دسته ها
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

بررسی هن تنگ x7 و آنچه باید درباره این خودرو بدانید

  • حکیمه فهیمی
  • ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
  • ۰

هن تنگ x7 کراس اوور چینی تازه واردی می باشد که توسط شرکت عظیم خودرو به بازار ایران ارائه می شود. این خودرو با بهره مندی از کابین لوکس و پیشرانه ای نسبتا قدرتمند امکانات و تجهیزات زیادی را در اختیار می گذارد. اگر مایل به آشنایی بیشتر با این کراس اوور تازه وارد هستید این مطلب به بررسی کامل هن تنگ x7 می پردازد.

نخستین بار از کراس اوور هن تنگ x7 در سال ۱۳۹۷ در نمایشگاه خودرو تهران رونمایی شد. این خودرو محصول سال ۲۰۱۶ کمپانی نوپا و ناشناخته هن تنگ چین می باشد و شرکت عظیم خودرو نمایندگی ارائه آن را در ایران بر عهده دارد.

بررسی کراس اوور هن تنگ x7

هن تنگ x7 کراس اوور چینی می باشد که توسط شرکت عظیم خودرو به بازار ایران راه پیدا کرده است. خودروسازی هن تنگ اتو شرکت نوظهوری است که در سال ۲۰۱۳ تاسیس شده و در حال حاضر تنها دو خودروی x5,x7 را در لیست محصولات خود دارد. این کمپانی به عنوان زیرمجموعه گروه Tech-New فعالیت دارد و باید اشاره کرد گروه Tech-New مالک خودروسازی زوتی و دورسن هم به شمار می رود. همانطور که ذکر شد شرکت هن تنگ به نوعی همکار شرکت زوتی بوده و محصولات این دو کمپانی شباهت های غیرقابل انکاری به یکدیگر دارند. پلتفرم هن تنگ x7 هم با کوپا T210 یا همان زوتی تی ششصد مشترک می باشد و با دامای ایکس ۷ نیز در پیشرانه دارای اشراکاتی هستند. می توان هن تنگ x7 را رقیب این دو خودرو تلقی کرد که البته به بازار کشور ورود نموده اند.

بعد از رونق نسبی بازار خودرو ایران در سالهای ۹۵ و ۹۶ شرکتهای خصوصی خودروسازی بسیاری تصمیم گرفتند با شرکای چینی قرارداد همکاری امضا کنند. در این میان عظیم خودرو برند نوپای هن تنگ را انتخاب و به عرضه دو محصول این شرکت یعنی x5,x7 پرداخت. آنطور که از نام x7 مشخص است این خودرو یک کلاس بالاتر از x5 قرار دارد و می توان آن را با خودروی دامای ایکس سون هم رده دانست.  قابل ذکر است نخستین بار در سال ۱۳۹۷ از هن تنگ x7 در نمایشگاه خودرو تهران رونمایی شد و پس از مدتی عظیم خودرو آن را تحت فروش قرار داد. از سال ۲۰۱۶ تا حالا نسخه های x5,x7 تنها محصولات هن تنگ هستند که با پیشرانه های مختلف (هیبریدی و پلاگین هیبرید) ساخته شده اند و در سال ۲۰۱۸ کراس اور x7 با بروزرسانی و تغییر چهره مواجه شد که در تصویر زیر آمده است. قابل ذکر است ما در این مطلب به بررسی نسخه ۲۰۱۷ هن تنگ x7 می پردازیم.

طراحی ظاهر

 با توجه به بررسی ها می توان گفت هن تنگ x7 همانند بسیاری از خودروهای چینی با کپی کاری از محصولات برندهای اروپایی و بین المللی همراه شده است. در نمای جلو شاهد جلو پنجره ای باریک با خطوط افقی کرومی هستیم که یادآور طراحی محصولات فولکس واگن می باشد. نشان سرخ رنگ شرکت سازنده تقریبا زیباتر از سایر برندهای چینی بوده و شامل حروف انگلیسی نمی باشد. در این نما از چراغ های مدرن با کشیدگی به سمت ستون A استفاده شده است. در این قسمت لاپ هالوزن وظیفه روشنایی اصلی را بر عهده دارد و قطعه ای براق با فرم ابرو مانندی بالاتر از سایر اجزا مشاهده می شود.

  •  آرون گروپس

طراحی نوار ال ای دی روشنایی روز یادآور نمونه های مشابه محصولات مدرن بی ام و بوده و به همراه دو نیم دایره نمایی مدرن و فراتر از خودروهای مقرون به صرفه چینی ایجاد کرده است. چهره صاف و متشکل از خطوط موازی که در سراسر جلو پنجره ای مشاهده می شود برای سپر و جایگاه مه شکن هم بکار گرفته شده تا ساختار هن تنگ x7  هماهنگ شود.

بررسی ها نشان می دهد هن تنگ x7 از نسل جدید مه شکن های ال ای دی بهره می گرد و برعکس خیلی از کراس اوورهای چینی بر ادوات پلاستیکی ارزان قیمت در سپر تاکیدی ندارد. زهوارهای کروم و بخش نقره ای رنگ زیر سپر هم لوکس بودن هن تنگ x7  را تقویت می کند. خودرو در قسمت سپر و گلگیرها حجم دهی پیچیده ای نداشته ولی هماهنگ با چراغ های جلو و همراستا با ستون A با خطوط جذابی همراه شده که جلوه ای اسپرت به هن تنگ x7 بخشیده است.

در نمای کناری شاهد خودنمایی رینگهای اسپرت آلومنیومی ۱۸ اینچ با لاستیک هایی به پهنای ۲۳۵ میلی متر هستیم که اسم شرکت سازنده با فونت قرمز روی کالیبرهای ترمز حک شده که این موضوع برای یک خودروی چینی جای تعجب دارد. شیب ملایم سقف و ریل های باریک باربند موجب تقویت حس آیرودینامیک و اسپرت در خودرو شده اند. روی بدنه خطوط عمیق متعددی مشاهده می شود و از چراغ عقب تا گلگیر جلو در راستای دستگیره ها خط عمیقی دیده می شود. ضمنا روی گلگیر عقب و نزدیک به رکاب ها هم خط هایی مشاهده می شود که به طور کلی موجب ناهماهنگی و شلوغی نمای جانبی هن تنگ x7  شده است. از دیگر ویژگی های این نما می توان به قاب کرومی پنجره ها، بال عقب، آینه بغل راهنما دار و آنتن کوسه ای کوچک اشاره کرد.

در بررسی نمای عقب هن تنگ x7 متوجه شدیم این نما از طراحی اسپرت و تهاجمی بهره می برد. خطوط تیز و زاویه دار چراع عقب به همراه ترکیب رنگ سفید و قرمز موجب جذابیت این نما شده اند و حجم دهی بدنه روی سپر عقب و درپوش صندوق بار با سایر کراس اوورهای امروزی هماهنگ می باشد. نمای عقب شبیه به نمای جلو با ادوات کروم و نقره ای رنگ میان چراغ ها و قسمت میانی همراه شده است. روی سپر عقب خودرو علاوه بر حضور چراغهای هشدار قرمز با طراحی باریک، مکان ویژه ای برای اگزوزها نیز در نظر گرفته شده که البته جزئی از ساختار اگزوز نبوده ولی با ایجاد نمای دوگانه و متقارن بر زیبایی این کراس اوور افزوده است.

در پایان این بخش قابل ذکر است بزرگترین خودروی هن تنگ دارای ابعادی به طول ۴۶۷۱ میلیمتر، عرض ۱۹۰۲ میلیمتر و ارتفاع ۱۶۹۷ میلیمتر ارائه می شود. ضمنا فاصله بین محورها هم ۲۸۱۰ میلیمتر می باشد. از لحاظ سایز بدنه هن تنگ x7 چندان تفاوتی با نسل سوم هیوندای سانتافه موجود در بازار کشور ندارد.

طراحی داخلی

در این قسمت به بررسی طراحی داخلی هن تنگ x7 می پردازیم. کابین این کراس اور نسبتا لوکس و زیبا طراحی شده است. داشبورد با فرم موج مانندش نه تنها ساده نبوده بلکه به لطف متریال براق و طرح چوبی که در وسط آن حضور دارد موجب لوکس تر شدن نمای کابین شده است. در وسط داشبورد نمایشگر ۹ اینچی لمسی بزرگ تعبیه شده که اطلاعات و کنترل برخی تجهیزات را در اختیار قرار می دهد. ضمنا کلیدهای کنترلی هم رای دسترسی سریع و راحت روی فرمان مشاهده می شود.

طرح دسته دنده خودرو نشان از شباهت بالای آن به محصولات بی ام و دارد. که البته این امر احتمالا چندان اهمیتی برای مشتری ایرانی نداشته و موجب جذابیت برای عموم خواهد بود. بر روی فرمان استخوانی با پوشش چرم مصنوعی دکمه های معمول در خودروهای مدرن مانند کلید کروز کنترل و مدیریت تماس دیده می شود پشت فرمان نیز پنل های سیلندری حضور دارند که نسبت به خودروهای امروزی اندکی قدیمی هستند. ناگفته نماند تصاویری از هن تنگ x7  در وبسایت های چینی با عنوان  پنل تمام دیجیتال پشت فرمان نیز وجود دارد.

صندلی های جلو و عقب نمای چشم نواز داشته به ویژه در ردیف اول که اسپرت تر می باشد. در نسخه های سفارشی هن تنگ x7  از پوشش چرم  در رنگهای سیاه و نارنجی بهره می گیرند که هر دو با خطوط دوخت سفید رنگی همراه شده اند. ضمنا صندلی های جلو بدن را به خوبی حمایت کرده و به همراه لبه های جانبی موقع مانورهای ناگهانی یا پیچیدن سریع موجب ثابت ماندن بدن سرنشین می شوند. فضای زانو و سرو گردن برای سرنشینان در هر دو ردیف کافی و مناسب بوده و صندوق عقب هم ظرفیتی حدود ۳۴۴ لیتر را ارائه می دهد که با تاشدن صندلی ها این ظرفیت افزایش پیدا می کند.

پیشرانه

هن تنگ x7 در بازار چین با دو نسخه اصلی و پایه عرضه می شود. با توجه به بررسی ها این کراس اوور در نسخه اصلی به پیشرانه ای ۲ لیتری توربوشارژر مجهز است که قدرتی برابر با ۱۹۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دو در دقیقه تولید کرده و حداکثر گشتاور آن نیز ۲۵۰ نیوتن بر متر در ۲۴۰۰ دور بر دقیقه می باشد. این نیروی تولیدی توسط یک گیربکس اتومات دو کلاچه شش سرعته به چرخ های جلو منتقل می شودو شتاب صفر تا صد این خودرو حدود ۱۰ ثانیه گزارش شده است که نسبت به وزن ۱. ۶ تنی قابل قبول به نظر می رسد. حداکثر سرعتی که هن تنگ x7 می تواند به آن دست یابد معادل ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت اعلام شده و مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی ۸.۸ لیتر می باشد. ضمنا این کراس اوور از استاندارد آلایندگی یورو ۵ بهره می برد و توانسته در تست تصادفات موسسه چایناانکپ چهار ستاره ایمنی دریافت کند.

البته قابل ذکر است پیشرانه های توربوشارژر تولید هن تنگ در انواع ۱، ۱.۲، ۱.۵، ۱.۸ و ۲ لیتر با همکاری گروه آلمانی Mahle GmbH می باشند. گفته می شود Mahle  در ساخت تجهیزات فنی خودرو سابقه ای تقریبا یکصد ساله دارد. همچنین باید اشاره کرد هن تنگ x7 در نسخه پایه از پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ با توان ۱۵۴ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۲۱۵ نیوتن بر متر در ۲۰۰۰-۴۰۰۰ دو در دقیقه بهره می برد و نیروی تولیدی آن توسط گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل می شود.

ناگفته نماند همه نسخه های هن تنگ x7 دارای ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو و باک سوخت ۶۰ لیتری می باشند و ضمنا فاقد سیستم دو دیفرانسیل و صرفا محرک جلو هستند. با توجه به بررسی ها قابل ذکر است هن تنگ x7 در کشور با خودروهایی مانند دامای ایکس فایو، کوپا T210، جک اس فایو، هاوال اچ تو، چری تیگو ۷ و هایما اس سون به رقابت می پردازد.

امکانات و تجهیزات

کراس اوور هن تنگ x7 در بازار ایران در دو نسخه لاکچری و آنر عرضه می شود. نسخه لاکچری امکانات کمتر و قیمت ارزانتری داشته و مدل آنر قیمت بالاتر با آپشن های بیشتری دارد.

این خودرو در مدل آنر به امکانات و تجهیزاتی مانند سیسم کنترل حرکت در سربالایی(HAC)، کروز کنترل، تریپ کامپیوتر، دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز دستی برقی، رادار عقب و جلو، هداپ دیسپلی، قطب نما و ارتفاع سنج، سیستم پایش فشار لاستیکها، روشنایی عقب و جلو همراه با مه شکن، سنسور نور اتوماتیک، چراغ های زنون جلو و دی لایت، تنظیم ارتفاع چراغ، ریل سقفی، سقف شیشه ای پانوراما، سنسور باران، شیشه های برقی جلو و عقب، گرمکن شیشه عقب، برف پاک کن جلو و عقب ضد خش، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه های جانبی برقی همراه با گرمکن، تاشوی برقی آینه ها، تکیه گاه دست در میانه و ایزوفیکس، صندلی های عقب با روکش چرمی و تاشونده، سیستم تهویه مطبوع نیمه خودکار دوگانه مجهز به فیلتر غبار، فرمان سه شاخه با روکش چرمی و کلیدهای سیستم صوتی روی آن، دریچه تهویه ردیف عقب ، صندلی برقی ردیف جلو، رکاب با نورپردازی اختصاصی، سیستم صوتی با ۶ بلندگو، بازکننده برقی درپوش صندوق و آینه میانی ضد تابش با تنظیم اتومات مجهز شده است.

از تفاوتهای نسخه لاکچری و آنر در تعداد ایربگهای آنها نیز می باشد در نسخه لاکچری ۴ کیسه هوا سرنشینان جلو به صورت استاندارد تعبیه شده و در نسخه آنر علاوه بر این ایربگها به دو کیسه هوای پرده ای در فضای جانبی هم مجهز شده است.

در ادامه قابل ذکر است همه مدل های هن تنگ x7 به روشنایی روز، سینی محافظ زیر موتور، اگزوزهای دوگانه، رینگهای اسپرت ۱۸ اینچ آلومنیومی با پهنای لاستیک ۲۳۵ میلی متر، آینه های جانبی مجهز به تنظیمات برقی و گرمکن داخلی، چراغ مه شکن جلو و عقب، گرمکن شیشه عقب و برف پاک کن ضد خش مجهز هستند و در نسخه لاکچزی برای روشنایی اصلی از حسگر جلو و لامپ هالوژن بهره می گیرد. از دیگر تجهیزات هن تنگ x7 می توان به سیستم صوتی با ۴ بلندگو، پوشش چرم مصنوعی داشبورد، ورود بدون کلید و آینه میانی ضد تابش با تنظیم دستی، دوربین پارک با خطوط راهنما اشاره کرد.

جمع بندی

خودرو هن تنگ x7 دارای طراحی به روز، کابین لوکس و جادار، پیشرانه خوب، ایمنی قابل قبول و تجهیزات فراوان می باشد. این کراس اوور با برند ناشناخته در ابتدای فروش خود به کشور به خاطر برخی سیاستگذاری نادرست شرکت وارد کننده و خدمات نامناسب نتوانست آنچنان مورد اعتماد مشتریان ایرانی قرار بگیرد و مجهز نبودن هن تنگ x7 به قابلیت سیستم چهار چرخ آن را فاقد قابلیت آفرود ساخته است. به طور کلی در خودروی هن تنگ x7 جذابیت های فروانی در ظاهر و کابین دیده می شود که علاوه بر لوکس بودن آن را به کراس اووری اسپرت نیز تبدیل کرده است. ولی افراد علاقمند به طبیعت گردی و بیابانگردی به دلیل عدم قابلیت آفرود نمی توانند آن را در فهرست انتخاب های خود قرار دهند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *