مروری بر زندگی و زمانه سید ابراهیم رئیسی، از نوغان تا پاستور

مروری بر زندگی و زمانه سید ابراهیم رئیسی، از نوغان تا پاستور


منبع: روزیاتو

140

1400/3/17

19:15


ابراهیم رئیسی

سید ابراهیم رئیسی از چهره‌های معروف طیف اصولگرا در ایران، داماد امام جمعه مشهد احمد علم الهدی و رئیس کنونی قوه قضاییه است.

رئیسی در سال ۱۳۲۹ در محله نوغان مشهد چشم به جهان گشود. پدر وی سید حاجی رئیس الساداتی نام دارد و گفته می‌شود که اصالتاً اهل سیستان است. وی در سن ۵ سالگی پدر خود را از دست داد و مادرش سیده عصمت خداداد حسینی مسئولیت بزرگ کردن او را به عهده گرفت.

تحصیلات

ابراهیم رئیسی

رئیسی تحصیلات ابتدایی خود را از مدرسه جوادیه آغاز کرد و سپس برای تحصیل در علوم حوزوی به مدرسه نواب و پس از آن به مدرسه آیت‌الله موسوی نژاد رفت. وی در سن ۱۵ سالگی به حوزه علمیه قم رفت تا بتواند به عنوان شاگرد از محضر اساتیدی همچون آیت‌الله مروی، آیت‌الله فاضل هرندی، آیت‌الله موسوی تهرانی، آیت‌الله دوزدوزانی، آیت‌الله خزعلی، آیت‌الله ستوده، آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی، آیت‌الله سید علی محقق داماد، آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله احمد بهشتی، آیت‌الله مطهری و آیت‌الله نوری همدانی استفاده کند.

تصویر مدرک تحصیلی ابراهیم رئیسی

رئیسی همچنین دروس خارج اصول را از آیت‌الله سید محمدحسن مرعشی شوشتری و آیت‌الله هاشمی شاهرودی آموخت و دروس خارج فقه را نزد آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی و آیت‌الله خامنه‌ای فرا گرفت. وی همچنین توانسته مدرک دکترای فقه و حقوق خصوصی را از دانشگاه شهید مطهری به دست آورد.

زندگی شخصی

ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در سال ۱۳۶۲ و در حالی که تنها ۲۳ سال داشت با جمیله السادات علم الهدی دختر ارشد آیت‌الله علم الهدی امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو دختر بود است.

خانم علم الهدی دارای مدرک دکتری فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشیار فلسفه علوم تربیت دانشگاه شهید بهشتی تهران است.

فعالیت‌های قبل از انقلاب

در ۱۷ دی ماه ۱۳۵۶ روزنامه اطلاعات در مقاله‌ای توهین‌آمیز به هتک حرمت امام خمینی پرداخت و این مقاله باعث خشم افراد مختلف و آغاز حرکت‌های مردمی شد. رئیسی نیز به اجتماعات اعتراضی پیوست و فعالیت‌های خود را به همراه گروهی از طلاب آغاز کرد. او در دوران پیش از انقلاب تمرکز خود را بر ارتباط با علمای تازه از زندان آزاد شده و علمای در تبعید گذاشت.

فعالیت‌های بعد از انقلاب

ابراهیم رئیسی

پس از انقلاب سید ابراهیم رئیسی در دوره خاصی که شهید بهشتی به منظور تربیت مدیران آینده نظام تشکیل داده بود، شرکت کرد. سید جوان در سال ۵۹ و در حالی که ۲۰ سال بیشتر نداشت به عنوان دادیار کرج انتخاب شد و پس از مدت کوتاهی به مقام دادستانی این شهر ارتقاء پیدا کرد.

حجت‌الاسلام رئیسی در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران معرفی شد. عملکرد وی در این بخش سبب شد که مورد توجه امام خمینی قرار گیرد و ایشان در احکام ویژه‌ای مسئولیت رسیدگی به مشکلات قضایی در استان‌های لرستان، کرمانشاه و سمنان را به وی واگذار کردند.

ابراهیم رئیسی

پس از رحلت امام، آیت‌الله محمد یزدی، رئیس وقت قوه قضاییه رئیسی را به سمت دادستان استان تهران برگزید. حجت‌الاسلام رئیسی تا سال ۱۳۷۳ در این سمت حضور داشت تا اینکه در این سال به ریاست سازمان بازرسی کل کشور برگزیده شد. دوره ریاست ایشان بر سازمان بازرسی به مدت ۱۰ سال به طول انجامید.

ابراهیم رئیسی

از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ رئیسی مسئولیت معاون اولی قوه قضائیه را عهده‌دار بود. رئیسی از سال ۱۳۹۳ تا اواخر ۱۳۹۴ در کسوت دادستان کل کشور به ایفای نقش پرداخت تا اینکه در ۱۷ اسفند ۹۴ با حکم آیت‌الله خامنه‌ای به مقام تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.

ابراهیم رئیسی

رئیسی در سال ۹۶ تصمیم گرفت که پا به عرصه اجرایی نهد و نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم شد. اما با کسب حدود ۱۵ میلیون رأی در جایگاه دوم ایستاد و رقابت را به حسن روحانی واگذار کرد. از اتفاقات جنجالی این دوره ریاست جمهوری می‌توان به دیدار وی با تتلو، خواننده غیر مجاز رپ اشاره کرد.

پس از انتخابات ریاست جمهوری و در تاریخ ۶ اسفند ماه ۹۷ آیت‌الله خامنه‌ای با صدور حکمی وی را به عنوان رئیس قوه قضاییه منصوب کرد.

ابراهیم رئیسی

ثبت نام سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه آغاز شد و سید ابراهیم رئیسی نیز در سن ۶۱ سالگی و برای بار دوم به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.

در این دوره سعید جلیلی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علیرضا زاکانی، محسن رضایی، محسن مهر علیزاده و عبد الناصر همتی به عنوان رقیبان رئیسی حضور دارند. باید تا ۲۹ خرداد ماه منتظر بود و دید که آیا این بار رئیسی می‌تواند نظر اکثریت مردم را به خود جلب کند یا خیر.

مطلب برای شما مفید بود؟

به مطلب امتیاز دهید

میانگین امتیازها 0 / 5. تعداد رای: 0

تاکنون رأی داده نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو