آخرین اخبار کرونا ویروس COVID-19

منبع: سیمرغ

133

1399/1/6

14:29


آخرین اخبار کرونا ویروس COVID-19

با شیوع ویروس کرونا هر روز اطلاعات جدیدی در مورد این ویروس ارائه می شود که در این مطلب به تازه ترین اخبار در مورد ویروس کرونا اشاره می شود

تازه های کرونا ویروس

با شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان، راهکارهای مختلفی برای خلاصی از این بیماری در میان مردم رواج یافته است. فراوانی این شایعات، که غالبا بدون پایه علمی هستند، چنان است که سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفته تا به بررسی شماری از آن‌ها بپردازد. در زیر شماری از پاسخ‌های این سازمان را به سوالات مطرح شده می بینیم.


برف و سرما نمی‌تواند ویروس کرونا را بکشد

هیچ دلیلی وجود ندارد که ثابت کند سردی هوا ویروس کرونا را می‌کشد. دمای طبیعی بدن انسان ۳۶.۵ تا ۳۷ درجه است، فارغ از اینکه دمای هوای بیرون چقدر باشد، در نتیجه ویروس می‌تواند دوام بیاورد.


حمام آب گرم از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری نمی‌کند

اگر تصور کرده‌اید که حمام آب گرم در پیشگیری از ابتلای شما به ویروس کرونا موثر است باید بدانید که این نظر پایه‌ای علمی ندارد. دمای طبیعی داخل بدن شما بین ۳۶.۵ تا ۳۷ درجه باقی می‌ماند مستقل از اینکه دمای داخل حمام چقدر باشد. به علاوه، دوش گرفتن با آب بسیار داغ می‌تواند مضر باشد و یا باعث سوختگی شود. راه عمده پیشگیری یک چیز است: شستن خوب دست‌ها با صابون یا ژل الکلی.


ویروس کرونا از طریق نیش پشه منتقل نمی‌شود

تا به امروز هیچ اطلاعات یا شواهدی مبنی براینکه ویروس کرونا می‌تواند از طریق نیش پشه منتقل شود به دست نیامده است. این ویروس در درجه اول از طریق بزاق دهان یا ترشحات بینی فرد مبتلا به هنگام سرفه یا عطسه منتقل می‌شود. پس باید گفت دست‌هایتان را بشویید، نگران پشه هم نباشید.


دست‌خشک‌کن‌ها در کشتن ویروس موثر نیستند

دستگاه‌های دست‌خشک‌کن که عموما در سرویس‌های بهداشتی تعبیه شده‌اند در کشتن ویروس کوید-۱۹ موثر نیستند. آن‌چه می‌تواند ویروس را بکشد همان شستن دست با ژل‌های الکلی یا با آب و صابون است. بعد از آن‌که دستتان را شستید می‌توانید با کاغذ توالت یا دست‌خشک‌کن‌های گرم آن‌ها را خشک کنید.


آیا می‌توان از لامپ ضدعفونی‌کننده با نور فرابنفش استفاده کرد؟

لامپ‌های فرابنفش نباید برای استریلیزه کردن دست‌ها یا دیگر نقاط بدن استفاده شوند. چرا که این اشعه‌ها مضر هستند و باعث خشکی پوست می‌شوند. در تیجه باید از آن ها اجتناب کرد.


دوربین‌های حرارتی در فرودگاه‌ها یا مراکز عمومی برای شناسایی بیماران جدید موثر هستند؟

دوربین‌های حرارتی ابزاری موثر هستند برای شناسایی مبتلایانی که تب دارند. عفونت ویروسی باعث تب می‌شود و این دوربین‌ها می‌توانند دمای بالاتر از حد مجاز بدن را تشخیص دهند. اما مشکل این است که این دوربین‌ها تنها برای شناسایی مبتلایانی کارآمد هستند که علائم بیماری در آن‌ها ظاهر شده باشد.

این در حالی است که علائم بیماری بین دو تا ده روز بعد از آلودگی شروع به ظاهر شدن در بدن انسان‌ها می‌کند. به همین دلیل نباید منتظر بود تا دوربین های حرارتی به کمک ما بیایند و باید از قبل پیشگیری را شروع کرد.


آیا اسپری کردن الکل یا کلر بر روی بدن می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد؟

خیر. اسپری کردن الکل یا کلر بر روی اعضاء بدن نمی‌تواند ویروسی را که به تازگی وارد بدن شما شده، بکشد. پاشیدن چنین موادی می‌تواند به لباس یا غشاهای مخاطی بدن همچون چشم و دهان آسیب بزند. الکل و کلر می‌توانند برای گندزدایی سطوح مفید باشند ولی باید طبق توصیه‌ها و دستورالعمل‌های خاص مورد استفاده قرار گیرند.


فقط افراد مُسن تحت تاثیر ویروس کرونا قرار نمی‌گیرند

افراد در هر سنی می‌توانند به ویروس کرونا مبتلا شوند. اما افراد مسن و افراد دارای سابقه ابتلا به بیماری‌هایی همانند آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی در مقابل این ویروس آسیب پذیرتر هستند.

سازمان جهانی بهداشت به تمامی افراد در هر سنی که هستند، توصیه می‌كند كه برای محافظت از خود در برابر ویروس کرونا بهداشت فردی خود را رعایت کند. همچنین مبتلایان به این ویروس باید با اجتناب از استعمال دخانیات و عدم استفاده از نسخه‌های طب سنتی خود را در معرض خطر بیشتر قرار ندهند.


مصرف چه داروهایی برای کرونا خطرناک است؟

کروناویروس

ژِروم سالومون، مدیرکل بهداشت عمومی فرانسه اعلام کرد: "گزارش‌های به دست آمده حاکی از بروز عوارض جانبی جدی پس از مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) توسط افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ است."

آقای سالومون تاکید کرد که مبتلایان به ویروس کرونا در صورت مواجه شدن با تب و درد غیرقابل تحمل از پاراستامول (استامینوفن) استفاده کنند. پیش‌تر اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه نیز با انتشار توییتی توصیه کرده بود که در صورت بروز تب از پاراستامول (استامینوفن) یا آسپیرین به جای سایر داروها استفاده شود.

داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) دارای خواص ضد التهاب و مُسکن هستند که نام ژنریک آنها در فهرست زیر آمده است:

  • مفنامیک اسید
  • آسکلوفناک
  • تیاپروفنیک اسید
  • آلمینو بروفن
  • نیفلومیک اسید
  • سلکوکسیب
  • دکسکتوپروفن
  • دیکلوفناک
  • اتودولاک
  • اتوریکوکسیب
  • فنوپروفن
  • فلور بیپروفن
  • ایبوپروفن
  • کتوپروفن
  • ایندومتاسین
  • ملوکسیکام
  • نابومتون
  • ناپروکسن
  • پیروکسیکام
  • سولینداک


البته این داروها در سراسر جهان با نام‌های تجاری مختلفی تولید و عرضه می‌شود لذا پیش از مصرف هر دارویی باید به نام ژنریک آن دقت کرد.

همچنین باید توجه داشت که در این فهرست داروهایی وجود دارد که ممکن است به دلیل وجود بیماری مزمن تجویز شده باشد لذا مصرف آنها نباید بدون نظر پزشک معالج متوقف شود.


وزیر بهداشت فرانسه روز شنبه اعلام کرد که داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و کورتیزون می‌توانند از عوامل تشدید کننده بیماری کرونا باشند.

اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه با انتشار توییتی توصیه کرد که در صورت بروز تب از پاراستامول (استامینوفن) یا آسپیرین به جای سایر داروها استفاده شود.

ایبوپروفن که با نام‌های تجاری ادویل و نوروفن نیز در بازار عرض می‌شود از دسته داروی‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی است که به گفته وزیر بهداشت فرانسه باعث تشدید اثر عفونت در بدن و سخت‌تر شدن روند درمان می‌شود.

فروش بدون نسخه داروهای خانواده ایبوپروفن مانند ادولیم از نیمه ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی در فرانسه ممنوع شده است.


چگونه سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس کرونا تقویت کنیم؟

تا کنون بیش از ۱۶۰ هزار نفر در سراسر جهان به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شده اند. شمار افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» جان خود را از دست داده اند از شش هزار نفر فراتر رفته است.

ژن میشل بلانکه، وزیر آموزش ملی فرانسه گفته است که از نظر دانشمندان ۵۰ تا ۷۰ درصد جمعیت این کشور به ویروس جدید کرونا مبتلا خواهند شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز پیش از این گفته بود که احتمالا بین ۶۰ تا ۷۰ درصد آلمانی ها به این ویروس مبتلا خواهند شد.

ویروس جدید کرونا در ایران تاکنون جان ۷۲۴ نفر را گرفته است. تعداد مبتلایان در ایران نیز ۱۳۹۳۸ نفر اعلام شده است. این در حالی است که این آمار تنها شامل افرادی می شود که تست کرونای آنها مثبت بوده است. بسیاری از افراد با وجود ابتلا به این ویروس یا علائم بیماری «کووید ۱۹» را ندارند و یا امکان انجام آزمایش کرونای آنها فراهم نمی شود.

شهروندان عادی کشورهای مختلف برای مقابله با شیوع این بیماری همه گیر به جز رعایت دستورالعمل های بهداشتی می توانند با تقویت سیستم ایمنی خود به کارکنان بخش بهداشت و درمان کشورشان کمک کنند. تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند علاوه بر کمک به فرد، منفعتی جمعی هم دارد: بدن افراد در صورت ابتلا به ویروس جدید کرونا بهتر می تواند در برابر این ویروس مقاومت کند و در نتیجه در نهایت افراد کمتری در بیمارستان ها بستری خواهند شد.

اما افراد چگونه می توانند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند؟ در این گزارش تلاش شده است تا برخی از عواملی را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند بررسی کنیم.

بیشتر بدانید : پیشگیری از کرونا با مصرف ویتامین C و تقویت سیستم ایمنی

بیشتر بدانید : دمنوش هایی برای تقویت سیستم ایمنی


کاهش استرس

بسیاری از افراد به دنبال شیوع ویروس کرونا و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن استرس زیادی دارند. این در حالی است که استرس با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.

تحقیقات مختلف نشان می دهد که استرس احتمال ظهور علائم سرماخوردگی در افراد را افزایش می دهد. یکی از پژوهش های انجام شده به طور خاص نشان می دهد که اختلافات زناشویی تاثیری منفی بر سیستم ایمنی بدن افراد می گذارد.

یکی از راه های تقویت سیستم ایمنی بدن تلاش برای کاهش استرس با استفاده از مدیتیشن، کنترل تنفس و یا مشاوره با روانشناس است.

بیشتر بدانید : کاهش استرس با ماساژ نقاطی خاص در بدن


بهبود کیفیت خواب

سیستم ایمنی بدن انسان برای مقابله با ویروس جدید کرونا به خواب کافی نیاز دارد. فردی که خواب کافی نداشته است نمی تواند به خوبی با بیماری ها مقابله کند. نتیجه یک تحقیق نشان می دهد که آن دسته از افراد که خواب کافی ندارند بیشتر در معرض ابتلا به ویروس های مختلف هستند. بنا به نتیجه این تحقیق احتمال بروز علائه سرماخوردگی در کسانی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز می خوابند چهار برابر بیشتر از دیگران است.

دانشمندان در همین راستا تاکید می کنند که خواب کافی یکی از راه های مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شود. آنها همچنین توصیه می کنند که افراد هر شب در ساعت مشخصی بخوابند و عادات خواب خود را تغییر ندهند.


سطح ویتامین دی بدن

برخی از پژوهش ها نشان می دهد که اندازه گیری سطح ویتامین دی در بدن و مصرف مکمل دارویی حاوی ویتامین D می تواند به بدن برای مقابله با بیماری های تنفسی کمک کند.

دانشمندان با این حال تاکید می کنند که همچنان باید تحقیقات بیشتری در مورد ارتباط سطح ویتامین D و سیستم ایمنی بدن انجام شود.

مصرف ماهی و به ویژه ماهی سومون و شیر که سرشار از ویتامین دی است می تواند به افزایش سطح ویتامین دی در بدن و در نتیجه تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

بیشتر بدانید : حقایقی درباره ویتامین D


پرهیز از مصرف زیاد الکل

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف زیاد الکل می تواند بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد. بنا به نتیجه این پژوهش ها افرادی که به میزان زیاد الکل مصرف می کنند بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی و ذات الریه هستند.

مصرف زیاد الکل می تواند به ریه ها آسیب بزند. با این حال باید در نظر داشت که نوشیدن یک گیلاس مشروب در دوره شیوع ویروس کرونا خطرناک محسوب نمی شود.


رژیم غذایی متوازن

رژیم غذایی متوازن و ورزش از جمله عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. دانشمندان همچنین توصیه می کنند که افراد در زمان شیوع ویروس جدید کرونا از مصرف مکمل های غذایی تائید نشده خودداری کنند.


بیشتر بدانید : کرونا ویروس را با این داروها تحریک نکنید!

بیشتر بدانید : آیا اسهال و حالت تهوع از علائم ویروس کرونا است؟

بیشتر بدانید : آیا ویروس کرونا در فریزر از بین می رود؟+ پاسخ به چند سوال مهم کرونایی


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/healt
همواره در حال به روز رسانی

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو