راه های درمان لکنت زبان ناگهانی

منبع: نمکستان

4

1401/10/19

11:33


لکنت زبان یک اختلال گفتاری است. این اختلال باعث می شود که شخص در بیان صحیح کلمات ناتوان باشد. عوامل گوناگونی می توانند ایجاد کننده این مسئله باشند که عوامل ارثی و محیطی مهم ترین آنها هستند

لکنت زبان یک اختلال گفتاری است. این اختلال باعث می شود که شخص در بیان صحیح کلمات ناتوان باشد. عوامل گوناگونی می توانند ایجاد کننده این مسئله باشند که عوامل ارثی و محیطی مهم ترین آنها هستند. لکنت زبان معمولا در سنین ۲ تا ۵ سالگی شناسایی می شود. البته برخی از افراد مستعد، در سنین بزرگسالی در اثر آسیب جسمانی و یا ضربات روحی ممکن است دچار این مسئله شوند. برای درمان لکنت زبان از روش های گوناگون استفاده می شود. بهترین روش مراجعه به گفتار درمانی و روانشناس است. البته اگر لکنت زبان علت روانشناختی داشته باشد. به طور کلی مراقبت از سلامت روان افراد دارای لکنت زبان دارای اهمیت می باشد. زیرا این افراد از انجام فعالیت های اجتماعی و برقراری ارتباطات موثر ناتوان می باشند و تبعات این مسئله بر روحیه آنها تاثیر گذار است.

یکی از مهم ترین مواردی که ذهن والدین را به خود درگیر کرده است مربوط به درمان لکنت زبان ناشی از ترس در کودکان می باشد. به صورت کلی در حال حاضر راه های متنوعی در جهت کنترل اختلال لکنت زبان وجود دارد. بسته به دلیل ایجاد لکنت، شما می توانید از راه ها و روش های درمانی متنوعی استفاده کنید. یکی از شایع ترین دلایل مربوط به اختلال لکنت زبان، ترس است. فرقی ندارد که فرد در چه بازه سنی قرار گرفته است. ایجاد ترس شدید در بدن فرد می تواند باعث بروز لکنت زبان شود. این مسئله در بدن کودکان بیشتر رایج است چرا که کودکان بیشتر از بزرگسالان با ترس های متنوع روبرو می شوند. برای درمان لکنت زبان ناشی از ترس در کودکان، والدین می توانند از راه های مختلفی استفاده کنند. هر کدام از این راه های درمان لکنت زبان ناشی از ترس در کودکان، یک سری مزایا و معایب خاص را در خود جای داده است.

لکنت زبان

علت لکنت زبان ناگهانی

لکنت زبان ناگهانی اختلالی است که همانطور از عنوان آن مشخص است به صورت یکباره در افراد پدیدار می شود. لکنت زبان ناگهانی در کودکان و یا در نوجوانان و یا ممکن است در بزرگسالان به دلایل مختلفی رخ بدهد.

لکنت زبان ناگهانی به معنی به وجود آمدن یکباره اختلال در گفتار فرد در حالی که قبلا این اختلال را در سخن گفتن او مشاهده نکرده باشیم. معمولا بروز ناگهانی لکنت زبان همراه با بروز یک حادثه محیطی می باشد. اما در صورتی که لکنت زبان فرد طولانی مدت باشد چه اقدامی باید انجام داد. برای حفظ اعتماد به نفس در افراد لازم است اقدام به درمان کرد. همچنین لازم است تا علت به وجود آمدن این اختلال را به صورت ناگهانی بررسی کرد. عوامل محیطی که باعث به وجود آمدن این عارضه شده اند باید بررسی نمود.

علل زیستی و علل روانی دلایل عمده لکنت زبان ناگهانی می باشند. منظور از علل زیستی عوامل ژنتیکی است. شاید حدود ۶۰ درصد افرادی که دارای لکنت زبان هستند به دلیل این عوامل دچار این عارضه شده اند. کسانی که در خویشاوندان خود افرادی را دارند که دچار لکنت زبان هستند.

مشکل در فرایند های مغزی نیز باعث به وجود آمدن لکنت ناگهانی افراد نیز می شود. پس فقط عوامل ژنتیکی دلیل به وجود آمدن این عارضه نمی باشد. علل روانی نیز از دیگر دلایل مهم لکنت زبان ناگهانی است. علل روانی در کودک نیز باعث به وجود آمدن لکنت زبان خواهد شد. افراد در معرض قرار گرفتن ترس های شدید و یا مشکلات روحی و عاطفی ممکن است دچار حالت هایی شوند. در واقع این علت ها در کنار عوامل ژنتیکی باعث بروز لکنت می شوند.

لکنت زبان یکی از اختلال هایی است که افراد در برخورد با استرس ها و اضطراب های زیاد ممکن است افزایش یابد. پس منظور از علل روانی علل های روانشناسی است که افراد با قرار گرفتن در شرایط خاص  به آن دچار می شوند. کودکانی که در شرایط جدایی و یا دعواهایی شدید پدر و مادر قرار می گیرند حالت های روانی بسیاری در آنها ظاهر می شوند. لکنت زبان نیز از حالت های ایجاد شده می باشد. (در نظر داشته باشید که دعوای پدر مادر و … علت اصلی نیست بلکه این مسئله با فعال کردن ژن های لکنت می تواند باعث بروز لکنت شود.)

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو