لیلا حاتمی عزیز تولدت مبارک + تصاویر

لیلا حاتمی عزیز تولدت مبارک + تصاویر


منبع: سیمرغ

208

1399/7/10

04:55


لیلا حاتمی عزیز تولدت مبارک + تصاویر

لیلا حاتمی بازیگر سینما و تلویزیون ایران و همسرعلی مصفا می ‌باشد. لیلا حاتمی در نهم مهر ۱۳۵۱ به دنیا آمد. او یکی از بهترین و ماندگارترین و همچنین محبوب ترین بازیگران زن حال حاضر سینمای ایران است

بیوگرافی و کارنامه هنری لیلا حاتمی

لیلا حاتمی (۱۳۵۱، تهران) بازیگر سینما و تلویزیون ایران و همسرعلی مصفا، بازیگر و کارگردان سینما، می‌باشد.  لیلا حاتمی در نهم مهر ۱۳۵۱ به دنیا آمد. پدرش علی حاتمی، کارگردان سرشناس سینمای ایران، و مادرش زری خوشکام، هنرپیشه سینما، بود.

بیشتر بدانید : ازدواج جالب علی حاتمی با همسرش +بیوگرافی

لیلا حاتمی که از او به عنوان یادگار به جا مانده علی حاتمی در سینمای ایران یاد می شود قطعا یکی از بهترین و ماندگارترین و همچنین محبوب ترین بازیگران زن حال حاضر سینمای ایران است در نهمین روز از مهرماه تولد خود را جشن می گیرد. 

او معمولا با چهره آرام و تاثیر گذار خود سعی بسیاری در باورپذیر تر کردن شخصیت هایش کرده است که معمولا موفق شده است. لیلا حاتمی بازیگری بوده که فن بیان قوی داشته، حرکات دست و بدن و تاثیرگذاری آن را به خوبی می شناخته و همین ها دلایل عمده ای بر محبوبیت و ماندگاریش است. 

بیشتر بدانید : راز موفقیت بانوی شرقی سینمای ایران، لیلا حاتمی + عکس

لیلا حاتمی


لیلا حاتمی

تحصیلات لیلا حاتمی

او در رشتهٔ ریاضی فیزیک در تهران دیپلم گرفت. در دانشگاه پلی تکنیک در رشتهٔ مهندسی الکترونیک شروع به تحصیل کرد. تحصیل در این رشته را پس از دو سال نیمه کاره رها کرد و به دانشگاه لوزان، سوئیس رفت و آن‌جا ادبیات فرانسه خواند. سپس به علت بیماری پدرش در ۱۳۷۵ تحصیل را نیمه‌ کاره رها کرد و به ایران بازگشت.

بیشتر بدانید : لیلا حاتمی جذاب درخشان و بی نظیر

ازدواج لیلا حاتمی با علی مصفا

در سال ۱۳۷۸ با علی مصفا ازدواج کرد. از آن پس در تهران زندگی می‌کند. وی دارای دو فرزند به نام ‌های مانی و عسل است. لیلا حاتمی همچنین به پنج زبان انگلیسی و فرانسه و فارسی و آلمانی و ایتالیایی صحبت میکند.

اولین حضور لیلا حاتمی در سینما

اولین حضورش در سینما در نقش کودکی کمال‌الملک (در فیلم «کمال الملک» به کارگردانی پدرش علی حاتمی) بود. در سال ۱۳۷۰ در فیلم دلشدگان که آن هم ساختهٔ پدرش علی حاتمی بود ایفای نقش کرد. پس از آن در ۱۳۷۵ برای اولین بار در یک کار سینمایی در فیلمی که کارگردان‌اش پدرش نبود (فیلم لیلا از داریوش مهرجویی) نقش یک زن نازا را ایفا کرد و برای آن دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را گرفت. فیلم موفق دیگر او آب و آتش بود که در آن نقش یک زن روسپی (مریم) را به خوبی اجرا کرد. بازی آتیلا پسیانی زوج و پسر عموی مریم از نکات درخشان دیگر فیلم بود. او برای بازی درخشانش در فیلم بی پولی موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنوارهٔ فیلم فجر شد. همچنین برای بازی در فیلم پرسه در مه نامزد دریافت تندیس از چهاردهمین جشن خانهٔ سینما شد.

تجربه لیلا حاتمی در تئاتر

در تئاتر تجربه‌ای ندارد. در تمرینات تئاتر منهای دو داوود رشیدی بسیار خوش درخشید اما به دلیل بیماری مجبور خارج شدن از تیم شد.

لیلا حاتمی در جشنواره فیلم برلین و ...

در سال ۱۳۹۰ به همراه اصغر فرهادی و چندی از بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین به جشنوارهٔ فیلم برلین دعوت شد ولی به هر دلیلی که برخی آن را بازی در فیلم بعدیش (پله اخر) می‌دانند در اختتامیه شرکت نکرد. که در آن مراسم به همراه ساره بیات و سارینا فرهادی برندهٔ خرس نقره‌ای بهترین گروه بازیگران زن شد.

در بهار ۱۳۹۰ در مراسمی با عنوان نقد و نمایش فیلم چیزهایی هست که نمی‌دانی شرکت کرد.

در بهار همین سال در مراسم فرش قرمز فیلم جرم(مسعود کیمیایی) به همراه علی مصفا شرکت کرد.

در تابستان ۹۰ به دنبال اکران جدایی نادر از سیمین به خارج از کشور سفر کرد و در افتتاحیهٔ اکران فیلم همراه با اصغر فرهادی حضور داشت.

و سر انجام پس از نامزدی جدایی نادر از سیمین در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان اسکار در زمستان سال ۹۰ همراه اصغر فرهادی و پیمان معادی راهی مراسم اسکار در آمریکا شد.

پس از آن در مراسم اختتامیه جشنواره کن شرکت کرد و جایزه بزرگ این جشنواره را به متئو گارونه کارگردان ایتالیایی فیلم واقعیت اهدا کرد. چند ماه بعد لیلا حاتمی به همراه همسرش علی مصفا و فرزندانش مانی و عسل، برای اکران فیلم پله آخر در جشنواره کارلووی واری راهی جمهوری چک شد و جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن این جشنواره را نیز به خاطر بازی در این فیلم کسب کرد. در پاییز ۹۱، وی این بار به عنوان داور در فستیوال فیلم رم شرکت کرد.

لیلا حاتمی در بیشتر فیلم‌هایش نقش زنی از طبقات بالای اقتصادی یا فرهنگی جامعه، با روحیه خونسرد و شخصیت مستقل و محکم را بازی کرده‌است.

لیلا حاتمی تا کنون بیشتر همکاری را با داریوش مهرجویی داشته ‌است که در چهار فیلم او به ترتیب: لیلا.میکس. آسمان محبوب و نارنجی پوش بازی کرده‌است. لیلا یکی از مشهور ترین فیلم‌های مهرجویی و همچنین از به یادماندنی ترین نقش‌های لیلا حاتمی را در خود جای داده‌است.

پس از آن ایشان با کارگردان‌هایی چون:علی مصفا (سه فیلم) و فریدون جیرانی، علیرضا رئیسیان و علی حاتمی (دو فیلم) بیشترین همکاری را داشته‌اند.

لیلا حاتمی شخصا کارگردان، فیلمنامه و نقشی که قرار است به عهده بگیرد را مهم ترین عوامل برای انتخاب پیشنهاد بازی میشمارد. و معتقد است نقشی که خوب نوشته شده باشد را خوب هم می‌توان بازی کرد. از میان کارگردانان کار با داریوش مهرجویی را راحت تر میشمارد.

هم چنین او با کارگردان‌های فیلم اول یا دومی چون بهرام توکلی، فردین صاحب زمانی و عادل یراقی همکاری داشته ‌است.

عکس های لیلا حاتمی


عکس های لیلا حاتمی

لیلا حاتمی: بعد از بچه‌ها پرکارتر شدم!

حاتمی در بخشی از یک مصاحبه قدیمی خود در پاسخ به سوالی که علت وقفه ۴ ساله در بازیگری‌اش را حضور بچه‌هایش عنوان کرده است می‌گوید: نه اتفاقا بعد از بچه‌ها پرکارتر شدم! آن وقفه ناشی از ریتم طبیعی زندگی‌ام بود و البته این وقفه‌ها به شانس هم مربوط می‌شود که چه فیلمنامه‌ای به دستم می‌رسیده. آدم بعد از چند سال کارنکردن کمی آسان‌گیرتر می‌شود، من هم سعی کردم بعد از آن وقفه حتما یک کاری انجام دهم.

جور دیگری بلد نیستم زندگی کنم

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که ترجیح می‌دهد زندگی خانوادگی متعارفی داشته و امنیت این نوع زندگی را فدای شغلش نکند، می‌افزاید: من به همین شکل عادی و متعارف زندگی می‌کنم. به این نوع زندگی احتیاج دارم تا در این امنیت بتوانم کار هم بکنم. نمی‌دانم شاید اگر من هم اینگونه زندگی نکنم بتوانم خلاقیت بیشتری بروز دهم اما این فرض منتفی است چون اصلا جور دیگری بلد نیستم زندگی کنم به این زندگی متعادل احتیاج دارم. که یکی ممکن است بگوید برای حرفه‌ام آن مدل زندگی به هم ریخته بهتر است

این بازیگر در ادامه می‌افزاد: این نوع زندگی بستر مناسبی برای روح و روانم فراهم می‌کند با این که یکی ممکن است بگوید برای حرفه‌ام آن مدل زندگی به هم ریخته بهتر است. البته آن شکل زندگی را هم به صورت کوتاه تجربه کرده‌ام اما چون احساس کردم به من آسیب می‌زند وضعیت فعلی را ترجیح دادم.

حواشی حضور در جشنواره کن ۲۰۱۲

لیلا حاتمی در حالی در شصت و پنجمین دوره جشنواره کن ظاهر شد که در مراسم پایانی، جایزه بهترین فیلم این دوره کن را به ماتئه گارونه به خاطر فیلم واقعیت اهدا کرد. وی که با لباسی پوشیده در این جشنواره شرکت کرده بود، لباسش از سوی سایت اِل، که اخبار دنیای مد را پی‌گیری می‌کند، به عنوان یکی از ده پوشش برتر مراسم اختتامیه جشنواره کن انتخاب شد. اما معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی ضمن اعتراض به وضعیت سینما، در مراسمی به انتقاد از لیلا حاتمی پرداخت و اظهار داشت: «اینکه هنرپیشه زنی در جشنواره کن و یا دیگر جشنواره‌ها با یک لباس بد و مستهجن و حجاب نامناسب ظاهر شود و با مردم نامحرم دست بدهد، الگو می‌شود و این رفتار کجای انقلابی است که ما انجام داده‌ایم؟» وی در ادامه اظهارات خود سینماگران ایرانی را به دلیل آنچه عدم اعتراض آنها به نحوه پوشش لیلا حاتمی عنوان داشت، مورد انتقاد قرار داد.

بیشتر بدانید : روبوسی و دست دادن لیلا حاتمی با رییس فستیوال فیلم کن 2014+ تصاویر

لیلا حاتمی در جشنواره کن


لیلا حاتمی در جشنواره کن

اعطای نشان هنر و ادب فرانسه به وی

سفارت فرانسه طی بیانه‌ای اعلام کرد نشان ادب و هنر درجه شوالیه توسط وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به لیلا حاتمی اعطا شده‌است. در قستمی دیگر از این بیانه آمده: "این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی و یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می‌شود.

جوایز و افتخارات لیلا حاتمی

برنده گوی بلورین بهترین بازیگر زن از چهل و هفتمین جشنواره کارلووی واری برای بازی در فیلم «پله آخر» - ۱۳۹۱
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از سی و مین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «نارنجی پوش» -۱۳۹۰
برنده خرس نقره‌ای بهترین بازیگران زن از جشنواره فیلم برلین برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» (به همراه ساره بیات و سارینا فرهادی) -۱۳۸۹-۲۰۱
برنده بهترین بازیگر جشنواره مونترال کانادا برای فیلم ایستگاه متروک 2002
کاندید دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و نهمین جشنوادهٔ فیلم فجر برای بازی در «جدایی نادر از سیمین» -۱۳۸۹
کاندید دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و هشتمین جشنوادهٔ فیلم فجر برای بازی در «چهل سالگی» -۱۳۸۸
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از چهاردهمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «پرسه در مه» - ۱۳۸۹
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و سومین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «سالاد فصل» - ۱۳۸۳
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیستمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «ایستگاه متروک» - ۱۳۸۰
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از هفدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «شیدا» - ۱۳۷۷
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «بی پولی» - ۱۳۸۷
برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «لیلا» - ۱۳۷۵
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از ششمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «ارتفاع پست» - ۱۳۸۱
برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از پنجمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «آب و آتش» - ۱۳۸۰
بهترین بازیگر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم «آب و آتش» - ۱۳۸۰
سومین بازیگر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم «ایستگاه متروک» - ۱۳۸۲
چهارمین بازیگر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم «ارتفاع پست» - ۱۳۸۱
برنده جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول زن در سومین جشن منتقدان برای فیلم «بی پولی» ۱۳۸۸
برنده جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنوارهٔ فیلم حراره برای فیلم «هر شب تنهایی» ۱۳۸۹
برنده بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر برای "رگ خواب" 1395
برنده جایزه بهترین بازیگر زن در جشن بزرگ سینمای ایران برای "رگ خواب" 1396
برنده جایزه بهترین بازیگر زن در جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای فیلم "من" 1395 و برای "رگ خواب" در سال 1396
برنده جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره بین‌المللی زیمبابوه ‏(en)‏ برای "هر شب تنهایی" 2010
برنده جایزه بهترین بازیگر زن بیست و سومین جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم پام اسپرینگزجایزهٔ فیپرشی برای "جدایی نادر از سیمین" 2012

لیلا حاتمی و داوری در جشنواره‌ها

۲۰۰۱ - جشنوارهٔ فیلم کوتاه دبی
۲۰۰۶ - جشنوارهٔ فیلم کارلووی واری
۲۰۱۱ - جشنوارهٔ فیلم مراکش
۲۰۱۱ - جشنوارهٔ فیلم دوویل
۲۰۱۲ - جشنوارهٔ فیلم رم
۲۰۱۲ - جشنوارهٔ فیلم کاستندورف
۲۰۱۳ - جشنوارهٔ فیلم پرتقال طلایی ترکیه
۲۰۱۴ - شصت و هفتمین دورهٔ جشنواره کن 

بیشتر بدانید : لیلا حاتمی در جشنواره کن 2014 و رکوردداران داوران ایرانی در جشنواره‌های خارجی

 

گردآوری : گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
اختصاصی سیمرغ

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو