گیاهان آپارتمانی + معرفی بهترین گل و گیاه برای خانه

گیاهان آپارتمانی + معرفی بهترین گل و گیاه برای خانه


منبع: زیبامون

940

1398/7/28

21:39


برای آشنایی بیشتر با انواع گل ها و گیاهان آپارتمانی و همچنین روش نگهداری از این کیاهان، حتما در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید.

گیاهان آپارتمانی + معرفی بهترین گل و گیاه برای خانه

همه ما خوب می دونیم که طبیعت، گل ها، گیاهان و ... تاثیر خیلی خوبی در بهتر شدن روحیه دارند و کمک می کنند تا در طول روز احساس خیلی خوبی داشته باشیم. با صنعتی شدن شهرها و افزایش آپارتمان نشینی امکان داشتن حیاط های بزرگ و دارای باغچه، خیلی کم شده و به همین دلیل بسیاری از مردم به سمت گل ها و گیاهان آپارتمانی روی آورده اند تا از این طریق، طراوت و تازگی رو وارد جریان زندگی روزمره خود کرده و برای لحظه ای هم که شده با دیدن این گیاهان سر سبز و زیبا، احساس خوبی داشته باشند.

اگر شما هم قصد خرید و نگه داری از گل ها و گیاهان آپارتمانی دارید، بهتون پیشنهاد میکنیم ابتدا با نمونه های مختلف گیاهان اپارتمانی و شرایط نگهداری از ان ها آشنا شوید و سپس بهترین انتخاب رو برای اپارتمان خودتون داشته باشید. با زیبامون دات کام همراه باشید و اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید!

 

بهترین گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی جز آن دسته از گیاهانی هستند که معمولا در شرایط سخت، دوام و مقاومت خیلی زیادی داشته و معمولا با کمترین میزان نور و کمترین مقدار آب نیز به رشد خود ادامه داده و سرسبزی خیلی خوبی رو برای محیط اطراف ایجاد میکنند. در ادامه با تعدادی از بهترین گیاهان آپارتمانی آشنا شوید:

 

گیاه آپارتمانی همیشه سبز چینی (Chinese Evergreen)

 

گیاه همیشه سبز چینی

 

گیاه همیشه سبز چینی نام مشترکی هست که به گیاهانی از گونه اگلونما گفته میشه. این گیاه معمولا مقاومت خیلی خوبی در نور کم داره و به دلیل داشتن برگهای سبز و چرمی مانند، بسیار محبوب و پرطرفدار هست.

مهم ترین نکته ای که در مراقبت از این گیاه باید به آن توجه داشته باشید این هست که گرمای محیطی مناسبی (17 تا 28 درجه سانتی گراد) برای آن فراهم کنید و دمای محیط ان نباید کمتر از 15 درجه سانتی گراد باشد و باید از نور مستقیم خورشید دور نگه داشته شود. خاک این گیاه باید همیشه مرطوب باشد و در زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارد. بهتره در فصل بهار تا پایان تابستان با استفاده از کود مایع رقیق شده به این گیاه تغذیه رسانی کنید. 

 

گیاه برگ انجیری (Leaf Fig)

 

گیاه برگ انجیری

 

این گیاه از خانواده آراسه بوده و یکی از گیاهان بومی آمریکای جنوبی محسوب میشه. برگ این گیاه آپارتمانی دارای رنگ سبز و براق بوده که هرچه برگ بزرگ تر می شود شکاف و دندانه هایی که در لبه های بیرونی این برگ وجود دارند عمیق تر و بیشتر شده و در حالت کلی شکلی شبیه به برگ درخت انجیر پیدا میکند. این گیاه با محیط خانه و آپارتمان به خوبی سازگار می شود و اگر در کنار پنجره و در نور غیر مستقیم قرار بگیره و شرایطی مانند نیم سایه یا نیم آفتاب برای آن فراهم باشد به خوبی رشد خواهد کرد. اما نور مستقیم آفتاب باعث سوختگی در برگهای این گیاه می شود.

بهتره دمای محیط این گیاه از 13 درجه کمتر نباشه و برای آبیاری گیاه هم اجازه دهید بعد از یکبار آبدهی خاک آن خشک شده و سپس دوباره به آن آب دهید.

 

گیاه عنکبوتی (Spider Plant)

 

گیاه عنکبوتی

 

این گیاه معمولا با نام برگ گندمی نیز شناخته شده است. این گیاه از خانواده Liliaceae هست و یکی از گزینه های خیلی خوب برای نگهداری در آپارتمان محسوب میشه. دمای مناسب برای رشد این گیاه چیزی بین 15 تا 25 درجه سانتی گراد هست و نباید دمای محیط ان کمتر از 7 درجه باشه. نور این گیاه باید به شکل غیر مستقیم باشه و برای رشد بهتر به نور کم تا متوسط نیاز داره. این گیاه به آبیاری زیادی نیاز داره و بعد از خشک شدن خاک آن باید آبیاری شود. بهتره در فصول گرم سال بر روی برگهای این گیاه غبار پاشی هم داشته باشید تا رطوبت مورد نیاز ان تامین شود.

 

گیاه آلوئه ورا (Aloe vera)

 

گیاه الوورا

 

آلوورا یکی دیگه از گیاهان آپارتمانی هست که به نور فراوان و غیر مستقیم نیاز داره. برگ های بلند و تیز این گیاه سبزی جذابی رو برای محیط اپارتمان شما ایجاد میکنه و معمولا جز اولین انتخاب ها برای آپارتمان و گلخانه های خانگی هست. دمای مورد نیاز این گیاه چیزی بین 17 تا 24 درجه سانتی گراد هست. بهتره در برخی از ساعات روز این گیاه را در زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار بدید تا تازگی و طراوت بهتری پیدا کنه. توصیه میشه این گیاه رو هر 10 تا 14 روز  و زمانی که خاک گلدان آن کاملا خشک شد، آبیاری کنید.

 

گیاه پیچک انگلیسی (English Ivy)

 

گیاه پیچک انگلیسی

 

پیچک انگلیسی یا گل پاپیتال، یکی دیگه از گیاهان آپارتمانی هست که از خانواده Araliaceae بوده و یکی از گیاهان بومی جزایر قناری هست. این گیاه نیز به نور فراوان و غیر مستقیم نیاز داره. این گیاه نباید در محیطی با دمای کمتر از 7 درجه و بیشتر از 16 درجه سانتی گراد قرار بگیرد. این گیاه رو در فصل زمستان هفته ای یک بار و در فصل تابستان هفته ای دوبار آبیاری کنید و برای تمیز کردن برگ های آن غبار پاشی یا استفاده از پارچه مرطوب کفایت میکند.

 

گیاهان آپارتمانی مقاوم

 

گیاه سانسوریا (Sansevierias)

 

گیاه سانسوریا

 

این گیاه که با نام گیاه شمشیری یا گیاه زبان مادر شوهر نیز شناخته شده است، جز گیاهان خیلی مقاوم اپارتمانی هست و میشه گفت هیچ وقت خراب نمیشه! این گیاه رشد بسیار آهسته ای دارد و معمولا در تمام طول سال سبز و شاداب هست و روش نگهداری بسیار آسان و کم هزینه ای نیز دارد. این گیاه باید در زیر نور کامل و غیر مستقیم قرار بگیره و دمای مورد نیاز آن چیزی در حدود 20 تا 30 درجه سانتی گراد هست. این گیاه بهتره در فصل تابستان هفته 1 تا 2 بار و در فصل زمستان هر 2 تا 3 هفته یک بار آبیاری شود. 

 

گیاه زاموفیلیا (zamiifolia)

 

زاموفیلیا

 

این گیاه با برگهای سبز، براق و چرمی مانند جز گیاهان آپارتمانی بسیار مقاوم هست که همیشه ظاهری سر سبز و شاداب داره و باعث ایجاد حس شادابی و طراوت در آپارتمان شما خواهد شد. این گیاه در برابر کم آبی و نور کم بسیار مقاوم هست و به سختی خشک و خراب میشه. به طور کلی این گیاه به نور متوسط و غیر مستقیم نیاز داره در محیط های سایه ای و کم نور نیز به خوبی رشد میکنه. بهتره زمانی به این گیاه آب دهید که خاک آن تا عمق 3 تا 4 سانتی متری خشک شده باشد.یا به بیان بهتر هر 10 روز یکبار به آبیاری نیاز داره.

 

گیاهان آپارتمانی گلدار

 

گل بنفشه آفریقایی (African Violets)

 

گل بنفشه آفریقایی

 

بنفشه آفریقایی یکی از گلهای بومی مناطق گرمسیری شرق آفریقا بوده و از خانواده Gesneriaceae هست. این گل در دسته بندی گیاهان اپارتمانی گلدار قرار داره و حتما باید در زیر نور غیر مستقیم قرار بگیره. پس اگر قصد نگهداری از این گیاه در آپارتمان را دارید حتما باید محیطی با نور کافی و غیر مستقیم برای ان در نظر بگیرید و یا اگر محیط مورد نظر شما روشنایی مناسبی ندارد، حتما از نورهای فلورسنت استفاده کنید تا نور مورد نیاز این گیاه تامین شود. 

بهتره این گیاه رو بعد از خشک شدن خاک گلدان آبیاری کنید و نهایتا این آبیاری 2 بار در هفته باشد. برگها و ساقه این گیاه هرگز نباید مرطوب شوند و به اسپری کردن آب نیازی ندارند.

 

گل حنا (Busy Lizzy)

 

گل حنا

 

گل حنا یکی دیگه از گیاهان اپارتمانی گل دار هست که تقریبا در بیشتر اوقات سال گل داره جز گل های بادوام محسوب میشه. این گل به نور غیر مستقیم نیاز داره و باید از تابش مستقیم نور خورشید دور باشه. بهترین دما برای این گیاه چیزی بین 16 تا 23 درجه سانتی گراد هست. خاک گلدان این گیاه باید همیشه مرطوب باشد در غیر این صورت گلدهی آن کم شده و ممکن هست ریزش برگ نیز پیدا کند. بر روی برگها و گل های این گیاه نباید آب بپاشید.

 

گیاهان آپارتمانی کم نور

 

گیاه پتوس (Pothos)

 

گیاه پتوس

 

گیاه پتوس یکی از گیاهان آپارتمانی شناخته شده و محبوبی هست که به نور خیلی کمی نیاز داره و در هر شرایطی رشد میکنه و باعث سرسبزی محیط زندگی شما میشه. این گیاه باید هفته ای یک بار و بعد از خشک شدن خاک گلدان آبیاری شود و دمای مورد نیاز ان 22 درجه سانتی گراد هست. این گیاه با برگهای قلبی شکل و زیبایی که داره جز گیاهان بالارونده هست و اگر محیط اطراف ان مناسب باشد، ممکن هست تا سقف نیز حرکت کند و بالا رود.

 

گیاه کالاتیا (Calathea)

 

گیاه کالاتیا

 

گیاه کالاتیا برای رشد در اپارتمان به نور کم تا متوسط، گرمای زیاد و ابیاری معمولی نیاز دارد تا خاک آن همیشه مرطوب باشد. این گیاه به دلیل داشتن برگ هایی با رنگهای خاص و متنوع جز انتخاب های خیلی خوب و خاص برای اپارتمان هست و زیبایی منحصر به فردی رو برای اپارتمان شما ایجاد میکنه. 

 

گیاهان آپارتمانی خاص

 

درختچه بن سای (Bonsai)

 

درختچه بن سای

 

درختچه بن سای یا درختان مینیاتوری یکی از گیاهان اپارتمانی خاص هستند که این روزها جایگاه ویژه ای رو در بین تمام گیاهان آپارتمانی پیدا کرده و تقریبا تمام افراد به این مدل از درختچه ها علاقه مند هستند. بن سای در زبان ژاپنی به معنای "کاشته شده در ظرف" هست و به هنر کاشت این درختان کوچک در گلدان مربوط می شود. 

درختچه های بن سای باید از گرمای مستقیم دور باشند و در محلی قرار گرفته شوند که نور کافی و زیادی دارد. خاک درختچه بن سای باید همیشه مرطوب باشد و به محض خشک شدن سطح خاک ان باید آبیاری شوند.

 

گیاه هاورتیا (Haworthia)

 

هاوریتا

 

گیاه هاورتیا یکی از گیاهان خاص و منحصر به فرد آپارتمانی هست که میتونید برای زیباتر شدن دکوراسیون منزل استفاده کنید. این گیاه جز خانواده ساکولنت هاست و دارای برگهای سبز رنگ و بسیار محکمی هست که بر روی ان نقاط سفیدی به شکل راه راه وجود دارد. این گیاه به نور خیلی ملایم و کمی نیاز داره و لازم هست که دو هفته یک بار آبیاری شود. 

 

گیاهان آپارتمانی سمی

برخی از گیاهان آپارتمانی نیز وجود دارند که ممکنه از سمی بودن ان ها مطلع نباشید و اگر برگ یا گل این گیاه را اشتباهی وارد دهان کرده و بخورید ممکن هست با مسومیت مواجه شوید. از جمله گیاهان اپارتمانی سمی میشه به گیاهان پیاز دار مثل سنبل و نرگس، گل دیفن‌ باخیا، لیلیوم شرقی، گل پیچک معمولی، خر زهره، گل برگ قاشقی یا چمچمه ای، گیاه پوتوس، گل زاموفیلیا و ... اشاره کرد.

 

نگهداری گیاهان آپارتمانی

شرایط نگهدای گیاهان اپارتمانی با یکدیگر متفاوت بوده و لازم هست در هنگام خرید هر گیاه، اطلاعات لازم و کافی در رابطه با نگهداری  و آبیاری گیاهان آپارتمانی را از باغبان یا فروشنده گیاهان پرس و جو کرده و یادداشت کنید تا بتونید بهترین مراقبت رو از گل ها و گیاهان اپارتمانی خودتون داشته باشید. 

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو