امیرمحمد نوری بیات کیست؟ + بیوگرافی

منبع: نم نمک

2

1402/11/3

19:50


یک کارشناس روابط بین الملل با اشاره به اینکه خروج از لیست سیاه FATF اهمیت و موضوعیت ندارد ، عنوان کرد : FATF خیلی با ما روراست نیست و قصد حل مشکل و تعامل درست با ایران را ندارد. خوشبینی بیش از حد نسبت به خروج از توصیه شماره 7 می تواند برای ما خطرناک باشد و باعث شود راه تعامل با FATF را به گونه ای که نباید باز کنیم.

امیرمحمد نوری بیات کیست؟ + بیوگرافی

نباید به اف ای تی اف خوشبین باشیم

امیرمحمد نوری بیات ، اظهار کرد : اگر فرض را بر این بگذاریم که یک کشور تحت هیچ نوع تحریمی قرار ندارد و از وضعیت عادی در مناسبات تجاری و اقتصادی در جهان برخوردار است ، همکاری با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای آن کشور خوب است. به طور کلی در روابط بین الملل ، کشورها سعی دارند به عنوان یک کشور خاص شناخته نشوند ، تا بتوانند مناسبات خود را در حوزه های مختلف عادی نگه دارند. به همین دلیل می توان گفت همکاری با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ، در شرایط غیرتحریمی ، می تواند چنین کارکردی داشته باشد.

امیرمحمد نوری بیات کیست؟ + بیوگرافی

امیرمحمد نوری بیات کیست؟ + بیوگرافی

وی افزود : درست است که اف ای تی اف یک نهاد بین دولتی است ولی به دلیل آنکه در قطعنامه های سازمان ملل به آن اشاره شده ، مقبولیتی بین المللی دارد.

این کارشناس روابط بین الملل تاکید کرد : زمانی که گروه ویژه اقدام مالی به کشوری که تحت تحریم نیست می گوید که به دلیل عدم انطباق کافی با استانداردهای من ، کشور شما غیرهمکار معرفی شده و در لیست خاکستری و یا در آخرین مرحله ، در لیست سیاه قرار می گیرد ، این موضوع ممکن است بر روی تبادلات مالی آن کشور اثر بگذارد و هزینه های سیاسی و اقتصادی بر آن تحمیل کند. اما در مورد کشور ما محدودیت های FATF در برابر تحریم ها موضوعیت و وزنی ندارد.

نوری با اشاره به ورود دوباره ایران به لیست سیاه FATF در فوریه 2020 خاطرنشان کرد : گروه ویژه اقدام مالی بیانیه ای منتشر کرد و در آن همکاری با جمهوری اسلامی ایران در آینده را منوط به اجرای معاهده پالرمو و CFT کرده است. البته FATF نگفته اگر ایران این دو موضوع را حل کرد از لیست سیاه خارج می شود بلکه تازه بعد از تصویب و اجرای آن دو معاهده ، خروج ایران مورد بررسی قرار می گیرد و به سراغ Next step (قدم های بعدی) می رویم. جالب آن که هیچ جا هم نگفته قدم های بعدی چیست و این مسئله ابهام دارد.

وی بیان کرد : با توجه به این توضیحات خروج ما از ذیل توصیه شماره 7 گروه ویژه اقدام مالی آنقدرها مهم نیست. ما هنوز در لیست سیاه FATF هستیم و اقدامات مقابله ای FATF بر روی ما همچنان اجرا می شود. گروه ویژه اقدام مالی همچنان به کشورها توصیه می کند اگر تراکنشی از مبدا ایران به دست شما رسید اقدامات مقابله ای را که من در توصیه شماره 19 بیان کردم اجرا کنید.

به گفته نوری بیات ، نکته ای که ممکن است برای ما خطرناک باشد این است که شاید نسبت به خروج از توصیه شماره 7 دچار نوعی خوشبینی بیش از حد شویم و راه تعامل با FATF را به گونه ای که نباید باز کنیم. یعنی بدون نقشه راه و برنامه مشخص سراغ پالرمو و CFT  برویم و بخواهیم برای تعامل با این نهاد ، به عنوان امتیاز در مقابل خروج ایران از ذیل توصیه شماره 7، راه تصویب این دو معاهده در داخل را باز کنیم که خطرات بسیار زیادی برای ما دارد. مخصوصا معاهده پالرمو که پیوستن و اجرای آن در شرایط ما و تحریم ، باعث افزایش اثرگذاری تحریم می شود.

وی یادآور شد : در مهرماه 1402 که برخی محدودیت های منعقد در قطعنامه 2231 سازمان ملل به اتمام رسید گروه ویژه اقدام مالی باید ما را از مبحث شماره هفت خارج می کرد. اما تا قبل از این که آقای خاندوزی وزیر اقتصاد ایران نامه نگاری و اعتراض کند این اقدام را صورت نداد. به اعتقاد من این نشان می دهد FATF خیلی با ما روراست نیست و قصد حل مشکل و تعامل درست با ایران را ندارد.


بیوگرافی امیرمحمد نوری بیات

امیرمحمد نوری بیات متولد ایران کارشناس روابط بین الملل است.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو