آموزش نحوه قلمه زدن سانسوریا ابلق

آموزش نحوه قلمه زدن سانسوریا ابلق


منبع: ستاره

788

1399/1/30

16:32


برای قلمه زدن سانسوریا ابلق (Sansevieria) در ابتدا، برگ هایی از گیاه سالم و بالغ را انتخاب کنید که تازه و بلند باشند و انتهای برگها را به صورت هشت ببرید. در این مطلب شما را با تمام نکات کلیدی و روش قلمه زدن سانسوریا آشنا خواهیم کرد.

قلمه زدن سانسوریا

 

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات - سانسوریا ابلق یکی از بهترین گیاهان برای نگهداری در محیط کار و آپارتمان است. اصول اولیه برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی برای تمام گیاهان یکسان است، اما هر یک تکنیک ها و نکته‌های خاصی برای نگهداری و تکثیر دارند. اکثر افراد نکته طلایی مربوط به قلمه زدن سانسوریا را نمی‌دانند؛ در نتیجه بعد از تکثیر، گیاه جدید به صورت ابلق (یعنی دارای نوارهای طلایی رنگ حاشیه) از آب در نیامده و تماما سبز رنگ می‌شود! با ما در ستاره همراه باشید تا شما را با تمام نکات کلیدی برای قلمه زدن سانسوریا ابلق آشنا کنیم.

نحوه قلمه زدن سانسوریا ابلق

برای قلمه زدن سانسوریا ابلق ابتدا برگ‌هایی از گیاه سالم و بالغ را که تازه و بلند هستند، انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که برگ‌های کوچک، سبز نشده و جوانه نمی زنند. بنابراین بهترین برگ برای قلمهگیری، برگهای بلند (در حدود ۳۰ سانتیمتر و بیشتر) بالغ هستند. حال برای قلمه زدن، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • برگ انتخاب شده را به طول‌های ۸ سانتیمتری برش بزنید.

 

 قلمه زدن سانسوریا

 

  • برای اینکه گیاه سانسوریای شما ابلق (با نوارهای حاشیه طلایی رنگ) بماند، باید پایین برگ را به صورت عدد هشت برش دهید، در واقع یک مثلث از پایین برگ (قلمه ۸ سانتیمتری) جدا کنید. اگر این کار را انجام ندهید گیاه شما ساده و سبز رنگ خواهد شد!

     قلمه زدن سانسوریا ابلق



  • حال برگ‌ها را ۲ یا ۳ روز کنار گذاشته تا آماده کاشت شوند.
  • قلمه های گیاه را تا نصف ارتفاع آن در بستر کاشت سبک (مخلوط ۳ قسمت پیت خزه اسفاگنوم و ۱ قسمت شن درشت) تا حدی که قسمت هشت شکل زیر خاک رود، بکارید.

 

 سانسوریا ابلق

 

چند نکته کلیدی در قلمه زدن سانسوریا

  • توجه کنید که برگ‌ها را سر و ته (بر عکس) نکارید چرا که در این صورت گیاه، اصلا ریشه نمی‌دهد.
  • لازم است بستر کاشت و همچنین هوای اطراف قلمه‌ها به طور دائم مرطوب نگهداشته شوند، البته دقت کنید که این بستر به هیچ عنوان غرقابی نگردد.
  • قلمه‌های کاشته شده را در محیطی با دمای در حدود ۲۳-۲۱ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
  • مناسب ترین خاک برای گیاه سانسوریا مخلوطی از ۲ قسمت خاک برگ پوسیده و ۱ قسمت خاک لومی است.

 

بیشتر بخوانید: انواع خاک گلدانی و بستر کاشت برای گیاهان

 

ریشهدهی قلمه ها ۳ تا ۴ هفته طول می‌کشد و ظهور و رشد برگ‌های جدید نیز ۳ تا ۴ ماه زمان می‌برد. اما برای ریشه دهی سریع‌تر و راحت‌تر می‌توانید بعد از قلمه زدن سانسوریا، قلمههای برگ گیاه را با هورمون‌های ریشه زایی آغشته کنید. البته بدون مصرف هورمون نیز ریشه میدهند، اما کمی بیشتر زمان میبرد.

در مورد قلمه زدن سانسوریا، تعداد برگهای انتخاب شده اهمیتی ندارد و می‌توان آن ها را به صورت فشرده در حدود ۱۰ عدد در یک گلدان با قطر دهانه ۲۰ سانتی‌متر کاشت. گلدان را در محلی با دمای ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنید. پس از گذشت ۳ هفته برگ‌ها شروع به ریشه دار شدن می‌کنند و در هفته چهارم جوانه می‌زنند. این زمان بهترین زمان برای جدا کردن برگ‌ها است و می‌توان آن‌ها را در گلدان‌های مجزا قرار داد.

قلمه زدن سانسوریا

 

شرایط محیطی مورد نیاز نگهداری سانسوریا

خاک: سانسوریا نسبت به خاک سختگیر نیست و خاکی با بافت متوسط و زهکش خوب برای آن مناسب است. بهترین خاک برای نگهداری گیاه سانسوریا ترکیبی از خاک معمولی، خاک برگ و مقداری شن یا پرلیت است.

آب: نیاز آبی این گیاه پایین است و به آبیاری زیاد حساس است. در ماه‌های گرم سال نیز هفته ای ۱ الی ۲ بار آبیاری کافی است و هر چه هوا خنک‌تر و نور کمتر باشد، آبیاری را باید کاهش داد. آبیاری در زمستان هر ۳-۲ هفته یکبار کافی است. به مه پاشی هم نیاز ندارد.

نور: هر چه محیط پر نورتر باشد رشد این گیاه بهتر خواهد بود. لازم به ذکر است در نور کم برگ‌های گیاه رنگ پریده می‌شوند و در نمونه‌های سانسوریای ابلق، طرح روی برگ‌ها کم رنگ خواهد شد.

دما: بهترین دما برای نگهداری سانسوریا دمای ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.

کوددهی: گیاه سانسوریا احتیاج به کوددهی زیاد ندارد و در صورت کوچک ماندن برگ ها، در فصل رشد ماهی یکبار تغذیه کودی با کودهای گیاهان آپارتمانی انجام شود.

 برای آشنایی با روش نگهداری و تکثیر برخی دیگر گیاهان آپارتمانی، از لیست زیر اقدام نمایید:

 

بیشتر بخوانید:

 

کلام آخر

داشتن گل و گیاه در منزل علاوه بر ایجاد فضای سالم و پر انرژی به پاکیزگی هوای منزل شما کمک می‌کند. در میان تمام گیاهان آپارتمانی نگهداری و تکثیر بامبو و نگهداری گیاه فردوس به دلیل تطبیق پذیری بالا با تمام شرایط نور و همچنین نگهداری ساده با کمترین امکانات و ... راحت‌تر است. شما چه گیاهی در منزل نگهداری می‌کنید؟ از چه روشی برای هر چه بهتر و سالم‌تر نگهداشتن گیاهان خود استفاده می‌نمایید و با چه روش آن‌ها را تکثیر می‌کنید؟ نظرات و راهکارهای خود را با ما و سایر همراهان مجله ستاره به اشتراک بگذارید.

 

منابع: کتاب راهنمای کاشت گیاهان زینتی در منزل، سایت باغبانی سبز، گل و گیاه

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو