معرفی بهترین موتور های جستجو ایرانی؛ از گردو تا ذره‌بین

معرفی بهترین موتور های جستجو ایرانی؛ از گردو تا ذره‌بین


منبع: پلازا

3

1402/7/17

13:01


معرفی بهترین موتور های جستجو ایرانی؛ از گردو تا ذره‌بین

طی چندین سال گذشته احتمالا اخبار زیادی را در ارتباط با ساخت یک موتور جستجو ایرانی شنیده‌اید. موتورهای جستجو ایرانی و فارسی زیادی تا به‌حال در دسترس قرار گرفتند؛ به همین خاطر در این مطلب پلازا نگاهی داشتیم به هرکدام از آن‌ها و قابلیت‌هایی که ارائه می‌کنند.

از سال 93 میلادی و شروع گسترش اینترنت در نقاط مختلف جهان، موتورهای جستجوی فراوانی ایجاد و در دسترس کاربران قرار گرفتند. اما هیچکدام نتوانستند به موفقیتی که موتورهای جستجوی یاهو و گوگل داشتند، حتی نزدیک شوند. حتی شرکت‌های بزرگی مثل مایکروسافت نیز تلاش کردند با ساخت موتور جستجوی اختصاصی خود، سهم بیشتری از بازار را جذب کنند اما گوگل همچنان حرف اول و آخر را در دنیای موتورهای جستجو می‌زند. در کشور ما نیز از چندین سال گذشته اخبار زیادی مبنی بر ساخت موتور جستجوی بومی منتشر شده و حتی چندین نمونه نیز به مرحله بهره‌برداری رسیدند؛ با این حال بیشتر اسامی موتورهای جستجوگر فارسی نیز مانند پیام‌رسان‌های ایرانی، نتوانستند با اقبال مواجه شوند.

فهرست مطالب

معرفی موتور های جستجو ایرانی

با وجود عدم موفقیت موتورهای جستجو فارسی زبان، همچنان بسیاری از آن‌ها فعال و آنلاین هستند. این موتورها بیشتر تمرکز خود را به سایت‌های داخلی معطوف می‌کنند، اما آیا با آن‌ها آشنا هستید؟ در این مطلب قصد داریم با بهترین موتور های جستجو ایرانی، آشنا شویم.

1. گردو

موتورهای جستجو ایرانی

گزینه اول که از دید برخی، بهترین موتور جستجوگر ایرانی است، موتور جستجوی گردو است. این موتور البته کاملا مستقل نیست و عملکرد آن وابسته به گوگل و دیگر موتورهای جستجو است. گردو به‌عنوان یک واسطه عمل و ابتدا عبارتی که شما وارد می‌کنید را در گوگل جستجو و پس از ایجاد تغییراتی در نتایج، فهرست سایت‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد. براساس وبسایت این موتور جستجو، تیم سازنده آن متشکل از 4 دانشجو است که با سرمایه شخصی آن را راه‌اندازی کرده‌اند.

2. جس‌جو

موتورهای جستجو ایرانی

جس‌جو یکی از قدیمی‌ترین موتورهای جست و جو گر فارسی زبان است. این سرویس ابتدا در سال 87 راه‌اندازی شد و از آن زمان تا کنون علاوه بر امکان جستجو، ابزارها و امکانات متنوعی را نیز به سرویس خود اضافه کرده است. از جمله ابزارهای آن می‌توان به ابزار آنلاین محاسبه مصرف سوخت خودرو، تبدیل واحد و انجام محاسبات و ابزارهای متن محور اشاره کرد.

لازم به ذکر است که این موتور در واقع یک بانک اطلاعاتی است و شبیه به موتورهای جستجوی دیگر نیست. در صورتی که کلماتی که در آن وارد می‌کنید، در سایت این موتور موجود باشد، می‌توانید نتایج را مشاهده کنید در غیر این صورت نتایج گوگل به‌شما نشان داده می‌شود.

3. موتور جستجو ایرانی ذره بین

موتورهای جستجو فارسی

گزینه بعدی در لیست موتورهای جستجوی ایرانی، ذره‌بین است. موتور جستجوگر فارسی که در اواخر سال 99 توسط همراه اول رونمایی شد. به گفته کارشناسان، نتایج نشان داده شده در ذره‌بین شباهت بسیار زیادی با نتایج گوگل دارد و حتی پیش‌نمایش تصاویر نیز در gstatic که متعلق به گوگل است، میزبانی می‌شود. گرچه که همراه اول، مدعی است نتایج این موتور جستجو کاملا مستقل است.

4. موتور جستجو ایرانی ترب

موتورهای جستجو ایرانی

ترب با اختلاف یکی از محبوب‌ترین و برترین موتورهای جستجوی ایران است. این موتور جستجو برخلاف اکثر رقبای خود، سعی نکرده جایگزینی برای گوگل باشد و برعکس یک سرویس کاملا متفاوت را در اختیار کاربران قرار دهد. ترب یک موتور جستجوی مخصوص پیدا کردن محصولات و مقایسه قیمت آن‌ها در فروشگاه‌های آنلاین و فیزیکی مختلف است. با استفاده از ترب می‌توانید از موجودی و قیمت یک کالا مطلع شوید و قیمت آن را نیز با فروشگاه‌های دیگر مقایسه کنید.

5. ریسمون

بهترین موتورهای جستجو ایرانی

ریسمون یکی از قدیمی‌ترین موتورهای جستجوی ایرانی است. این سرویس ابتدا در سال 83 به عنوان اولین موتور جستجوی مستقل ایرانی کار خود را شروع کرد. ریسمون دارای اطلاعات پایگاه داده تلفن ایران است و امکان جستجو در موضوعات خاص را نیز دارد. در سایر قسمت‌های این وبسایت نیز می‌توانید به اخبار در دسته‌بندی‌های مختلف دسترسی داشته باشید. با همه این‌ها در حال حاضر به نظر نمی‌رسد این موتور جستجو فعال باشد و بخش اخبار آن نیز از چندین سال پیش به‌روزرسانی نشده است.

6. پارسیک

موتورهای جستجو فارسی

پارسیک یکی از معدود گزینه‌ها در فهرست موتورهای جستجو ایرانی و فارسی است که تبلیغات فراوانی درباره آن نشده است. این موتور که ابتدا کار خود را در سال 81 آغاز کرد، مانند گردو یک موتور جستجوی مستقل نیست و نتایج را با استفاده و ترکیب نتایج چندین مرورگر جستجو به‌شما نشان می‌دهد. گرچه به‌نظر نمی‌رسد سازندگان آن توجه خیلی زیادی به این موتور داشته باشند چرا که قابلیت دیگری به جز جستجوی متنی در این موتور جستجو ارائه نمی‌شود و خود سایت نیز فاقد گواهی SSL است.

7. شادبین

موتور جستجو ایرانی

شادبین در حقیقت یکی از ابزارهای سامانه شاد است. یکی از انواع موتورهای جستجوگر ایرانی، که برخلاف دیگران بیشتر از همه تمرکز خود را روی دانش‌آموزان گذاشته است. این موتور هم از طریق دستکاپ و هم برنامه شاد قابل دسترسی است و دانش‌آموزان می‌توانند از طریق آن به اینترنت رایگان نیز دسترسی داشته باشند. البته که نتایج نشان داده شده در این موتور کاملا فیلتر شده و مناسب سن دانش‌آموز است.

احتمالا این مطالب رو هم دوست داشته باشید

thumbnail

بهترین گوشی های ایرانی؛ آشنایی با برترین موبایل های ...
محمد علی‌محمدی14 تیر 1402 11:30

thumbnail

معرفی بهترین پیام رسان های ایرانی ؛ آیا از پیام رسان ...
تیم پلازا05 بهمن 1401 10:30

thumbnail

اینترنت ماهواره ای استارلینک؛ اینترنت SpaceX برای موبایل ...
محمد علی‌محمدی29 آذر 1401 10:30

thumbnail

طرح صیانت چیست؟ همه آنچه که باید از طرح صیانت از فضای ...
محمد علی‌محمدی17 شهریور 1401 09:30

سخن پایانی

موتور های جستجو ایرانی با وجود صرف هزینه‌های زیاد، هنوز نتوانستند جایگاه ثابتی نزد کاربران پیدا کنند. مانند موتور جستجوی یوز که سال گذشته و پس از صرف هزینه‌های میلیاردی از دسترس خارج شد. در آینده نیز به‌نظر نمی‌رسد هیچکدام از این موتورهای جستجو قادر باشند به‌عنوان جایگزینی برای گوگل، خود را مطرح کنند. نظر شما در مورد موتورهای جستجو فارسی و ایرانی چیست؟ آیا از آن‌ها استفاده می‌کنید؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران به‌اشتراک بگذارید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو