قیمت دلار در بازار امروز اختلال ایجاد کرد | قیمت دلار امروز به چند رسید؟

1

1402/9/5

09:53


قیمت دلار در بازار امروز اختلال ایجاد کرد | قیمت دلار امروز به چند رسید؟

پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. متوسط هفتگی  قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد.طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیرمستقیم بر بازار  خواهد داشت.مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.

قیمت دلار

بروزرسانی قیمت ارزها:یکشنبه 5 آذر

ارز

قیمت (ریال)

دلار 504,510

یورو 552,500

درهم امارات 138,960

پوند انگلیس 636,520

لیر ترکیه 17,500

فرانک سوئیس 571,200

یوان چین 71,100

ین ژاپن 337,920

وون کره جنوبی 390

دلار کانادا 378,100

دلار استرالیا 332,300

دلار نیوزیلند 306,500

دلار سنگاپور 376,400

روپیه هند 6,060

روپیه پاکستان 1,771

دینار عراق 386

لیر سوریه 201

افغانی 7,100

کرون دانمارک 74,100

کرون سوئد 48,400

کرون نروژ 47,300

ریال عربستان 134,780

ریال قطر 138,700

ریال عمان 1,311,400

دینار کویت 1,637,300

دینار بحرین 1,349,600

رینگیت مالزی 107,800

بات تایلند 14,290

دلار هنگ کنگ 64,800

روبل روسیه 5,700

منات آذربایجان 296,100

درام ارمنستان 1,260

لاری گرجستان 186,500

سوم قرقیزستان 5,700

سامانی تاجیکستان 46,800

منات ترکمنستان 150,300

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار روز گذشته با افزایش ۱۰۰ تومانی با قیمت ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. این رشد قیمت هرچند محدود بود اما دلار از کف حمایت ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومانی اندکی بالاتر آمد. معامله‌گران معتقدند در صورتی که دلار از منطقه مذکور بالاتر بیاید افزایشی خواهد شد.

دیروز عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار داشت و مهمترین سیگنال مورد توجه معامله‌گران این بازار موضوع عدم لغو تحریم‌ها و بیانیه تروئیکای اروپایی بود که هفته گذشته مطرح شده است.  باید دید از این پس سیاست‌گذار چه سیگنالی را جایگزین اخبار برجام برای آرام‌ گرفتن بازارهای مالی خواهد کرد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند در حال حاضر، از مهمترین مشکلاتی که در اقتصاد کشور و به تبع آن در حوزه ارز با آن روبرو هستیم، غیرواقعی و چندنرخی بودن‌ قیمت‌هاست. آنها افزایش نرخ بیکاری،‌ ورشکستگی موسسات مولد و ایجاد رانت را از عمده تبعات سیاست کنترل قیمت دلار می‌دانند. 

روز گذشته قیمت دلار در بازارهای مجاور افزایش محدودی داشت. قیمت دلار سلیمانیه با رشد ۵۰ تومانی بر روی قیمت ۵۰ هزار ۴۵۰ تومانی ایستاد. دلار هرات رشد ۲۰۰ تومانی داشت و از کف کریدور ۵۰ هزار تومانی فاصله گرفت و با قیمت ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومانی معامله شد. 

قیمت نرخ‌های مختلف

روز گذشته در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) اسکناس دلار با قیمت ۴۱ هزار و ۷۷۷ تومان عرضه شد و ۵۵ تومان رشد داشت. دلار حواله نیز با رقم ۳۷ هزار و ۹۷۹ تومان عرضه شد و ۵۰ تومان گران شد. همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

قیمت ارزهای موثر

در آخرین معامله روز گذشته قیمت اسکناس یورو افزایش۴۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۵ هزار ۲۶۲ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) با رقم ۴۵ هزار و ۶۷۵ تومان تعیین شد و ۳۲۴ تومان رشد داشت. یوروی حواله نیز ۲۹۵ تومان افزایش داشت و با رقم ۴۱ هزار و ۵۲۳ تومان قیمت‌گذاری شد.

روز گذشته درهم امارات ۶۰ تومان افزایش قیمت داشت و با رقم  ۱۳ هزار ۹۰۰ تومانی معامله شد . در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۳۴۱ تومان تعیین شد و ۱۳ تومان رشد داشت، اسکناس درهم نیز با ۱۵ تومان رشد با رقم ۱۱ هزار و ۳۷۵ تومان عرضه شد.

پایان برجام کلید خورد؟

روز پنجشنبه بریتانیا، انگلیس و آلمان که به‌عنوان تروئیکای عضو برجام شناخته می‌شوند با انتشار بیانیه‌ای مشترک از تصمیم خود مبنی بر تداوم نیافتن لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران خبر دادند. این کشورها در بیانیه خود ضمن طرح اتهاماتی علیه ایران خطاب به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این اقدام خود را «پاسخ مستقیم به عدم پایبندی جدی و فزاینده» جمهوری اسلامی ایران و منطبق با برجام و قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرده‌اند.

در این بیانیه آمده تصمیم شهریورماه جمهوری اسلامی در لغو مجوز بازرسان آژانس از ادامه بازرسی در ایران نشان‌دهنده خودداری «مستمر» و «قاطع» جمهوری اسلامی ایران از همکاری با آژانس است. این خبر در حالی منتشر شد که بازارهای مالی ایران در تعطیلات پایانی هفته قرار دارند و باید دید از این پس سیاست‌گذار چه سیگنالی را جایگزین اخبار برجام برای آرام‌گرفتن بازارهای مالی می‌کند.

دلار به سمت ارزش حرکت می‌کند؟

در ماه‌های گذشته کارشناسان اقتصادی همواره موضوع توافق برجام را به‌عنوان نقطه عطف سروسامان دادن به اقتصاد کشور عنوان می‌کردند؛ به گونه‌ای که عنوان می‌شد توافق برجام شاید به طور مقطعی شوک کاهشی به بازارهای مالی بدهد اما در بلندمدت و با گشوده شدن بازارهای جهانی به روی اقتصاد ایران و برداشتن تحریم‌ها تولید و صادرات رونق خواهد گرفت و چرخ اقتصاد برای مهار تورم می‌چرخد.

گفتنی است موتور محرکه حرکت ارز به نمایندگی دلار، تورم است. تورم نیز دو بازوی اصلی که تفاضل رشد نقدینگی و رشد اقتصادی است را داراست؛ این رشد نقدینگی در ترازنامه بانک مرکزی قابل مشاهده است. با توجه به رشد پایه پولی اما نقدینگی رشد منفی داشته است و دلیل آن رکود و عدم گردش پول در بازار است.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند اگر امیدوار باشیم برجامی رخ دهد، دلار تا حوالی ۶۰ هزار تومان نیز می‌رسد یعنی قیمت به ارزش نزدیک می‌شود. اما اگر به تفاهم نرسیم چه اتفاقی می‌افتد؟ قیمت دلار از ارزش فاصله می‌گیرد اما چقدر؟ کارشناسان معتقدند در این صورت، دلار می‌تواند تا کریدور هفتم هم حرکت کند و ارزش آن همچنان ۵۸ تا ۶۰ هزار تومان است. 

گفتاردرمانی به جای برجام

فعالان اقتصادی همواره خبردرمانی و رویدادهای مساعد سیاسی را از عوامل محدودکننده رشد قیمت دلار می‌دانند. آنها معتقدند در ماه‌های آینده با افزایش نقدینگی و تورم، روند دلار رو به بالا خواهد بود. اگر برجامی رخ ندهد و تمام مذاکرات گفتاردرمانی باشد شاهد رشد تند و شارپی در بازار ارز خواهیم بود.

روز گذشته قیمت دلار در بازارهای مجاور افزایش محدودی داشت. قیمت دلار سلیمانیه با رشد ۱۰۰ تومانی روی قیمت ۵۰ هزار ۴۲۰ تومانی ایستاد. دیروز دلار هرات رشد ۲۰۰ تومانی داشت و از کف کریدور ۵۰ هزار تومانی فاصله گرفت و با قیمت ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. درهم امارات روز گذشته تغییر قیمت نداشت و با همان قیمت  ۱۳ هزار ۸۴۰ تومانی روز چهارشنبه معامله شد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو