بازدید از دهکده چوبی نیشابور و جاذبه های چوبی و دیدنی آن

بازدید از دهکده چوبی نیشابور و جاذبه های چوبی و دیدنی آن


منبع: آرگا

101

1399/11/26

21:01


اگر در فکر تدارک دیدن یک سفر هستید که بتوانید روحیه و اعصاب خود را جان تازه ای ببخشید، و هم اینکه با معماری های جالب و خلاقانه بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنیم، به دهکده چوبی سفر کنید. مشاهده این روستا دست شما را می گیرد تا قدم زدن در رویاهایتان پیش می برد.

دهکده چوبی یا همان دهکده چوبین یکی از روستاهای واقع در شهر نیشابور است که از جاذبه های این شهر و همچنین خراسان رضوی محسوب می گردد, با آوردن نام روستا قطعا تصویری از خانه های کاهگلی با مزارع سرسبز و چراگاه های گاو و گوسفندان در نظر شما مجسم می شود؛ اما این تصویرسازی را به هم بزنید زیرا که آرگا در این مطلب شما را به سفری خاطره انگیز به یکی از روستاهای سراسر جذابیت و تازگی راهی می کند.

نیشابور یکی از شهرستان های پرجمعیت و شناخته شده ی استان خراسان رضوی می باشد که شهر نیشابور مرکز آن است؛ نیشابور دارای جاذبه های زیادی بوده که بسیاری از آنها مانند آرامگاه عطار، آرامگاه خیام؛ دره هفت غار، رباط شاه عباسی و …. شناخت بیشتری دارید؛ اما در این مطلب قصد داریم یکی از جاذبه های زیبا و منحصر به فرد آن که شاید شناخت کمتری نسبت به آن داشته باشید را معرفی کنیم.

بازدید از دهکده چوبین نیشابور

معرفی دهکده چوبی و هر آنچه باید بدانید

آشنایی با دهکده چوبی

در فاصله ۱۵ کیلومتری شهرستان نیشابور روستای محمدآباد آقازاده وجود دارد که در سال ۱۳۱۹ مهندسی توانا به اسم حمید مجتهدی آن را ایجاد کرد. این روستا تماما از چوب و با استفاده از شیوه هایی جدید ساخته شده است. مهندس مجتهدی از نوه های محمد کاظم خراسانی در دانشگاه آمریکا تحصیل کرده که همین را می توان از دلایل و رمز های موفقیت او در ساخت چنین روستایی دانست؛ ۲۰ سال تلاش و تحمل مشکلات همراه با داشتن اطلاعاتی جدید و کاربردی این روستای کاملا چوبی را برپا کرد؛ به طوری که در حال حاضر یکی از جاذبه های شگفت انگیز نه تنها نیشابور و مشهد؛ بلکه ایران به شمار می رود.

آشنایی و معرفی دهکده چوبین

دیدنی های دهکده

  • مسجد چوبی

مسجد نامبرده از جنس چوب ساخته شده است که با وجود این دارای استحکام و میزان تحمل زیادی بوده و هنگام زلزله تا ۸ ریشتر را تاب می آورد؛ به واسطه ی همین استحکام و دوام عمر آن را حدودا ۱۰۰ سال تخمین می زنند. این مسجد دارای ۲ مناره با ارتفاع ۱۳ متری و وزن ۴ تنی است  که نحوه ی متصل کردن مناره ها در سقف در این مسجد یکی دیگر از معماری های قابل توجه است، طوری که درون مسجد ستونی قرار ندارد. در ساخت بناها و دیزاین های داخلی چوب های گوناگونی از درخت های میوه دار و بدون میوه از جمله گیلاس، گلابی، سپیدار، اشن، توت، گردو، سپندار و کاج بهره گرفته شده است.

آشنایی با دهکده چوبی یکی از روستاهای معروف و دیدنی نیشابور

این مسجد که نخستین مسجد ساخته شده از چوب در تمام دنیا می باشد دارای مساحتی بالای ۲۰۰ متر مربع دارد؛ سقف آن نیز شیروانی بوده که در کل این مسجد ظاهری شبیه به کشتی برعکس شده دارد. با توجه به چوبی بودن جنس مسجد و خانه ها و سایر بخش های روستا، تدبیراتی همراه با روش های مختلف برای مانع از خورده شدن به وسیله ی موریانه ها صورت می گیرد.

دهکده ساخته شده از چوب

روستای چوبی دارای جاذبه های و پوشش های گیاهی متنوع

  • رستوران چوبی

رستوران ساخته شده از چوب یکی دیگر از بناهای قابل توجه است که نمایی زیبا و دیدنی دارد؛ این بنا دارای ۲ طبقه با دیوارهایی سوراخ سوراخ و ۸ ضلع می باشد که در نزدیکی مسجد چوبی روستا دارد، این رستوران نیز مانند مسجد روستا دارای استحکام و مقاومت در برابر زلزله می باشد؛ مساحت آن ۲۰۰ متر بوده که از ۱۳۰ – ۱۴۰ مهمان را در خود به منظور پذیرایی جای می دهد.

بخشی از رستوران به پوشش گیاهی اختصاص پیدا کرده که کف آن با استفاده از موزائیک و چوب مفروش شده است، جهت صورت گرفتن این کار از تنه های درخت بریده شده (از عرض) همراه با موزائیک ها و ملات خاص بهره گرفته اند. علاوه بر تمامی این زیبایی و جذابیت های خیره کننده از گیاهانی بالارو در داخل و خارج رستوران و نیز پیرامون آن به این زیبایی ها می افزاید. برای جلوگیری از ورود باران و برف درون رستوران سقف را با استفاده از لایه ای پلاستیکی پوشانده اند.

معرفی دهکده چوبی با جاذبه های آن

فعالیت مردمان دهکده چوبی

مردمان این روستا به دامداری (پرورش حیواناتی مانند شتر مرغ، گاو، گوسفند، اسب، غاز، شتر و …) و کشاورزی مشغول هستند، سازه ها و نحوه زندگی اهالی آن تغییر نکرده که برای این ماندگاری تلاش زیادی شده است مثلا جهت تهیه چوب های لازم برای ساخت بناهای مختلف ار پرورش یافته روستا استفاده می شود. داخل آبگیرهای روستا که از چاه های عمیق برای پر کردن آنها بهره گرفته می شود ماهی کپور پرورش داده می شود.

زمین های زراعی برای زراعت به منظور فعالیت و شغل مردمان وجود دارد؛ همچنین باغچه های زیادی موجود هستند که در آنها گل های گوناگونی مانند رز، شمعدانی کاشته شده است. بخش عظیمی از روستا را پوشش گیاهی یونجه تشکیل می دهد.

شرایط بازدید

جهت وارد شدن به این دهکده و مشاهده جاذبه های آن باید ورودی پرداخت نمایید، همچنین زمان مشخص شده برای بازدید از ۸ صبح تا غروب آفتاب می باشد.

بازدید از دهکده چوبی نیشابور

آشنایی با جاذبه های دیدنی دهکده چوبین

آدرس دهکده چوبی

انتهای بلوار شهدا، مسیر جاده تقی آباد طلایی

معرفی دیدنی های دهکده چوبی

راه دست یابی

از جاده مشهد یا سبزوار ابتدا به نیشابور بروید, سپس وارد جاده ی اسحاق آباد (جاده خیام) شوید. پس از طی کردن ۵ کیلومتر پس از آن از زارتگاه فضل بن شادان می گذرید و به آبادی جیلو و روستای ملا محمد می رسید.

بازدید از دهکده چوبی نیشابور

آشنایی با دهکده چوبین و هر آنچه باید بدانید

خراسان رضوی یکی از استان های بزرگ و وسیع کشور عزیزمان ایران محسوب می شود که شهر مذهبی مشهد را در خود جای داده است؛ در همین استان شهرستان های زیادی از جمله نیشابور قرار دارد که از لحاظ وسعت و جمعیت توجه درخوری را به خود جلب کرده است؛ نیشابور شاعران مطرحی مانند خیام و عطار را در خود جای داده است که امروزه از دیدنی های نیشابور به شمار می رود؛ اما جاذبه های جالب دیگری نیز دارد که می تواند به عنوان مقصد گردشگری از سوی شما انتخاب شود؛ با معرفی دهکده چوبی شما را با یکی از این مقصدهای به یاد ماندنی بیشتر آشنا کردیم.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو