درمان زخم معده را با این روش ها تجربه خواهید کرد

درمان زخم معده را با این روش ها تجربه خواهید کرد


منبع: آرگا

144

1399/8/21

13:34


زخم معده اگر به مراحل نهایی خود نرسیده باشد، با روش های خانگی و طب سنتی قابل درمان می باشد. درمان زخم معده با مصرف بسیاری از گیاهان دارویی امکان پذیر است. 

درمان زخم معده را با این روش ها تجربه خواهید کرد

زخم معده در واقع به معنای بروز زخم برای جداره داخلی معده است. البته این یک تعریف کلی و عامیانه است. برای درمان زخم معده در مراحل ابتدایی روش های طب سنتی و خانگی پاسخ گو می باشند.

 زخم معده در صورت حاد شدن خونریزی معده را در پی خواهد داشت. هر چند تمام زخم ها منجر به خونریزی معده نمی شوند اما در صورت پیگیری نکردن ممکن است این عارضه را از خود نشان دهند. در این صورت کار شما برای بهبود سخت می شود. ضمن اینکه مجبور به مصرف داروهای شیمیایی می گردید.

زخم معده بر اثر مصرف مکرر و بدون وقفه داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و … ایجاد می شود. این دسته از داروها متاسفانه در خانواده های ایرانی بسیار استفاده می شود و در دراز مدت پیامدهای منفی برای سیستم گوارش، معده و … خواهد داشت. آسپرین به دلیل نقش رقیق کنندگی یک روش فوری برای جلوگیری از لخته شدن خون به حساب می آید. ضمن اینکه همین دارو در طولانی مدت عوارض ناخوشایندی را از خود بروز می دهد. چنین داروهایی را در دسته داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی قرار می دهند.

از دیگر علل شایع زخم معده وجود باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری می باشد. زخم معده بر روی جداره درونی معده یا قسمت آغازین روده کوچک(لوزالمعده) نمود می یابد.

عده ای گمان می کنند که زخم معده در پی خوردن غذاهای آتشین و تند یا داشتن استرس ایجاد می شود، حال آن که این نوع موارد سبب افزایش اسید معده می گردند و از این طریق در ایجاد زخم معده سهیم می باشند.

درمان زخم معده با روش های خانگی و طبیعی

زخم معده با ویژگی سوزش مشخص می شود. این سوزش در هر بار رخداد بین چند دقیقه تا چند ساعت زمان می برد و با جذب غذا در بدن آغاز و در زمان پایان جذب و یا خوردن ضد اسیدها کم یا قطع می شود. در واقع زخم معده با تناول و مصرف غذا در ارتباط است. یکی از راه های موثر برای رفع زخم معده استفاده از رژیم غذایی مناسب و فیبردار است.

عسل

عسل با خواص میکروبی خود کنترل خوبی بر روی هلیکوباکتری دارد و می تواند به عنوان ماده ای برای بهبود زخم معده به کار رود. مانوکا ماده موجود در عسل است که برای بهبود تمام زخم ها، جراحت ها و سوختگی ها به کار می رود.

درمان زخم معده

بابونه

دمنوش بابونه نیز قادر به کنترل زخم آن است. از این دمنوش برای کاهش استرس استفاده می شود. استرس اسید معده را افزایش و زخم معده را تشدید می کند. بابونه از این طریق نیز می تواند درمانگر خوبی برای پیشگیری و بهبود زخم معده باشد.

زردچوبه

کورکومین موجود در خواص زردچوبه با نقش آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی خود روش خوبی برای بهبود زخم معده است. چنین نقشی در این ادویه زخم معده را کم و به رفع آن کمک می کند. زردچوبه خواص درمانی خوبی برای رفع جوش، زخم های پوستی و دیگر زخم ها دارد.

درمان زخم معده با زردچوبه

زنجبیل

از داروهای موثر برای کنترل و رفع زخم معده است. به طور کلی زنجبیل نقش مثبتی بر عملکرد گوارش دارد. در چنین مواردی منشا بروز زخم معده اهمیت ندارد. زنجبیل جهت بیماری های معده چون گاستریت، ورم و … نیز به کار می رود. ضمن اینکه تاثیر مستقیمی بر دفع دارد و از راه های درمان یبوست به حساب می آید.

پروبیوتیک ها

مکمل های پروبیوتیک، ماست و مواد تخمیری خوراکی دارای موجودات زنده ای به نام پروبیوتیک هستند. این موجودات برای افزایش باکتری های مفید دستگاه گوارش فواید زیادی دارند. با بهبود عملکرد روده، رفع زخم معده نیز روند بهتری می یابد. پروبیوتیک ها هر چند قادر نیستند هلیکوباکتر پیلوری را به طور کامل ریشه کن کنند اما روند درمان را تسریع و تعداد باکتری ها را کم می کنند.

پروبیوتیک

موز سبز یا رسیده

در موز سبز ماده ای فلاونوئیدی با نام لوکوسیانیدین وجود دارد. با خوردن موز سبز، مخاط معده زیاد می گردد. با افزایش مخاط معده از تکثیر و زیاد شدن هیلکوباکتر پیلوری جلوگیری می شود. با بیشتر شدن مخاط، اسید معده نیز کم می شود.

فلاونوئیدها

فلاونوئیدها روش موثری برای بهبود زخم معده است و در خوراک هایی چون آجیل، لیمو، سیب، پرتغال، گیلاس و بلوبری وجود دارد. این فلاونوئیدها در گروه پلی فنول قرار می گیرند. این ماده علاوه بر بهبود زخم معده, اسهال و انقباض گوارشی را نیز رفع می کند. خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها سبب زیاد شدن مخاط معده و پوشش لازم برای جلوگیری از زخم معده می گردد. کلم از موادی که دارای پلی فنول می باشد. بهتر است روزانه یک لیوان آب کلم میل کنید تا ثاثیر آن را در رفع زخم معده ببینید. ۲ تکه کلم را با یک لیوان و چند قطره لیمو در میکسر ریخته و آن گاه برای بهبود زخم معده نوش جان کنید.

بهبود زخم معده با کلم

روغن نارگیل

 شما می توانید یک دوم قاشق چای خوری روغن نارگیل را دو بار در روز میل کنید(یک بار در صبح گاه و یک بار قبل از خواب). همچنین می توانید شیر نارگیل را سه مرتبه در روز جایگزین آن کنید.

روغن نارگیل برای زخم معده

فلفل قرمز

یک دوم قاشق چای خوری فلفل قرمز را با آب داغ ترکیب نمایید و میل بفرمایید. این ماده برای تسکین زخم معده نوشیدنی موثر می باشد.

فلفل قرمز و آب جوش برای زخم معده

درمان زخم معده با فلفل قرمز

آلوئه ورا

آلوئه ورا اثر درمانی فوق العاده در زخم ها دارد. به همین دلیل برای زخم و آکنه های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات انجام شده بر روی موش های صحرایی نشان می دهد که آلوئه ورا اثر قابل توجهی بر زخم های معده دارد و می توان آن را به عنوان رفع زخم معده با قدرت تاثیر بالا به کار بست.

درمان زخم معده با آلوئه ورا

آلوئه ورا و زخم معده

سرکه سیب

سرکه سیب به علت خواص ضد باکتری که دارد، در بسیاری از مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. درمان عفونت و زخم ها از جمله ویژگی های سرکه سیب می باشد. این ماده می تواند به خوبی با هلیکو باکتری مبارزه کند و از رشد و تکثیر آن ها جلوگیری نماید.

سرکه سیب و زخم معده

سرکه سیب و بهبود زخم معده

شیرین بیان

بسیاری از ناراحتی های معده با شیرین بیان بهبود می یابند. این ماده شفابخش در کشورهای آسیایی و مدیترانه مورد استفاده قرار می گیرد. یک لیوان آب را بجوشانید و بعد از جوشیدن، ریشه شیرین بیان را در آن بیندازید.

کنترل زخم معده با شیرین بیان

حالا بگذارید ۱۰ دقیقه آب با ریشه بجوشد. در ادامه ظرف را از روی شعله برداشته و از صافی رد کنید. بعد از خنک شدن می توانید روزی ۲ تا ۳ بار از این نوشیدنی بخورید.

آشنایی با زخم معده

سیر

استفاده از سیر به منظور بهبود زخم معده گزینه بسیار مناسبی است زیرا، دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی است و سبب جلوگیری از التهاب پوشش معده می شود، ابتدا سیر را به خوبی بکوبید و مانند قرص با یک فنجان آب آن را مصرف کنید، از این روش یک تا دو بار در روز استفاده کنید.

درمان زخم معده با راهکارهای مفید و مناسب

شنبلیله

می توانید به منظور بهبود زخم معده از شنبلیله کمک بگیرید فقط کافی است به دو فنجان آب جوش یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله بیفزایید سپس محلول به دست آمده را از صافی عبور داده و به آن عسل نیز اضافه کنید و محلول حاصل را روزی دو بار به مدت یک هفته استفاده کنید.

سرکه سیب و جوش شیرین

این دو ماده به دلیل داشتن خاصیت قلیایی کمک زیادی به حفظ سطح PH معده کرده و در نتیجه سبب بهبود زخم معده می شود بنابراین، دو قاشق چای خوری سرکه سیب را با دو فنجان آب و یک پنس جوش شیرین مخلوط کرده سپس ترکیب حاصل را بنوشید، به منظور رسیدن به نتیجه دلخواه هفته ای یک تا دو بار از این روش استفاده کنید.

رفع زخم معده با روش های طبیعی

شیر و روغن کرچک

از دیگر روش های طبیعی و مفید جهت بهبود زخم معده استفاده از روغن کرچک و شیر است می توانید به یک فنجان شیر دو تا سه قطره روغن کرچک بیفزایید سپس مخلوط حاصل را روزی یک بار بنوشید.

گز روغنی و ماست

برگ درخت گز روغنی به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی به عنوان یک روش عالی و مفید برای رفع زخم معده به شمار می رود بنابراین، ده گرم برگ گز روغنی را آسیاب کرده سپس با آب مخلوط کرده و به آن ماست بیفزایید و روزی یک بار از این مخلوط استفاده کنید.

روش های بهبود زخم معده

هلیکو باکتری به سختی از بین می رود. پزشکان برای معالجه زخم معده مهار کننده های پمپ پروتون را به کار می برند. این مهار کننده ها اسید معده را کاهش می دهند.

رانیتیدین و فاموتیدین از افزایش اسید جلوگیری می کنند. زمانی که هلیکوباکترپیلوری سبب زخم می گردد، در این صورت آنتی بیوتیک ها مورد مصرف قرار می گیرند. در حین مصرف آنتی بیوتیک باید دوره درمان را تا بهبودی کامل طی کنید.

بررسی علل زخم معده

  • مصرف الکل
  • استعمال دخانیات
  • سوختگی
  • آسیب های جسمی
  • بیماری کرون
  • اختلالات متابولیسمی
  • سیتومگالوویروس
  • رادیوتراپی فوقانی شکم
  • واسکولیت

برای اثر گذاری داروهای پزشکی و گیاهی بهبود زخم معده بهتر است آن ها را تا کامل شدن دوره ادامه دهید. در این صورت متوجه تغییر در وضعیت خود خواهید شد و درمان شما نتیجه بخش می گردد، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی بیشتر با زخم معده می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو