بیماری های عفونی در بارداری، انواع و علل

منبع: نی نی بان

117

1398/6/5

18:14


هیجان داشتن یک موجود کوچک و دوست داشتنی درون شکم مادر، که کم کم در حال رشد است، موجب تحریک و شروع کار هورمون‌های مادرانه شود. مادران طی دوره بارداری احساسات مختلف و عجیبی تجربه می‌کنند. و درک آن‌ها برای کسانی که باردار نشده اند می‌تواند سخت باشد. مادران برای محافظت از جنین خود گاه حتی دچار افکار پارانویا می‌شوند.
طی دوره بارداری مادر ممکن است، تحت تاثیر عوامل بیماری‌زا مانند برخی از عفونت ها قرار بگیرد. طی دوره حاملگی سیستم ایمنی کمی تضعیف می‌شود که این وضعیت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش دهد. برخی از عفونت‌های رایج ویروس CMV و ویروس زیکا هستند. در میان انبوه عفونت هایی که مادران در خطر ابتلا به آن ها قرار دارند، CMV به طور خاص، فوق العاده شایع است.

عفونت های پرخطر در هنگام بارداری
در برخی از موارد، سیستم ایمنی مادر، ممکن است به عنوان یک جسم خارجی به جنین نگاه کند. در این صورت بدن مادر برای اینکه بتواند از جنین نگهداری کند، با مکانیزم های تضعیف می‌شود. در حالت عادی و زمانی که سیستم ایمنی قوی و نرمال است، عوامل بیگانه شناسایی می‌شوند و فوری برای نابودی آن‌ها اقدام خواهد شد. اما یک سیستم ایمنی ضعیف در مقابل شناسایی و مبارزه با برخی عفونت ها در دوران بارداری ضعیف عمل خواهد کرد. در این صورت احتمال ابتلا مادر و جنین به انواع عفونت ها افزایش پیدا می‌کند.

خطرات انتقال عفونت به کودکان
“انتقال عمودی” یک اصطلاح است که به گسترش یا انتقال عفونت از مادر به کودک اشاره دارد. این عفونت‌ها ممکن است درحالی که هنوز جنین در رحم وجود دارد منتقل شوند. و یا پس از زایمان از طریق شیر به بدن نوزاد راه پیدا کنند.
عفونت‌های زیر می‌تواند از مادر به نوزاد منتقل یابد:
عفونت مادرزادی در داخل رحم (Congenital infections)
عفونت مادرزادی نوعی از عفونت است که از جفت عبور می کند و با رسیدن به جنین او را نیز آلوده می‌کند. بسیاری از میکروب‌های عفونی می‌توانند موجب شکل گیری عفونت های مادرزادی شوند، که برای رشد جنین یا کودک مشکلاتی به وجود بیاورد. میکروسفالی یا کوچکی دور سر، تاخیر در رشد مغز و حتی مرگ می تواند عواقب عفونت های مادرزادی باشند.
TORCH مخفف چندین عفونت مادرزادی رایج و شناخته شده است. این عفونت ها عبارتند از:
توکسوپلاسموز (Toxoplasmosis)
سایر عفونت‌ها (سیفلیس، هپاتیت B، ویروس کوکساکی، ویروس اپشتین – بار، ویروس آبله مرغان و پاروویروس انسان)
سرخچه (Rubella)
سیتومگالوویروس (CMV)
ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes simplex virus)

عفونت های پریناتال (در طول زایمان و زایمان)
عفونت های پری ناتال به عفونت هایی اطلاق می شود که در هنگام عبور از یک کانال زایمان آلوده اتفاق می افتد. این عفونت ها می توانند شامل بیماری های منتقله از راه جنسی باشند. اما به آنها محدود نمی‌شود. به عنوان مثال، عفونت ها همچنین می توانند از طریق آلودگی با مدفوع در هنگام زایمان رخ دهد.
نمونه هایی از عفونت های پریناتال عبارتند از:
CMV
سوزاک
کلامیدیا
ویروس هرپس سیمپلکس
ویروس پاپیلومای انسانی (زگیل تناسلی)
گروه B استرپتوکوک (GBS)

عفونت پس از زایمان (Perinatal infections)
عفونت‌هایی که پس از زایمان از مادر به نوزاد منتقل می‌شوند با عنوان عفونت های پریناتال شناخته می‌شوند. این عفونت ها می‌توانند در طی شیردهی از طریق میکروب های عفونی که در شیر مادر شیر یافت می‌شود به بدن نوزاد راه پیدا کنند. شایع ترین نمونه‌های عفونت پس از زایمان عبارتند از:
CMV
سوزاک
کلامیدیا
ویروس هرپس سیمپلکس
ویروس پاپیلومای انسانی (زگیل تناسلی)
گروه B استرپتوکوک (GBS)
چیکونگونیا
درباره عفونت‌های پری ناتال و پس از زایمان، این خطر وجود دارد، که عفونت‌ها به دارو مقاوم باشند.

تست های مورد نیاز برای تشخیص انواع عفونت های جنین و نوزاد
در طی یک سونوگرافی، پزشک قادر به تشخیص اختلالاتی که ممکن است نشان دهنده عفونت مادرزادی باشد است. او برخی از فاکتورهایی که نشان دهنده بروز و پیشرفت عفونت شده اند مانند اندازه کلی جنین، اندازه سر، و همچنین نقص یا نقص در شکل گیری قلب و اندام ها و یا شکم را بررسی می کند.
پس از تولد نوزادی که ابتلا به عفونت مادرزادی است، بررسی فیزیکی و انواع آزمایشات خون، جهت بررسی آنتی بادی ها، پلاکت ها و سلول های خونی بر روی نوزاد صورت می‌گیرد. اگر باردار هستید و در مورد عفونت های مادرزادی نگران هستید، از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد اینکه آیا شما باید برای تشخیص عفونت آزمایش دهید سوال بپرسید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو