سامانه راهنمای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای بهره مندی بهتر و بیشتر خانواده‌های ایرانی در حاشیه نشست امروز مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.

سامانه راهنمای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای بهره مندی بهتر و بیشتر خانواده‌های ایرانی از این قانون مهم توسط با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.

پیش از رونمایی «علیرضا سلیمی»  درباره این این سامانه گفت: یکی از رویکردهای جدید در مجلس، مردمی سازی است و برای رسیدن به این هدف پخش زنده مذاکرات صحن علنی قوه مقننه از رسانه خبرگزاری خانه ملت فراهم شده است.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته مذاکرات فقط از رادیو فرهنگ پخش می‌شد، گفت: با فراهم شدن پخش زنده مذاکرات از سایر رسانه‌ها، عده بیشتری از هموطنان می‌توانند از مشروح مذاکرات مجلس مطلع شوند.

سلیمی با اشاره به سامانه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت عنوان کرد: مردم در این باره سوالات متفاوتی از نمایندگان مطرح می کنند که شاید امکان پاسخگویی فراهم نشود. اما این سامانه می‌تواند پاسخ سوال مردم را به روشنی بیان کند. این اتفاق مهم برای سایر قوانین نیز ایجاد خواهد شد تا مردم دسترسی راحت تری به قوانین مصوب مجلس داشته باشند.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم تا این زمان در حوزه‌های مختلفی چون مسکن، مالیات بر خانه‌های خالی و لوکس، اقدام راهبردی در رفع تحریم‌ها، امنیت غذایی و... مصوبات بسیار خوبی داشته  است، ادامه داد: مردم از این مصوبات اطلاع کافی ندارند و گاهی سوال می‌پرسند که مجلس در این مدت چه کارهایی انجام داده است. این موضوع به دلیل عدم اطلاع رسانی درست و دقیق از عملکرد مجلس ایجاد شده است.

وی با اشاره به موضوع دوربین‌ها به کمیسیون‌های مجلس برای آگاهی مردم از مسائل و مذاکرات کمیسیون‌ها گفت: با این اتفاق نخبگان و کارشناسان می‌توانند نظرات خود را قبل از طرح موضوع در صحن علنی مطرح کنند و ما بازخورد طرح را ارزیابی کنیم. این امر موجب می‌شود مسیری برای عمق بخشی به مصوبات مجلس طی شود.

دولت هر ۶ ماه یک بار درباره نحوه اجرای قانون حمایت از خانواده باید گزارش دهد

در ادامه، «فاطمه محمدبیگی» نایب رییس کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نشان دهنده توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت موضوع خانواده است و این قانون با هدف مانع زدایی، پشتیبانی و حمایت از خانواده تصویب شده است.

نایب رییس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ادامه داد: این قانون برای حمایت از خانواده‌هایی است که برای ازدواج، فرزندآوری و ایفای نقش پدری و مادری خود با موانعی روبرو هستند. اغلب این موارد در میان ۲۴ چالش اساسی است که در ابتدای تدوین قانون شناسایی شده است.

محمدبیگی ادامه داد: برای بررسی این قانون از قوانین مجالس دوره‌های قبل استفاده کردیم و سپس با تصویب بررسی براساس اصل ۸۵ این قانون در کمیسیون مشترک با بیش از ۸۰ جلسه رسمی و حدود ۱۰۰ جلسه رسمی و غیررسمی با حضور نخبگان علمی، اساتید صاحب نظر و کارشناسان خبره درتمامی حوزه ها مورد بررسی قرار گرفت تا قانونی عملی، به روز و حاوی استانداردهای زمان تدوین شود.

نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز در مجلس یازدهم تصریح کرد: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده باید به درستی در دسترس مردم قرار بگیرد تا آنها از حقوق قانونی خود مطلع شوند، بی تردید رسالت مردمی سازی و هوشمندسازی مجلس، اطلاع رسانی دقیق قوانین است.

محمدبیگی با بیان اینکه کمیسیون از ابتدای تدوین این قانون همواره در معرض سوالات خانواده‌ها بوده است، افزود: خانواده‌هایی که می‌خواهند برای آینده خود جهت فرزندآوری و مدیریت زندگی برنامه ریزی کنند، باید از حقوق و مزایای قانونی خود مطلع باشند تا براساس برنامه ریزی درست داشته باشند.  

وی با بیان اینکه دولت موظف است از تاریخ ابلاغ قانون تمامی مواد به درستی اجرا کند، گفت: مقرر شده که دولت هر ۶ ماه یکبار درخصوص نحوه و میزان اجرای قانون به مجلس گزارش دهد.  

اجرای دقیق قانون حمایت کشور را از سالمندی نجات دهد

همچنین «زهره سادات لاجوردی» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این مراسم اظهار کرد:  نظارت یکی از وظایف قانونی مجلس شورای اسلامی است، از این رو از این ابزار برای رصد دقیق اجرای مصوبات قانون مذکور استفاده خواهیم کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: زمانی دستورالعمل هایی در خارج از کشور برای کاهش جمعیت و ضربه زدن به کشور اجرایی شد و متاسفانه توسط بسیاری از رسانه ها متنشر شد و هم اکنون با آسیب های آن مواجهیم. امروز از هر ۱۰ نفر یک نفر سالمند وجود دارد و در صورت تداوم این رویه، طی ۳۰ سال آینده از هر ۴ نفر یک نفر سالمند خواهند بود. امیدواریم با اجرای دقیق قانون از بحران خارج شویم.

لاجوردی اظهار کرد: هنگام طرح و بررسی قانون مذکور، عده زیادی با شایعه پراکنی قصد تخریب این طرح را داشتند، حال مردم با ورود به این سامانه و اطلاع دقیق از ابعاد آن می توانند عدم صحت و سقم شایعات مطرح شده را تشخیص دهند.