دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها یک گام به واقعیت نزدیکتر شد!

منبع: تکراتو

4

1402/3/12

19:31


دانشمندان در شرف فراهم‌آوردن امکان دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها هستند. بنابراین با پیشرفت تکنولوژی می‌توان به این مهم در آینده نزدیک دست یافت.

دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها یک گام به واقعیت نزدیکتر شد!

دانشمندان در شرف فراهم‌آوردن امکان دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها هستند. بنابراین با پیشرفت تکنولوژی می‌توان به این مهم در آینده نزدیک دست یافت.

دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها احتمالاً بوسیله تلاش‌های دانشمندان دانشگاه کلرادو بولدر در آینده‌ای نزدیک محقق خواهد شد. جالب است بدانید که این میکروربات‌ها عرضی چندبرابر کمتر از یک تار مو دارند و آنطور که دانشمندان می‌گویند تا 9هزار برابر از عرض خود می‌توانند سرعت بگیرند و به‌همین دلیل می‌توانند عمل دارورسانی به بخش‌های مختلف بدن را تسریع بخشند.

بیشتر بخوانید: کاهش سرعت رشد آلزایمر با داروی لکانمب ؛ امیدی برای درمان زوال عقل؟

دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها به واقعیت تبدیل می‌شود

محققان «دانشگاه کلرادو بولدر» دسته جدیدی از ربات‌های کوچک را طراحی کرده‌اند که می‌توانند با سرعت بسیار زیادی از درون مایعات عبور کنند. دانشمندان امیدوارند که این ربات‌ها روزی بتوانند به‌روند دارورسانی به‌داخل بدن انسان‌ها کمک کنند.

ربات‌های ساخته‌شده این گروه فقط 20 میکرومتر عرض دارند و چندین برابر کوچک‌تر از عرض یک تار مو هستند و نیز می‌توانند با سرعتی در حدود 3 میلی‌متر در ثانیه یا تقریباً 9 هزار برابر طول خود بر دقیقه حرکت کنند. محققان در طول تحقیقات خود موفق شدند با کمک ربات‌ها، یک داروی استروئیدی رایج به‌نام دگزامتازون را به‌مثانه موش‌های آزمایشگاهی منتقل کنند.

دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها به واقعیت تبدیل می‌شود

میکروربات از دید یک میکروسکوپ الکترونی

«جین لی»، نویسنده اصلی این پژوهش می‌گوید:

تصور کنید ربات‌های کوچک بتوانند وظایف خاصی مانند جراحی‌های غیرتهاجمی را در بدن انسان‌ها انجام دهند. به‌جای برش‌دادن اعضای بیمار، می‌توانیم به‌سادگی ربات‌هایی را از طریق قرص یا تزریق به‌بدن انسان‌ها معرفی کنیم و آن‌ها به‌طور مستقل این فعالیت‌ها را انجام دهند.

میکروربات‌ها از موادی به‌نام پلیمرهای زیست‌سازگار و با کمک فناوری شبیه به‌چاپ سه‌بعدی ساخته شده‌اند. «سی. وایات شیلدز»، یکی از محققان پژوهش در ادامه می‌گوید: «ربات‌های ریز هیجان زیادی را در محافل علمی ایجاد می‌کنند؛ اما نکته‌ای که‌برای ما جذابیت دارد، این است که می‌توانیم آن‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که‌وظایف متعددی را در بدن انجام دهند.»

علی‌رغم موفقیت‌آمیزبودن آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌های آزمایشگاهی، اکنون تیم محققان باید کارهای زیادی انجام دهند تا میکروربات‌های خود را در بدن انسان‌های واقعی آزمایش کنند؛ مانند ساخت ماشین‌های کاملاً زیست‌تخریب‌پذیری که‌در بدن انسان حل می‌شوند. لی در بیانیه خود گفت:

«اگر بتوانیم کاری کنیم که این ذرات در مثانه کار کنند، می‌توانیم به امکان ترشح داروهای پایدارتری دست پیدا کنیم و شاید بیماران مجبور نباشند به‌طور مکرر به کلینیک مراجعه کنند.»

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ دارورسانی به بدن با میکروربات‌ها چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو