علت دعوای زیاد در خانه + راههای جلوگیری از دعوای خانوادگی

علت دعوای زیاد در خانه + راههای جلوگیری از دعوای خانوادگی


منبع: آویژه

14

1401/9/15

23:52


علت دعوای زیاد در خانه + راههای جلوگیری از دعوای خانوادگی

4.2/5 - (5 امتیاز)

دعوای خانوادگی یکی از موضوعات مهم در خانواده ها است. همه خانواده ها هر از گاهی دچار تعارض و کشمکش می شوند. این تعارضات ممکن بین والدین، فرزندان و یا والدین و فرزندان رخ بدهد. مخالفت با دیگران حتی کسانی که به شدت آنها را دوست داریم مانند پدر یا مادر، در هر خانواده ای وجود دارد. این مخالفت ها و اختلاف نظرات بخش طبیعی از مشکلات روابط نزدیک است. مدیریت دعواهای خانوادگی نکته بسیار مهمی است و یک مهارت تلقی می شود. روشی که خانواده ها با آن تعارضات و دعواهای خانوادگی را مدیریت می کنند و با آن به رفع دعوای خانوادگی می پردازند، بسیار حائز اهمیت است. آیا شما نیز از دعواهای خانوادگی خسته شده اید؟ آیا به دنبال راهکارهایی برای پایان دادن به دعواهای خانوادگی هستید؟

افراد زیادی با مشاوران آویژه تماس می گیرند و سوالاتی در زمینه دعوا با خانواده را مطرح می کنند. مانند: بعد از دعوای زناشویی چه کنیم؟ چرا مامان بابام همش دعوا میکنن؟ دعوا خانوادگی رو باید چجوری تموم کرد؟ و … به دلیل سوالات مکرر شما عزیزان در زمینه دعوا در خانه و راهکارهای پایان دادن به دعواخانوادگی مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی و مطالعه در رابطه با علت دعوای زیاد در خانه و راه های پایان دادن یا کاهش این دعواهای خانوادگی پرداخته اند. مقاله زیر نتایج مطالعات و تحقیقات مشاوران آویژه است. این مقاله، جامع و کاربردی است و به شما برای حل مشکلات و کاهش تعارضات خانوادگی کمک بسیار زیادی می کند. پس خواندن این مقاله تخصصی و کامل را از دست ندهید.

دعوا با خانواده

چرا اعضای خانواده با هم دعوا می کنند؟

درگیری ها و دعواهای خانوادگی طیف وسیعی از اختلافات بالقوه را در بر می گیرد. دلایل بسیار گسترده ای برای دعوای زن و شوهرها و همچنین راهکارهای زیادی نیز برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر وجود دارد که به دلیل مفصل و طولانی بودن در مقاله های بعدی به آن خواهیم پرداخت. از این رو، در این مقاله بر رایج ترین علت درگیری های خانوادگی بین اعضای خانواده و مشکل خانواده ها تمرکز می کنیم. چرا اعضای خانواده با یکدیگر دعوا می کنند؟ علت دعوای زیاد خانواده ها چیست؟ در این قسمت 7 مورد از مهم ترین و رایج ترین مسائلی که اعضای خانواده بر سر آن با هم به تعارض و کشمکش می پردازند را بیان کرده ایم. مهم ترین دلایل تعارضات خانوادگی عبارتند از:

پول و مشکلات مالی

پول یکی از گسترده ترین دلایل دعواهای زیاد خانواده ها است. از دعوا بر سر وراثت گرفته تا اختلاف نظر در مورد اینکه چه کسی هزینه والدین سالخوره یا رویدادهای خانوادگی را پرداخت کند. اختلافات مالی خانواده در صدر فهرست علت دعوای زیاد خانواده ها قرار خواهد گرفت. اگر اعضای خانواده احساس کنند که در رابطه با مسائل مالی با آنها ناعادلانه رفتار شده است. یا خانواده نمی تواند نیازهای مالی آنها را پرداخت کند، باهم به تعارض و مشکل می خورند. پول و مشکلات مالی می تواند باعث دعوای پدر و مادر و همچنین دعوای فرزندان با پدر و مادر شود. پول اغلب با معانی و احساساتی مرتبط است که عمیقا برروی افراد تاثیر می گذارد. به همین دلیل یکی از علت های اصلی دعوای خانوادگی که می تواند باعث متلاشی شدن خانواده و یا از دست رفتن روابط سالم شود، پول است.

مسائل مربوط به کار

امروزه، بیکاری جوانان یک معضل بزرگ برای خانواده ها به شمار می رود. این موضوع که جوانان پس از پایان تحصیلات نتوانند کار مناسب با حرفه و مهارت خود پیدا کنند یکی از دلایل ناامیدی خانواده ها است. دعوا بر سر کار نیز می تواند یکی از رایج ترین دعواهای یک خانواده باشد. همچنین مسائل مربوط به محیط کار زن و یا بیکار شدن مرد نیز می تواند باعث دعوای زیاد خانواده شود. اگر یکی از اعضای خانواده در سرکار خود روز خوبی را نداشته باشد می تواند تشنج و آشفتگی زیادی را به خانواده خود انتقال دهد. اینکه خانواده ها مسائل مربوط به کار و بیرون از منزل را نتوانند از خانواده و محیط خانه تفکیک کنند می تواند باعث دعوا و ایجاد تعارضات شود.

تعارض مربوط به زن و شوهر

متاسفانه درگیری و تعارض بین زن و شوهر بسیار گسترش یافته است. درگیری و دعوا سر خانواده شوهر، درگیری داماد با خانواده زن و درگیری زن و شوهر با یکدیگر بسیار شایع است. بسیاری از فرزندان می گویند از دعوای پدر و مادرم خسته شدم. زن و شوهر باید ابتدا این موضوع را قبول کنند که باید ارتباطات خود را با خانواده همسر بهبود داده و آنها را به عنوان جزئی از خانواده جدید خود بعد از ازدواج، قبول کنند. سپس برای رفع مشکلات زناشویی خود می توانند از کمک مشاوره خانواده استفاده کنند. دعوای پدر و مادر می تواند ضربه و آسیب های جدی بر فرزندان وارد کند. همچنین دخالت فرزندان در دعوای والدین می تواند کار را سخت تر کند. این دخالت ها می تواند باعث گسترش بیشتر تعارضات و افزایش دعواها شود. سعی کنید هرگز فرزندان را وارد بحث ها و اختلاف نظرهای خود با همسرتان نکنید.

درگیری بر سر وقایع خانوادگی

برخی از رویدادها و تغییرات در خانواده می تواند استرس و اضطراب ایجاد کند. برنامه ریزی یکی از اصلی ترین فاکتورها برای فرار از درگیری بر سر وقایع خانوادگی است. اما هنگامی که حتی با وجود برنامه مناسب، چیزی مطابق با برنامه پیش نرود می تواند باعث اضطراب و استرس زیادی شود. استرس مربوط به یک تغییر یا رویداد می تواند یکی از دلایل بروز مسائل و اختلافات بین افراد خانواده باشد. هرکسی در این مواقع خود و موقعیت خود را در اولویت میبیند و این شروع تعارضات در خانواده است. همچنین برخی از رویدادهای منفی و آسیب زا نیز می توانند علت دعوای زیاد در خانه باشند مانند: خیانت، فساد، اعتیاد، مشکلات اخلاقی و رفتاری اعضای خانه و …

تعارض خواهر و برادر بر سر مراقبت از والدین سالمند

با افزایش سن والدین، خواهر و برادر معمولاً مسئول نحوه مراقبت از والدین سالخورده خود هستند. در این میان، اختلاف نظر برسر مراقبت و نگهداری از والدین بسیار زیاد است. برخی از فرزندان می گویند که باید پدرو مادر را به خانه سالمندان برد و برخی دیگر مخالف هستند. تعارض برادر و خواهر بر سر مراقبت از والدین می تواند باعث لجاجت و خشم عمیق بین خواهر و برادران شود.

اختلاف و تعارضات بین والد ناتنی با فرزند

پذیرش فرزندخواندگی یک موضوع بسیار چالش برانگیز است. مسلما هنگامی که فرزندان با پدر یا مادر ناتنی زندگی می کنند که آنها را دوست ندارند تعارضات و دعواهای خانواده بسیار زیاد می شود. حتی فرزندان بالغ و جوان هنگامی که پدر یا مادرشان ازدواج مجدد داشته باشند بسیار درگیر اختلاف شده و هنجارشکن می شوند. اختلاف برسر والد ناتنی بسیار رایج است. از بین تعارضات و علت های دعواهای خانواده ها تعارض با والد ناتنی می تواند یکی از سخت ترین اختلافات و درگیری ها باشد که حل شدن و کاهش آن مشکل است.

اختلاف والدین بر سر مراقبت و انضباط کودکان

مراقبت و تربیت کودکان می تواند یکی از علت های دعوای زیاد خانواده باشد. ممکن است یکی از والدین سخت گیرتر بوده و دیگری بخواهد ملایم تر با فرزند رفتار کند. فرزندان می توانند یکی از عوامل اصلی دعوای پدر و مادرها باشند. هر یک از والدین احساس می کنند که تلاش های زیادی برای فرزند انجام می دهند ولی کسی از آنها تقدیر نمی کند. اختلاف نظر بر سر تربیت و پروش کودکان می تواند باعث ایجاد تعارض و مشکلات جدی در محیط خانواده شود. پس باید هنگام برخورد با اختلاف نظرات در رابطه با تربیت کودکان سعی کنید که عادلانه و به دور از مشاجره و عصبانیت با هم مشورت کنید و بهترین تصمیم را بگیرید.

دعواهای خانوادگی

عوارض دعوای زیاد خانوادگی

تحقیقات زیادی در رابطه با اثرات و عوارض دعواهای زیاد در خانواده بر روی فرزندان و سایر اعضای خانواده انجام شده است. مطالعات نشان می دهد که دعواها و تعارضات بیش از اندازه والدین، می تواند سلامت جسمی و روانی فرزندان را تحت تاثیر قرار دهد. اختلال در خواب، وقفه در رشد اولیه مغز نوزادان، اضطراب و مسائل رفتاری در کودکان و افسردگی و مسائل رفتاری در نوجوانان نمونه هایی از عوارض درگیری و دعوای زیاد خانوادگی است.

همچنین دعوای زیاد بین خواهر و برادر می تواند باعث قلدری و بی ادب شدن فرزندان شود. اختلاف و تعارض بین فرزندان باعث کم شدن مهربانی و رابطه سالم آنها با یکدیگر می شود. بد حرف زدن و بی احترامی کردن به یکدیگر می تواند به یک عادت تبدیل شده و طرفین را تحت تاثیر قرار دهد.

دعوای بین والدین و کودک نیز می تواند برای کودکان بسیار آسیب زا باشد. تحقیقات نشان می دهد که بین آسیب های دوران کودکی و اعتماد به نفس پایین، افسردگی، اضطراب و مشکلات مصرف مواد رابطه مستقیمی وجود داررد. به یاد داشته باشید که فرزندان شما در سن بلوغ، رفتارها و واکنش های جدیدی را از خود نشان می دهند. سعی کنید که آنها را درک کنید. در این سن نوجوانان و یا جوانان به شدت تحریک پذیر می شوند. اگر والدین بخواهند دائم به فرزند خود ایراد بگیرند و او را مورد بازخواست و یا سرزنش کردن قرار بدهند، احتمال سوق پیدا کردن فرزند به سمت مصرف مواد و الکل افزایش می یابد. همچنین می تواند آنها را به فردی هنجارشکن تبدیل کند.

راهکارهایی برای پایان دادن یا کاهش دعواهای خانوادگی

به یاد داشته باشید که شما فقط کنترل اعمال و رفتارهای خود را در دست دارید. پس نمی توانید خانواده خود را مجبور به تغییرات بزرگ و چشم گیری کنید. با این حال، با الگوبرداری های مناسب و داششتن رفتارهای مناسب می توانید اعضای خانواده خود را نیز تحت تاثیر قرار دهید.  شما با رفتار و عملکرد خود در رابطه با نحوه برخورد با دیگران در خانواده می توانید به کاهش اختلافات و درگیری های خانوادگی کمک کنید. همچنین می توانید یک الگو رفتاری مناسب برای سایر اعضای خانواده باشید.

علت دعواهای زیاد خانواده را بیابید

مهم ترین گام برای پایان دادن به دعواهای خانوادگی ریشه یابی است. شما و سایر اعضای خانواده باید بتوانید علت و عواملی که باعث ایجاد تعارض و کشمکش در خانواده شما شده است را بیابید. دانستن علت دعوا می تواند به حل آن کمک بزرگی کند.

یاد بگیرید که روابط عاطفی را کنترل کنید

کنترل روابط عاطفی می تواند بسیاری از بی احترامی ها و اختلاف نظرات را برطرف سازد. احساسات به شدت قدرتمند هستند و کنترل کامل آنها در هر موقعیتی به طور کامل امکان پذیر نیست. با این حال، تلاش کنید تا بتوانید احساسات و عواطف خود را کنترل کنید. تلاش برای کنترل احساسات و به کارگیری توانایی های خود می تواند تفاوت بزرگی در نحوه مدیریت انواع درگیری ها و چالش ها در زندگی و روابط ایجاد کند.

دخالت فرزندان در دعوای والدین

به صحبت های سایر اعضای خانواده گوش دهید

گاهی اوقات مشاجره بین افراد زمانی تشدید می‌شود که یکی از طرفینیاهردو احساس می‌کنند شنیده نمی‌شوند. گوش دادن به صحبت ها و نیازهای اعضای خانواده می تواند به افراد کمک کند تا احساس شنیده شدن و مهم بودن داشته باشند. هرگز صحبت های والدین و یا خواهر و برادر خود را قطع نکنید. اجازه دهید که آنها نیز نظر و سلیقه خود را بیان کنند. گوش دادن به یکدیگر می تواند بسیاری از تعارضات و دعواهای خانوادگی را از بین ببرد.

روشای مختلف برای حل تعارض و دعواها را امتحان کنید

همه انسان ها نمی توانند درگیری ها و دعواها را به یک شکل مدیریت کنند. پذیرفتن روش های مختلف برای حل اختلاف و کاهش دعواهای خانوادگی می تواند باعث شود که خانواده برای توافق بر سر راه حل ها و صحبت کردن در مورد دیدگاهشان احساس بهتری داشته باشند. مثلا برخی از افراد نیاز به این دارند که ساعتی را به تنهایی بگذرانند و افکار خود را سازماندهی کنند. به آنها اجازه دهید تا به جای توضیح دادن و کلنجار رفتن با کلمات کمی تنها باشند. برخی دیگر از افراد نمی توانند خواسته ها و نیازهای خود را به صورت حضوری بیان کنند. این گونه افراد می توانند از یادداشت ها و نوشتن نیازهای خود استفاده کنند. داشتن راهکارهای مختلف و احترام گذاشتن به یک دیگر برای حل و فصل مشکلات و اختلافات می تواند بسیار مفید باشد.

در نظر گرفتن زبان بدن و لحن صحبت ها در دعواهای خانوادگی

طبق مطالعات انجام شده، زبان بدن و لحن صحبت ها در طول یک درگیری یا دعوا بسیار مهم است. مثلا روی هم زدن دست ها و چرخاندن چشم ها، دو نشانه ناامیدی یا اختلاف است. که می تواند باعث شود تلاش برای حل تعارض نتیجه خوبی نداشته باشد. استفاده از لحن طعنه آمیز یا تمسخر و یا بلند کردن صدای خود نیز می تواند دعواها را تشدید و تلاش برای حل تعارضات را تضعیف کند. حفظ زبان بدن و لحن صحبت ها می تواند به کاهش تنش با خانواده کمک کند و شما را برای رسیدن به راه حل های مناسب راهنمایی کند.

چند دقیقه سکوت کنید

طبق تحقیقات انجام شده، حتی یک وقفه دو ثانیه ای می تواند از تشدید دعواها جلوگیری کند. پس اگر احساس کرده اید که بیش از اندازه عصبانی شده اید و یا نمی توانید لحن و کلام خود را کنترل کنید، بهتر است چند دقیقه سکوت کنید. سکوت می تواند آتیش تند شما را خاموش و آرامش را به کلام و صحبت های شما باز گرداند.

از یک مشاوره خانواده کمک بگیرید

تو دعوا چیکار کنم؟ اگر شما نیز نمی دانید چه رفتارهایی در هنگام تعارض می تواند باعث کاهش درگیری و دعوا شود، پس بهتر است از یک مشاوره خانواده کمک بگیرید. مشاور می تواند مزایای مختلفی برای شما و خانواده شما داشته باشد. او می تواند به شما کمک کند تا راه حل مناسبی برای پایان دادن به دعواهای خانوادگی پیدا کنید. همچنین می تواند مهارت برقراری ارتباط را در شما و سایر اعضای خانواده گسترش دهد. اگر به دنبال کاهش دعواهای والدین و یا دعوا زیاد در خانه هستید پس حتما از مشاوره خانواده کمک بگیرید.

پایان دادن به دعواهای خانوادگی

سخنی از مشاوران آویژه

مشکل با خانواده و دعواهای خانوادگی مکرر می تواند در بدترین حالت آسیب زا و در بهترین حالت ناراحت کننده یا آزاردهنده باشد. سعی کنید تا مهارت های ارتباطی و مهارت حل تعارضات را در خودتان بهبود بخشید. یاد بگیرید که چگونه با دعواهای والدین و اعضای خانواده رفتار کنید که باعث کاهش و پایان دادن به آنها شود. به یاد داشته باشید که دعواهای مکرر در خانه می تواند آسیب های شدیدی برای همه اعضای خانواده با خود به همراه داشته باشد.

سوالات متداول

چگونه می توانید از دعوا در خانه دوری کرد؟

با فاصله گرفتن، حفظ آرامش و انجام تمام تلاش خود برای احترام به افراد خانواده، شانس بیشتری برای جلوگیری از بحث های مخرب دارید. همچنین می‌توانید قبل از شروع بحث، احساسات خود را به روش‌های دیگریبه جز بحث و جدل پردازش کنید. تا موجب اختلاف نظر و دعوا نشود.

علت دعواهای خانوادگی چیست؟

علت دعوای زیاد خانواده می تواند در رابطه با موضوعات مختلفی مانند عشق، قدرت، آزادی، غرور، خیانت، پول و … باشد.چیزهایی مانند ظلم، دروغ، تفکرات مختلف و … می تواند باعث درگیری اعضای خانواده شود.

سوالات متداول

شوهر بسیار بهانه گیر و پرخاشگره و با پسر بزرگش هر روز درگیره… نمی دونم چطور این موضوع رو حل کنم چون ممکنه به درگیری فیزیکی ختم بشه. لطفا راهنماییم کنید.

اگر مشکل شوهرتون رو می دونید وکاری از دستتون بر میاد انجام بدید و کاری کنید که دنبال بهانه نگرده. اما اگه علت بهانه جویی هاشو نمی دونید باید هر چه زودتر به مشاوره خانواده یا یک روانشناس متخصص مراجعه کنید.

6 ماهه ازدواج کردیم. همسرم سر کوچکترین مسائل با من بحث می کنه. مهربون و با گذشته اما خیلی به بحث کردن علاقه داره. به نظرتون چطور این اخلاق رو از سرش بندازم؟

اگر شما علت بحث هستید پس سعی کنید احساسات خودتون روکنترل کنید و کاری نکنید بحث پیش بیاد. اگه سر هر چیزی بحث میکنه بهش بگید که من از بحث خوشم نمیاد.اگه فکر میکنی کارت درسته انجامش بده.اگه یه باراشتباه کرد دفعه بعد سعی می کنه این رفتارش رو کنترل کنه.

شوهرم دست بزن داره و سیگاری هم هست. یه مدت به مشکل مالی خورد کلا به هم ریخت. یه پسر 3 ساله هم دارم که روحیه ش واقعا خراب شده. نمی دونم. پشتوانه مالی هم ندارم که ازش طلاق بگیرم. چی کار کنم؟

مورد شما کمی حساسه. یه مدت ازش دور باشید. اگه فکر می کنید واقعا قابل اصلاح نیست بهتره باهاش زندگی نکنید چون صحبت جون شما وپسرتون در میان است. می تونید از کمک یه متخصص روانشناس هم استفاده کنید

خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره دعوای خانوادگی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد. جهت کسب آموزش های بیشتر این مقاله لاتین را مطالعه کنید. منبع: (The 8 Keys to Resolving Family Conflict )

 

نظرات


تصویری


ویدئو