درستی سرمایه‌گذاری کنید) به طوری که دیگر نیاز نباشد به صورت روزانه دارایی خود را چک کنید.

سرمایه‌گذار حقیقی زمانی بهتر عمل خواهد کرد که همه‌چیز را در‌رابطه‌با بازار سهام فراموش کرده و توجه خود را به سود سهام خود و عملکرد شرکت خود معطوف کند.

این نکته ازجمله مواردی است که همچنان مهار آن کار دشواری به نظر می‌رسد. حتماً بارها برای شما هم پیش آمده است هنگامی که حوصله‌تان سر می‌رود، سایت را باز کنید به درصد ارزش سهام خود مشغول شوید. اینکه روی قیمت سهام خود تمرکز کنید و تصمیمات خرید و فروش خود را بر این اساس بگیرید، ساده است و نتیجه‌ای جز از‌دست‌دادن سهامتان نخواهد داشت.

شما باید روی امور مالی شرکت خود تمرکز کرده و از خرید شایعات و فروش بر اساس اخبار به گوش رسیده خودداری کنید.

برای سرمایه‌گذاری واقعی باید حاشیه امن حقیقی وجود داشته باشد. حاشیه امن حقیقی نیز به کمک اعداد، نمودارها، استدلال‌های واقع بینانه و بهره‌گیر‌ی از تجربه شخصی تعیین می‌شود

این نقل قول برای پایان دادن به این گفته‌ها ایده‌آل به نظر می‌رسد؛ چرا‌که سرمایه‌گذاری با نظر گرفتن حاشیه امن همان عاملی است شما در موقعیت درست قرار خواهد داد و به ما نشان می‌دهد که حدس و گمان به‌تنهایی کافی نیستند.

جملات بنجامین گراهام موفق ترین سرمایه گذار ارزشی و استاد وارن بافت

اساس فلسفه گراهام در سرمایه گذاری

در حالی که بنجامین گراهام سرمایه گذار موفق حرف های زیادی برای گفتن داشت، اساس فلسفه او را می توان در پنج اصل بیان کرد:

  • سرمایه گذاری زمانی به هوشمندانه ترین شکل انجام می گیرد که کاملا بر اساس اصول باشد. این بدان معناست که سهام تنها بخشی از یک کسب و کار است که در بازارهای عمومی معامله می شود. از آن جایی که کسب و کار یک ارزش ذاتی مشخص دارد، هر سهم آن نیز بر اساس مالکیت کسری دارای ارزش ذاتی است.
  • هیچ کس نمی تواند آینده را پیشبینی کند. تحلیلگران زمان زیادی را صرف بررسی بیانیه های مالی، روندهای جهانی و رویدادهای سیاسی می کنند تا آینده را پیشبینی کنند. سرمایه گذاران سپس از این پیشبینی ها برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری استفاده می کنند. در حالیکه سوابق گذشته بهترین راه برای پیشبینی آینده است، کاملا قابل اطمینان نیست.
  • آینده چیزی است که باید خود را در برابر آن محافظت کنیم. گراهام به جای تلاش برای رسیدن به سود در آینده، حفاظت در برابر رویدادهای منفی آتی برای کاهش دادن ریسک را ترجیح می داد. وی معتقد بود سرمایه گذاران باید کمی حاشیه خطا داشته باشند تا از خود در برابر حوادث نامطلوب غیرقابل پیشبینی حفاظت کنند.
  • سرمایه گذاران تا حد زیادی تحت تاثیر نیروهای غیرمنطقی هستند. سرمایه گذاران و رهبران کسب و کار بی نقص نیستند و هنگام تصمیم گیری قطعا تحت تاثیر نیروهای غیرمنطقی یا انگیزه بخش قرار می گیرند. ترس و طمع تاثیرگذارترین نیروها در حوزه سرمایه گذاری هستند. سرمایه گذاران اغلب هم به رویدادهای مثبت و هم به رویدادهای منفی بیش از حد واکنش نشان می دهند.
  • بازگشت به میانگین یک قانون اساسی است. گراهام می دانست که بازگشت به میانگین یک نیروی قدرتمند در دنیای کسب و کار است. بازگشت به میانگین به این معناست که در طول زمان نتایج به سمت یک میانگین می روند. برای مثال، در حوزه کسب و کار، شرکت ها در طول زمان به سطح سودآوری معمول برمی گردند. شرکت هایی که از سود کم رنج می برند در طول زمان سودآوری بیشتر را تجربه می کنند، در حالی که شرکت هایی که نتایج استثنایی بدست می آورند در طول زمان شاهد ضعیف شدن آنها خواهند بود.

مطلب مشابه: جملات انگیزشی موفقیت مالی از افراد موفق دنیا (سخنان در مورد ثروتمند شدن)

اصول توصیه شده از بنجامین گراهام سرمایه گذار موفق

بنجامین گراهام سرمایه گذار موفق معتقد بود چهار اصل باید در زندگی رعایت شود:

  • وارد یک عملیات – یعنی تولید یا معامله گری یک آیتم – نشوید مگر این که محاسبات قابل اطمینان نشان دهد شانس خوبی برای ایجاد یک سود معقول دارد. به طور خاص از سرمایه گذاری هایی که دستاورد کم و ضرر زیاد دارند اجتناب کنید. سرمایه گذاری ها باید بر اساس واقعیت ها باشند و نه احساسات.
  • در مورد دانش و تجربه تان شهامت داشته باشید. اگر بر اساس واقعیت ها نتیجه گیری کرده اید و این نتیجه گیری معقول به نظر می رسد بر اساس آن عمل کنید.
  • بدانید چه می کنید – کسب و کارتان را بشناسید. یعنی روی چیزی که درک نمی کنید سرمایه گذاری نکنید و سعی نکنید بیشتر از میزانی که دانش تان اجازه می دهد سود کنید.
  • به هیچ کس اجازه ندهید کسب و کارتان را اداره کند، مگر این که (۱)‌ بتوانید به اندازه کافی روی عملکرد او نظارت داشته باشید، یا (۲)‌ دلیل محکمی برای اطمینان کردن به توانایی و درستکاری این شخص دارید.

جملات بنجامین گراهام موفق ترین سرمایه گذار ارزشی و استاد وارن بافت

نقل قول های بنجامین گراهام

بنجامین گراهام سرمایه گذار موفق حرف های زیادی برای گفتن داشت. چند نقل قول او عبارت اند از:

  • سرمایه گذار باهوش یک واقع گرا است که به خوشبین می فروشد و از بدبین می خرد.
  • در حالی که اشتیاق ممکن است برای دستاوردهای بزرگ ضروری باشد، در وال استریت تقریبا همیشه منجر به فاجعه می شود.
  • سرمایه گذاری موفق به معنای مدیریت ریسک است و نه اجتناب از آن.
  • کسانی که نمی توانند احساسات خود را کنترل کنند گزینه مناسبی برای سود بردن از فرآیند سرمایه گذاری نیستند.
  • بزرگ ترین مشکل سرمایه گذار و حتی بدترین دشمن او احتمالا خودش است.
  • وقتی دیگران حریص هستند بترسید و وقتی دیگران می ترسند حریص باشید.
  • سرمایه گذاری به معنای شکست دادن دیگران در بازی نیست، بلکه کنترل کردن خود در بازی شخصی است.
  • بازار در کوتاه مدت یک ماشین رای گیری و در بلند مدت یک ماشین سنجش است.
  • کسانی که گذشته را فراموش می کنند محکوم به تکرار آن هستند.
  • تنها در صورتی سرمایه گذاری کنید که با ندانستن قیمت روزانه سهام مشکلی نداشته باشید.
  • شرایط خوب یا بد غیرطبیعی همیشگی نیستند.
  • درختی بکارید که دیگران زیر آن بنشینند.
  • چشم اندازهای روشن رشد فیزیکی یک کسب و کار به معنای سود قطعی برای سرمایه گذاران نیست.

مطلب مشابه: سخنان افراد ثروتمند + جملات آموزنده از افراد پولدار دنیا در مورد ثروت و پول

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو