پروفسور محمدحسن کریمی نژاد ژنتیک درگذشت + بیوگرافی

منبع: نم نمک

4

1402/3/1

10:33


در این مطلب جدید در سال 1402 و سال 2023 ، محمدحسن کریمی نژاد و فوت محمدحسن کریمی نژاد و بیماری محمدحسن کریمی نژاد و بیوگرافی محمدحسن کریمی نژاد و اخبار محمدحسن کریمی نژاد و حواشی محمدحسن کریمی نژاد و محمدحسن کریمی نژاد کیست و محمدحسن کریمی نژاد کجاست و چه خبر از محمدحسن کریمی نژاد و محمدحسن کریمی نژاد اهل کجاست و محمدحسن کریمی نژاد در بیمارستان و علت مرگ محمدحسن کریمی نژاد و درگذشت محمدحسن کریمی نژاد در نم نمک.

پروفسور محمدحسن کریمی نژاد ژنتیک درگذشت + بیوگرافی

پروفسور محمدحسن کریمی نژاد ژنتیک درگذشت

پروفسور محمدحسن کریمی نژاد ، دانشمند ایرانی و از برجسته ترین چهره های علم ژنتیک کشور درگذشت.

پروفسور محمدحسن کریمی نژاد ژنتیک درگذشت + بیوگرافی

پروفسور محمدحسن کریمی نژاد ژنتیک درگذشت + بیوگرافی

به گزارش ایسنا ، پروفسور محمدحسن کریمی نژاد زاده 1307 در شهر سیرجان کرمان دیده به جهان گشود. وی فرزند چهارم خانواده بود. تحصیلات ابتدایی و اول دبیرستان را در مدرسه بدر سیرجان و متوسطه را در دبیرستان سعدی اصفهان گذراند. وی دیپلم پزشکی را از دانشگاه تهران در آبان ماه 1333 دریافت کرد. بعد از 6 ماه دستیاری (رزیدنتی) در بخش کودکان استاد دکتر محمد قریب برای ادای دین ، خدمت وظیفه (سربازی) خود را در پادگان سوار سیرجان انجام داد و در مدت دو سال ضمن خدمت سربازی به عنوان پزشک کودکان به همشهری های خود خدمت کرد.

این استاد فقید در بخش آسیب شناسی دانشکده پزشکی تهران به عنوان دستیار رسمی به تخصص آسیب شناسی پرداخت و در سال 1352 به مقام استادی مفتخر شد.

دکتر کریمی نژاد پس از دریافت تخصص آسیب شناسی بنا به علاقه ای که به بیماری کودکان داشت ، با استفاده از بورس فرهنگی NIB سوئد فوق تخصص پاتولوژی کودکان را در بیمارستان کارولینسکای استکهلم دریافت کرد. پس از بازگشت به ایران مسئولیت تأسیس و اداره بخش پاتولوژی بیمارستان زنان در سال 1344 (1965 میلادی) به وی واگذار شد. در اداره بخش پاتولوژی بیمارستان زنان موقعیتی پیش آمد تا در چهارمین دوره آموزش ژنتیک انسانی برای مدرسین دانشکده های علوم پزشکی در سال 1347 (1968 میلادی) و دو دوره بازآموزی در سال های 1349 (1970 میلادی) و 1351 (1972 میلادی) شرکت کند و بخش ژنتیک و آزمایشگاه سیتوژنتیک را در سال 1348 (1969 میلادی) در بیمارستان زنان (جهانشاه صالح) احداث و به عنوان فعال ترین مرکز ژنتیک پزشکی آن زمان ارائه خدمت کرد.

وی در حین اداره بخش پاتولوژی و آزمایشگاه ژنتیک با استفاده از بورس سازمان بهداشت جهانی مدت دو سال در بخش پاتولوژی Mass General Hospital دانشگاه بوستون وارد شد و در خدمت پروفسور روبرت اسکالی در پاتولوژی زنان و مامایی کسب فیض کرد و موفق به دریافت فوق تخصص در پاتولوژی زنان شد. در بازگشت به عنوان مدیرگروه آسیب شناسی دانشکده پزشکی رازی و عضو هیأت ممیزه انتخاب شد. پروفسور کریمی نژاد در بهار سال 1359 به درخواست خود به افتخار بازنشستگی نایل آمد.

پروفسور کریمی نژاد علاوه بر ریاست و عضویت انجمن های علمی متعدد ایرانی از سال های 1348 عضو رسمی انجمن های پاتولوژی و ژنتیک اروپایی ، آمریکایی و بین المللی و عضو افتخاری چندین انجمن دیگر بوده است. وی تألیفات متعددی در آسیب شناسی دستگاه تناسلی زنان و مردان و چند کتاب در مبانی ژنتیک انسانی دارد. چاپ سوم کتاب اصول ژنتیک انسانی و بیماری های ارثی این استاد فقید برنده جایزه بهترین کتاب علمی سال 1370 شد.

پروفسور کریمی نژاد با تأسیس مرکز پاتولوژی و ژنتیک کریمی نژاد در سال 1358 سهم بزرگی در گسترش ، آموزش و انجام خدمات پزشکی در زمینه پاتولوژی و ژنتیک داشته است. وی بنیان گذار تشخیص پیش از تولد در ایران از سال 1365 بوده است.

این استاد فقید بیش از یکصد مقاله فارسی در مجلات معتبر داخلی و بیش از 60 مقاله در مجلات بین المللی به زبان انگلیسی دارد. وی در طرح تحقیقاتی کوری مادر زادی عشایر لر سیرجان؛ در قبیله ای از عشایر لر بیماری کوری مادر زادی لبر (Leber congenital amaurosis) را مشخص و جهش های ژنی را تعیین کرد که نتایج آن در مجله های (Archive of Iranian Medicine (AIM)) و Human Mutation به چاپ رسید.

وی در بخش خصوصی فارغ از موانع مالی و اداری موجود در سیستم دولتی آن زمان ، موفق شد بسیاری از اهداف خود مانند به کارگیری روش های رنگ آمیزی نواری در سیتوژنتیک ، کشت بافت ، محصول سقط ، سلول های مایع آمنیون کیسه جفت (آمنیون) و پرزهای جفتی و تشخیص پیش از تولد را پیاده کند. در آن زمان تشخیص پیش از تولد جسارت و شهامت بسیار می طلبید ، زیرا مشکلات بسیار زیاد بر سر راه بود که مهم ترین آنها فقدان مجوزهای قانونی سقط و عدم پوشش هزینه ها توسط سازمان های بیمه گر بود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو