تلسکوپ جیمز وب قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان را کشف کرد [+عکس]

منبع: تکراتو

3

1402/3/19

20:01


قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب کشف شد. این مواد آلی در یک سیاره بسیار دور به‌نام SPT0418-47 کشف شده است.

تلسکوپ جیمز وب قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان را کشف کرد [+عکس]

قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب کشف شد. این مواد آلی در یک سیاره بسیار دور به‌نام SPT0418-47 کشف شده است.

تلسکوپ فضای جیمز وب ناسا در یک اکتشاف جالب دیگر موفق به کشف قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان در سیاره‌ای بسیار دور به‌نام SPT0418-47 شده است که بازهم توانایی‌های خود را نشان داده است. گفتنی‌ست این مواد آلی غالباً از مولکول‌های کربن ساخته شده است؛ یعنی همان موادی که در ذخایر نفت، ذغال سنگ و دود و مه یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: کشف یک کهکشان در کیهان اولیه توسط تلسکوپ جیمز وب

قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان توسط جیمزوب کشف شد

محققان دانشگاه A&M تگزاس با تلسکوپ فضایی جیمزوب ناسا موفق شدند مولکول‌های آلی پیچیده شبیه به ذرات دود را در کهکشانی دوردست به نام SPT0418-47 و در فاصله ۱۲ میلیارد سال نوری از سیاره ما شناسایی کنند.

این کهکشان در راستای کهکشان دیگری که ۳ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، قرار گرفته است. در تصویر تهیه‌شده، کهکشان پیش‌زمینه به رنگ آبی و کهکشان دیگر به رنگ قرمز قابل رؤیت هستند. همچنین مولکول‌های آلی پیچیده نیز با رنگ نارنجی دیده می‌شوند. گفته می‌شود در زمان شکل‌گیری این کهکشان، سن جهان فقط ۱۰ درصد سن فعلی خودش بوده است.

 قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان توسط جیمزوب کشف شد

با توجه به تلاش‌های جیمز وب، می‌توان گفت که اخترشناسان در واقع قدیمی‌ترین نمونه شناخته‌شده مولکول‌های آلی پیچیده جهان را کشف کرده‌اند. این مولکول‌های مبتنی‌بر کربن در واقع در ذخایر نفت و زغال‌سنگ زمین و به‌علاوه در مه و دود وجود دارند. گفتنی است این مولکول‌های آلی پیچیده از صدها اتم تشکیل شده‌اند.

مولکول‌های آلی پیچیده در فضا وجود دارند و معمولاً به‌صورت دانه‌های گردوغبار هستند. ستاره‌شناسان این مولکول‌ها را بررسی می‌کنند تا به حقایق بیشتری از داستان هستی دست پیدا کنند. حالا جیمزوب در این مسیر توانسته است به کمک ستاره‌شناسان بیاید تا بتوانند این مولکول‌ها را در کهکشانی به نام SPT0418-47 در فاصله ۱۲ میلیارد سال نوری از زمین شناسایی کنند.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا پیش‌تر توانسته بود قدیمی‌ترین مولکول‌های آلی پیچیده را رصد کند و حالا جیمزوب توانسته است دستاورد دیگری به‌همراه داشته باشد.

چنین دستاوردهایی به ستاره‌شناسان کمک می‌کند تا بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد شکل‌گیری جهان به‌دست آورند.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ کشف قدیمی‌ترین مواد آلی پیچیده جهان توسط تلسکوپ جیمز وب چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو