آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟


منبع: نم نمک

1

1402/12/25

08:18


در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، درمان تومور مغزی با دارو و آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود و ایا تومور مغزی کشنده است و ایا تومور مغزی بدخیم قابل درمان است و درمان تومور مغزی با طب سنتی خیراندیش و درمان تومور مغزی با طب سوزنی و درمان قطعی تومور مغزی و درمان تومور مغزی با رادیوتراپی و تزریق آمپول برای تومور مغزی و درمان تومور مغزی با طب سنتی نی نی سایت در نم نمک.

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه سینسیناتی" نشان می دهد که شاید یک داروی تایید شده سرطان پستان ، برای درمان بدخیم ترین شکل تومور مغزی نیز موثر باشد.

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

به گزارش نم نمک و به نقل از نوروساینس نیوز ، یک پرسش پژوهشی مطرح شده در آزمایشگاه دکتر "پانکاج دسایی"(Pankaj Desai) ، پژوهشگر "دانشگاه سینسیناتی"(University of Cincinnati) ، به یک دهه پژوهش ، یک کارآزمایی بالینی و بودجه بزرگ ملی به منظور بررسی بیشتر یک درمان جدید بالقوه برای کشنده ترین شکل تومورهای مغزی انجامیده است.

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

دسایی و گروهش ، یک بودجه 1.19 میلیون دلاری را از "موسسه ملی سلامت آمریکا"(NIH) دریافت کرده اند تا به تحقیقات خود در مورد استفاده از دارویی به نام "لتروزول"(Letrozole) برای درمان "گلیوبلاستوما"(Glioblastoma) ادامه دهند.

تومورهای گلیوبلاستوما ، تومورهای مغزی تهاجمی هستند که بیماران اغلب تا زمانی که علائم ظاهر نشده اند و تومور قابل توجه نشده است ، از آنها بی اطلاع هستند. درمان های کنونی شامل جراحی فوری برای برداشتن تا حد امکان ایمن تومور ، پرتودرمانی و شیمی درمانی هستند اما تومور اغلب عود می کند یا نسبت به درمان ها مقاوم می شود. به طور میانگین ، بیمار بیش از 15 ماه پس از تشخیص زنده نمی ماند.

داروی لتروزول در سال 2001، توسط "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) ، به عنوان درمانی برای زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان تایید شد. این دارو با هدف قرار دادن آنزیمی به نام "آروماتاز" (Aromatase) که در سلول های سرطان پستان وجود دارد و به پیشروی سرطان می انجامد ، عمل می کند.

در پاییز 2012، دسای و "نیمیتا دیو"(Nimita Dave) ، دانشجوی مقطع دکتری در آزمایشگاه او که اکنون داروشناس ارشد در یک شرکت زیست فناوری در بوستون است ، پرسشی را مطرح کردند. پرسش این بود که آیا آروماتاز ، نقش مشابهی در تومورهای گلیوبلاستوما بر عهده دارد و اگر چنین باشد ، لتروزول می تواند به عنوان یک درمان موثر عمل کند یا خیر.

تحقیقات اولیه در آزمایشگاه نشان داد که این آنزیم در سلول های تومور مغزی وجود دارد و آزمایش های بیشتر ، مقدار بسیار بالایی از آروماتاز را در سطوح پروتئین و آران ای پیام رسان نمونه های تومور مغزی به دست آمده از بانک تومور دانشگاه سینسیناتی نشان داد. در هر حال ، این تضمین نمی کند که لتروزول در تومورهای مغزی هم مانند تومورهای سرطان پستان موثر باشد.

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

دسای توضیح داد که یک سیستم دفاعی به نام سد خونی مغز فقط براساس ویژگی های فیزیکی و شیمیایی ، ترکیبات خاصی را به مغز راه می دهد. وی افزود : در غیر این صورت ، هر ترکیبی می تواند وارد مغز شود و تخریب و سمیت عصبی را به دنبال داشته باشد. ترکیبات دیگری شبیه به لتروزول وجود دارند اما ما با لتروزول کار کردیم زیرا متوجه شدیم که این ترکیب براساس ویژگی های خود ، در واقع بهترین شانس را دارد که از طریق گردش خون وارد مغز شود.

بررسی های انجام شده روی مدل های حیوانی نشان داد که لتروزول موثر است و گروه پژوهشی دسای ، کار خود را برای آزمایش این ترکیب در سلول های به دست آمده از بافت های تومور مغز انسان آغاز کردند. در این مرحله از پژوهش ، کمک های مهمی توسط "آنیرودا کارو"(Aniruddha Karve) ، دانشجوی مقطع دکتری ارائه شد که قصد دارد به کار کردن با دسای به عنوان یک همکار ادامه دهد.

دسای گفت : آن چه در سلول های به دست آمده از بیمار دیدیم ، این بود که لتروزول برای از بین بردن سلول های تومور در مدل های کشت سلولی بسیار موثر است.

اگرچه مجموعه نتایج تحقیقات تاکنون دلگرم کننده بوده است اما دسای گفت که تومورهای گلیوبلاستوما همچنان یک شکل پیچیده و تهاجمی از سرطان مغز هستند. با وجود این که لتروزول امیدوارکننده است اما هنوز بعید است که این دارو یک درمان منحصربه فرد برای این بیماری باشد. دسای ادامه داد : ما امیدواریم که این دارو کار کند اما این امید لزوما ریشه در واقعیت ندارد. این درمان قرار است ترکیبی از داروها باشد.

با حمایت مالی جدید سازمان ملی سلامت آمریکا ، دسای و گروهش در مورد اثربخشی پیش بالینی ترکیب لتروزول با سایر ترکیبات شیمی درمانی تحقیق خواهند کرد. این کمک مالی سه ساله ، از اول ماه اوت آغاز شد.

دسای گفت : اطمینان یافتن از دریافت کمک هزینه واقعا هیجان انگیز است و اکنون نیز زمان هیجان انگیزی برای ما است. من باور دارم که یافتن درمانی برای یک بیماری مانند گلیوبلاستوما ، مانند یافتن یک سوزن در انبار کاه است. ما امیدواریم که واقعا کارساز باشد و این چیزی است که همه ما برایش تلاش می کنیم.

آیا تومور مغزی با دارو درمان می شود؟

چگونه تومور مغزی درمان می شود؟

اگرچه جراحی یکی از رایج ترین روش های درمان تومور مغزی است اما گزینه های درمانی دیگری نیز برای رفع تومور مغزی وجود دارد :

  • استروئید : با شنیدن استروئید اکثر افراد فکر می کنند که این ترکیبات بوسیله ورزشکاران برای پرورش اندام بکار برده می شود. در مورد درمان عوارض تومور مغزی نکته این است که از همان نوع استروئید استفاده نمی شود. این دسته از استروئیدها که به بیماران قبل یا بعد از جراحی داده می شود کورتواستروئید نام دارد و سبب کاهش تورم مغز می شود.
  • شیمی درمانی : این روش ممکن است برای درمان تومور مغزی بکار برده شود اما اغلب برای درمان تومورهای بدخیم و بحرانی بکار برده می شود. داروهای شیمی درمانی از تقسیم سلولی جلوگیری کرده یا سبب مرگ سلول توموری می شوند. داروهای شیمی درمانی می توانند از طریق رگ ، عضله ، پوست و بلع به سیستم گردش خون وارد شده یا مستقیماً در مجاورت تومور تزریق شوند.
  • پرتودرمانی : این روش درمانی برای تومورهای مغزی بسیار رایج است. در این روش تابش مستقیم پرتو به سلول تومور باعث کند شدن یا توقف رشد آن می شود. این روش می تواند به تنهایی یا همراه با شیمی درمانی و جراحی بکار برده شود.
  • پرتودرمانی استریو تاکتیک (Stereotactic - SRS) : در این روش که مشابه پرتودرمانی است از ابزارهای خاص برای تاباندن پرتو استفاده می شود تا سلول های سالم اطراف تومور آسیب نبینند. با توجه به اینکه در این روش از پرتوهای بسیار متمرکز استفاده می شود به این روش ، جراحی با پرتو (radiosurgery) نیز گفته می شود. این روش برای درمان تومور مغزی کوچک و تومورهای نخاع ، اختلال رگ های خونی در مغز ، نواحی مشخص اطراف تومور بدخیم و تومورهای کوچک شش و کبد بکار برده می شود. این روش با استفاده از دو تکنیک قابل انجام است که عبارتند از :

1) درمان با پروتون : هسته هیدروژن یا پروتون بوسیله سیکلوترون شتابدار شده و سپس به سمت تومور مغزی هدایت می شود.

2) ذره درمانی : شبیه درمان با پروتون است اما از ذرات سنگین تر برای درمان تومور استفاده می کند.

طب مکمل : بعضی افراد ممکن است علاقه مند به استفاده از درمان های جایگزین نظیر طب سنتی باشند که در این مورد لازم است اثرگذاری این روش ها قبلاً به خوبی مورد بررسی قرار گرفته شود و این کار در مراکز قانونی ، مطمئن و تحت نظارت پزشک انجام گیرد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو