راه و رمز تقویت معده با روش های طبیعی

راه و رمز تقویت معده با روش های طبیعی


منبع: آرگا

186

1400/5/21

11:04


معده عضوی چند لایه و عضلانی می باشد، که به عنوان مرحله دوم سیستم دستگاه گوارش نقش موثری در هضم و جذب غذا دارد، بنابراین برای تقویت معده می توان از دمنوش ها، داروهای گیاهی و درمان های طبیعی استفاده کرد.

با تقویت و پاکسازی معده می توان از بروز بسیاری از مشکلات معده همچون رفلاکس معده، خونریزی معده، معده درد عصبی، سو هاضمه، ضعیف شدن معده، سرطان معده و …. پیشگیری کرد. از این رو در این نوشتار می توانید، با روش های موثر برای قوی شدن معده آشنا شوید.

تقویت معده

روش های خانگی تقویت معده

علائمی همچون نفخ معده، سوء هاضمه، ترش کردن، حالت تهوع و بزرگی شکم ناشی از ضعیف شدن معده می باشد و علت آن نیز به دلیل سردی طبع معده می باشد، بنابراین برای قوی ساختن معده و درمان سردی معده بهتر از خوردن آب سرد و مواد غذایی نظیر گوجه، خیار، دوغ و … خودداری کنید و با مشورت با پزشک متخصص از مواد غذایی با طبع گرم و همچنین غذاهای زود هضم استفاده نمایید.

مزه کردن مقدار خیلی کمی نمک در ابتدا و انتهای غذا، باعث گرمی معده و هضم بهتر غذا می گردد. مصرف سیب، انار و به نیز برای معده مفید می باشد.

استفاده از میوه ها و سبزیجات فیبردار و همچنین آب سبزیجات و میوه ها نیز برای هضم راحت تر غذا و تقویت سیستم گوارشی موثر می باشد.

راهکارهای طبیعی برای مشکلات معده

بیشتر لبنیات طبعی سرد و تر دارند، بنابراین افرادی که طبع معده آنها سرد می باشد، بهتر است دوغ و ماست را به همراه پونه، نعناع و یا آویشن مصرف کنند.  پنیر را به همراه مغز گردو و همچنین شیر را با عسل و یا گلاب میل نمایند. علاوه بر لبنیات، مرکباتی که طبع سردی دارند را نیز می توانند، با مقداری گلپر مصرف کنند.

رب یا شربت انار، رب سیب، شربت زرشک و گیاه دارویی اسفرزه در طب سنتی برای تقویت و پاکسازی معده، مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین مصرف رازیانه، زردچوبه، زنجبیل، برگ بو، هل، آویشن و زیره سیاه برای درمان سوء هاضمه و نفخ معده مفید است.

گیاهان دارویی برای درمان سوء هاضمه و نفخ معده

راهکار های دیگر برای قوی کردن معده

از غذا های مختلف که موجب ایجاد مشکلات گوارشی در شما می شوند به خصوص خوردن غذا هایی که معده شما نمی تواند آنها را هضم کند، پرهیز نمایید.

در صورتی که مشکل سوء هاضمه دارید، لیستی از غذاهایی که روزانه مصرف می کنید را تهیه کنید، همچنین فهرست مواد غذایی که موجب مشکل گوارشی همچون باد معده، اسهال، ورم معده، یبوست، رفلاکس اسیدی، سوزش سر معده، سردرد، آبریزش بینی و غیره در شما می شوند را نیز یادداشت کنید.

سپس بعد از چند هفته به سراغ نوشته هایتان رفته و بررسی کنید که چه غذا هایی موجب بروز این نشانه ها می شوند و در نتیجه می توانید با کنار گذاشتن این غذا ها گوارش تان را بهبود ببخشید.

قوی کردن معده

نوشیدن سرکه سیب نیز برای این منظور می تواند بسیار کمک کننده باشد و از جمله درمان های طبیعی خانگی برای هضم بهتر است، در واقع اسید موجود در سرکه میزان اسید معده را افزایش داده و نیز اثرگذاری برخی آنزیم های گوارشی را افزایش می دهد.

برای این منظور می توانید یک قاشق غذا خوری را به همراه نصف فنجان آب، حدوداً ۲۰ دقیقه قبل غذا بنوشید. از آبلیمو نیز می توانید با این روش استفاده کنید.

همچنین می توانید از ادویجات و گیاهان مفید برای درمان و بهبود گوارش استفاده کنید، حال گیاهان زیادی وجود دارند که به گوارش کمک می کنند و می توانید آنها را به شکل تازه و یا خشک شده و به همراه ادویه جات به غذا هایتان بیفزایید.

ضمن اینکه می توانید از دمنوش این گیاهان استفاده کنید، برای این منظور یک قاشق غذا خوری از این گیاهان به شکل خشک شده را با سه قاشق غذا خوری از تازه آنها در ۲۵۰ میلی لیتر آب داغ دم کنید و نوش جان نمایید. از جمله این گیاهان مفید می توان به نعناع فلفلی (برای درمان سندرم روده تحریک پذیر)، زیره، زیره سبز، رازیانه، زنجبیل و جوز هندی اشاره کرد.

تقویت گوارش

بنابراین مصرف انواع دمنوش ها یا چای گیاهی همچون دمنوش زیرفون-به لیمو، دمنوش بابونه، چای میوه گل نسترن، دمنوش روزماری، چای مرزنجوش و چای نعناع برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها به خصوص بیماری های گوارشی اثر بخش می باشند. در نتیجه با مصرف هریک از آن ها می توان به تقویت و عملکرد بهتر معده کمک کرد، البته نباید در مصرف آن ها زیاده روی کنید و  بهتر است پیش از مصرف با پزشک و یا متخصص طب سنتی مشورت نمایید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو