تنش آبی نگران‌کننده ۷۰۰ روستای خوزستان

منبع: برترین ها

49

1399/7/5

22:22


استاندار خوزستان با اشاره به لزوم آبرسانی به روستاها گفت: اینکه ۷۰۰ روستا در خوزستان دچار تنش آبی باشد برای ما حساس و نگران‌کننده است؛ باید برای حل مشکلات این روستاها تلاش کنیم و وضعیت آبرسانی به این مناطق را بهبود ببخشیم.

ایسنا: استاندار خوزستان با اشاره به لزوم آبرسانی به روستاها گفت: اینکه ۷۰۰ روستا در خوزستان دچار تنش آبی باشد برای ما حساس و نگران‌کننده است؛ باید برای حل مشکلات این روستاها تلاش کنیم و وضعیت آبرسانی به این مناطق را بهبود ببخشیم.

غلامرضا شریعتی در مراسم بهره‌برداری از فاز دوم پروژه آبرسانی به روستاهای حاشیه رودخانه دز که امروز (۵ مهرماه) برگزار شد، اظهار کرد: آب زیرساخت زندگی و حیات انسان‌ها است و تامین آن برای مردم، تکلیف دولت و حاکمیت است و تلاش مسئولان در این مسیر بر این استوار است که بتوانیم به صورت مستمر و پایدار، آبرسانی را به همه روستاهای خوزستان انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ درصد از آب‌های جاری کشور در خوزستان روان است، افزود: استان خوزستان به علت گستردگی و در عین حال به علت وجود آب فراوان، دارای روستاهای بسیاری در مناطق مختلف است و پراکندگی روستاها در خوزستان وسیع است.

استاندار خوزستان تصریح کرد: بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ روستا و آبادی در خوزستان وجود دارد و این تعداد زیاد روستاها به دلیل گستردگی خوزستان و فراوان بودن میزان آب جاری در استان خوزستان است. این شرایط به واسطه تولید بالا و تامین امنیت غذایی و تولید ثروت، مطلوب است اما کار خدمات‌رسانی به این تعداد روستا نیز سخت‌تر می‌شود.

شریعتی بیان کرد: پراکندگی روستاها در خوزستان باعث شده منابع آبی، تقسیم و کار آبرسانی اندکی دشوار و با هزینه بالاتری انجام شود. وقتی قرار باشد به روستاهای زیادی آبرسانی شود نیاز به هزینه بیشتری است و از این رو سرانه آبرسانی به ازای هر نفر گران‌تر می‌شود.

وی گفت: پراکندگی روستاها در خوزستان اگرچه هزینه‌های خدمات‌رسانی را بالا برده است اما به تبع آن شاهد تولید بیشتر و ایجاد ثروت بیشتری در خوزستان هستیم؛ برای مثال تولید کشاورزی در خوزستان با سایر استان‌های کشور قابل مقایسه نیست.

استاندار خوزستان ادامه داد: مسئولان باید تلاش خود را بیشتر کنند و جهت اقناع مسئولان کشوری برای دریافت منابع مالی بیشتر اقدام کنند تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌ها را در خوزستان جبران کنیم.

شریعتی گفت: اینکه ۷۰۰ روستا در خوزستان دچار تنش آبی باشد برای ما حساس و نگران‌کننده است؛ باید برای حل مشکلات این روستاها تلاش کنیم و وضعیت آبرسانی به این مناطق را بهبود ببخشیم.

وی با بیان اینکه به مشکلات آبی روستاهای حاشیه اهواز کمتر توجه شده است، گفت: روستاهایی که کمترین فاصله را با مرکز داشته‌اند، دیده نشده و یا کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند اما در تلاش هستیم مشکلات را شهرستان به شهرستان حل کنیم و جشن آبدار شدن روستاها را برپا کنیم.

استاندار خوزستان افزود: مشکلات روستاهای شهرستان کارون حل شده و به زودی مشکلات روستاهای مسیر قلعه سحر و دب حردان را نیز حل خواهیم کرد تا جشن آبدار شدن اهواز را نیز برپا کنیم.

جزئیات پروژه‌های آبرسانی به روستاهای ۴ شهرستان خوزستان

به گزارش ایسنا، صادق حقیقی‌پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان نیز در این مراسم اظهار کرد: امیدواریم آبرسانی پایدار به روستاهای حاشیه رودخانه دز زمینه‌ساز رفاه و آسایش برای ساکنان این منطقه باشد.

وی افزود: زمانی که یکپارچه‌سازی شرکت‌های آبفا مطرح شد، روستاهای حاشیه اهواز جزو محروم‌ترین روستاهای استان خوزستان بودند و این مساله با موضوع غیزانیه همزمان شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان تصریح کرد: با تلاش جهادی، در مدت زمان بسیار کوتاهی در سه فاز آبرسانی به غیزانیه انجام شد. پس از آن نیز با دستور استاندار خوزستان تلاش شد که جشن آبدار شدن روستاهای اهواز را برپا کنیم. اگر کمبود منابع اعتباری نبود، پروژه‌های ناتمامی که اکنون در اهواز در حال انجام هستند، به اتمام رسیده بودند.

حقیقی‌پور با اشاره به آبرسانی به روستاهای مسیر قلعه سحر در اهواز نیز گفت: اکنون لوله‌های این پروژه تهیه شده و بخش عمده‌ای از بهسازی تاسیسات نیز آغاز شده است. آبرسانی به روستاهای دب حردان در بخش اسماعیلیه اهواز نیز دیگر پروژه‌ای است که اکنون در حال انجام و در حال طی مراحل پایانی است.

وی افزود: پروژه آبرسانی دهلیزها در بخش گمبوعه حمیدیه نیز اکنون در حال انجام است و کمبود لوله این پروژه نیز تامین شده است. در بخش سویسه شهرستان کارون نیز پروژه‌ای در حال انجام است که در آینده نزدیک وارد مدار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با حرکتی جهادی، کار آبدار کردن روستاهای اهواز، باوی و حمیدیه و کارون در حال انجام است و همه تلاش خود را خواهیم کرد که این پروژه‌ها یک به یک وارد مدار شوند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو