از هدیه ویژه دولت به مستاجرها جا نمانید / دور جدید ثبت نام مسکن رایگان به مستاجران

منبع: ساعد نیوز

3

1402/12/17

14:15


ساعد نیوز: سقف وام ودیعه مسکن در سال 1402 افزایش داشته و در حال حاضر، سقف آن در تهران به 200 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها 150 میلیون تومان و در سایر شهر‌ها به 100 میلیون تومان رسیده است.

از هدیه ویژه دولت به مستاجرها جا نمانید / دور جدید ثبت نام مسکن رایگان به مستاجران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از ایسنا، بسیاری از متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن طولانی بودن فرآیند دریافت وام و عدم وجود ضامن را چالش‌های خود در این زمینه می‌دانند و خواستار تسریع در فرآیند پرداخت و همچنین ارایه تسهیلات به بدون ضامن هستند. با توجه به افزایش قیمت مسکن در سال‌های اخیر، اعطای تسهیلات ودیعه مسکن می‌تواند به مستاجران در پرداخت اجاره‌بها کمک کند. با این حال، برای اثربخشی بیشتر این طرح، لازم است که چالش‌های مربوط به آن نیز رفع شود

دو برابر شدن وام ودیعه مسکن و اهدای مسکن رایگان
از تیرماه سال 1401 تاکنون حدود 27 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به 393 هزار و 850 نفر از متقاضیان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است.

طبق اطلاعیه اخیر بانک مرکزی از تیرماه سال 1401 تاکنون حدود 27 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به 393 هزار و 850 نفر از متقاضیان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است.

بر اساس این گزارش بیش از 454 هزار متقاضی برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن نسبت به تشکیل پرونده اقدام کرده‌اند که از این میزان به 393 هزار متقاضی معادل 26.9 همت تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده و آنطور که بانک مرکزی گزارش داده 60.7 هزار متقاضی باقی مانده نیز در حال سپری کردن فرآیند تشکیل پرونده بوده تا درصورت واجد شرایط بودن نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.

این تسهیلات در راستای تنظیم بازار اجاره مسکن و حمایت از مستاجران در قالب قانون جهش تولید مسکن به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می‌شود.

سقف وام ودیعه مسکن در سال 1402 افزایش داشته و در حال حاضر، سقف آن در تهران به 200 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها 150 میلیون تومان و در سایر شهر‌ها به 100 میلیون تومان رسیده است. همچنین تسهیلات ودیعه مسکن در روستا‌ها که پیش از این تعریف نشده بود، به مبلغ 40 میلیون تومان تعیین شده است.

یادآور می‌شود که متقاضیان دریافت این تسهیلات باید متاهل یا سرپرست خانوار باشند و دارای اجاره‌نامه رسمی یا ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات باشند. دوره بازپرداخت این تسهیلات 5 ساله است.

بخشنامه اعطای تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن به 20 بانک عامل ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل ابلاغ شده است.

در واقع هدف از اعطای این تسهیلات طی سال‌های اخیر کمک به مستاجران برای پرداخت اجاره مسکن، تنظیم بازار اجاره مسکن و حمایت از اقشار کم‌درآمد در مقابل افزایش بی‌سابقه مسکن است.

این درحالی است که بسیاری از متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن طولانی بودن فرآیند دریافت وام و عدم وجود ضامن را چالش‌های خود در این زمینه می‌دانند و خواستار تسریع در فرآیند پرداخت و همچنین ارایه تسهیلات به بدون ضامن هستند.

با توجه به افزایش قیمت مسکن در سال‌های اخیر، اعطای تسهیلات ودیعه مسکن می‌تواند به مستاجران در پرداخت اجاره‌بها کمک کند. با این حال، برای اثربخشی بیشتر این طرح، لازم است که چالش‌های مربوط به آن نیز رفع شود.

آغاز واگذاری زمین و مسکن رایگان به این افراد
وزیر آموزش و پرورش، از ساخت مسکن فرهنگیان، افزایش حقوق حق‌التدریسی‌ها، سرانه دانش‌آموزی، صندوق ذخیره فرهنگیان، استخدام‌ها در مدارس استثنایی و ساخت مدارس با امکانات خاص برای دانش‌آموزان اوتیسم خبر داد.

رضا مراد صحرایی درباره موضوع تأمین مسکن فرهنگیان، اظهار داشت: این موضوع، به‌ویژه مسکن فرهنگیان جوان، در دستور کار است و با همکاری وزارت راه و شهرسازی، یک ساز و کار جدید برای این کار پیدا کردیم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: مسکن، به ویژه برای معلمان جوان ما بسیار مهم و ریشه تأمین آن در تأمین زمین است. خوشبختانه با امکانی که در قانون جدید مسکن فراهم شده است، تعدادی از زمین‌های در اختیار وزارت آموزش و پرورش، مولد می‌شوند و تغییر کاربری پیدا می‌کنند تا برای ساخت مسکن فرهنگیان عزیز استفاده شوند.

صحرایی گفت: برنامه ما این است که حداقل 100 هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان عزیز، آنان که قبلا از این مزایا استفاده نکرده اند، بسازیم. این فرایند به لحاظ قانونی آغاز شده است و امیدوار هستیم در هفته معلم به طور رسمی، زمین‌ها به سازندگان واگذار شود و ان‌شاالله از آن زمان، کار ساخت واحدها را آغاز کنیم.

وزیر آموزش و پرورش، همچنین درباره معلمان حق التدریسی، تصریح کرد: سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش در تعامل با یکدیگر، ساز و کاری طراحی کرده اند که هم حقوق حق‌التدریسی‌ها افزایش یابد، به گونه‌ای که برای معلمان عزیز، جذاب باشد، هم اینکه هر ماه پرداخت شود. این مسئله که هم اکنون شرمنده معلمان هستیم و از آغاز سال تحصیلی، حقوق آنان را پرداخت نکرده‌ایم، پیش‌تر باید پیش‌بینی می‌کردیم و در بودجه می‌گنجاندیم.

صحرایی گفت: امیدوار هستم این کار به زودی انجام شود و در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار می‌گیرد؛ هم سازمان اداری و استخدامی کشور به این کار معتقد است که برای رئیس جمهور محترم، گردش کار فرستاده‌اند و هم سازمان برنامه و بودجه.

وزیر آموزش و پرورش، همچنین درباره تأمین سرانه‌های دانش آموزی، اظهار داشت: در این حوزه به علت محدودیت منابع، عقب‌ماندگی داریم. اکنون، نقطه تمرکز ما، مدارس شبانه‌روزی است که باید به آن‌ها توجه ویژه کنیم. پرداخت به آن‌ها را همین چند روز پیش انجام دادیم، به گونه‌ای که ان شاالله تا پایان سال تحصیلی، این مدارس، مشکل تأمین سرانه نخواهند داشت و این کار مهمی بوده، اما موضوع بیش از این حرف‌ها است؛ دستور رئیس جمهور، تمرکز بر مدارس دولتی است. در نتیجه، سرانه‌ها را به مدارس شبانه‌روزی در وهله اول، مدارس عشایری و روستایی در وهله دوم و مدارس عادی دولتی مناطق محروم در وهله سوم، خواهیم فرستاد.

صحرایی درباره صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: در این دوره مدیریتی، یک رویه جدید آغاز شد. صندوق باید هزینه‌های خود را به شدت کاهش دهد تا بتواند سودآوری بیشتری برای فرهنگیان عزیز داشته باشد. بنابر این، تجمیع همه شرکت‌ها با هدف کاهش هزینه‌ها و جذب مدیران بومی در دستور کار صندوق است. این موضوع ابلاغ شده است که همه مدیران پروازی، یا باید ساکن شوند یا تغییر خواهند کرد، بدون هیچ تردید و این کار آغاز شده است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: جذب فرهنگیان عزیز که در حوزه‌های اقتصادی مرتبط با شرکت‌ها، تخصص داشته باشند، در دستور کار هیئت مدیره صندوق ذخیره قرار گرفته است و ورود به حوزه‌هایی که سودآوری بیشتری برای فرهنگیان داشته باشد، در دستور کار است.

صحرایی اظهار داشت: متأسفانه 51 درصد از صندوق ذخیره، متعلق به پترو فرهنگ بوده که یک صندوق بزرگ تولید متانول است که در گذر زمان، زیان‌ده شده و علت آن، خود متانول بوده که قیمت آن به عنوان خوراک پتروشیمی‌ها بسیار پایین آمده است و شرکت‌هایی که فقط متانول تولید می‌کنند، قطعا زیان‌ده هستند؛ امروز پترو فرهنگ، متانول را فقط به این علت تولید می‌کند که آسیبی به تأمین خوراک پالایشگاه‌های پتروشیمی وارد نشود، اما برای فرهنگیان، کاملا زیان‌آور است. دستور کار هیئت مدیره محترم صندوق، این است که شرکت‌های پایین‌دستی را فعال کند و این کار آغاز شده، است، اما یک عقب‌ماندگی تقریبا دو دهه‌ای وجود دارد و برای نجات پترو فرهنگ، باید در این مدت کوتاه، دو دهه عقب‌ماندگی را جبران کنیم تا صندوق بتواند برای معلمان عزیز، سودآور شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم، چند تکلیف وجود دارد که یکی درباره صندوق ذخیره فرهنگیان است، از جمله تعیین تکلیف ماهیت حقوقی صندوق و همچنین، بورسی‌شدن شرکت‌های آن و همه این کارها در خدمت معلمان است. اقدام مهم این دولت، پس از گذشت دو دهه از تأسیس صندوق، بحث ارزش مالکانه بود که الحمدالله اجرا شد و فرایند تکمیل آن هم در دستور کار است. برگه 10 درصد از سهام کل شرکت صندوق ذخیره نیز برای بازنشستگان عزیز، صادر شد.

صحرایی گفت: صندوق، بسیار علاقه‌مند است که در کارهای دیگر هم حمایت کند؛ وزارت آموزش و پرورش نیز به آن کمک خواهد کرد. اگر صندوق، ظرفیت‌های خود را بالا ببرد، بیمه خود را به صندوق خواهیم برد تا بتواند درآمدزایی کافی داشته باشد و به معلمان عزیز خدمت کند. هیئت مدیره جدید صندوق به گونه‌ای انتخاب شده‌اند که دغدغه آنان، مأموریت و هویت اصلی صندوق و عبارت از حفظ منزلت معلمان و ارتقای معیشت آنان بوده که امروز، نخستین و اصلی‌ترین دغدغه صندوق ذخیره فرهنگیان است.

وزیر آموزش و پرورش، همچنین درباره مدارس استثنایی، اظهار داشت: یکی از تحولات مهم دوره اخیر در این عرصه است که بی‌سابقه‌ترین استخدام‌ها را انجام داده‌ایم. سال گذشته، نزدیک به 2700 تن در مدارس استثنایی، استخدام شده‌اند، 1000 کار درمانگر و گفتار درمانگر، استخدام شده‌اند؛ استخدام‌های بعدی نیز همین‌گونه انجام می‌شود که به این علت، از سازمان اداری و استخدامی کشور، صمیمانه تشکر می‌کنیم.

صحرایی در پایان، تصریح کرد: ساخت یک مدرسه برای دانش‌آموزان اوتیسم در هر مرکز استان و پس از آن در شهرهای بزرگتر، در دستور کار است؛ به گونه‌ای که این دانش‌آموزان از تحصیل بازنمانند، زیرا به امکانات خاص نیاز دارند و خوشبختانه، امروز سازمان آموزش و پرورش استثنایی در این موضوع، متمرکز و پیشتاز است. این سازمان در موضوعات مختلف، قبلا نیز پیشتاز بوده، اما در این موضوع کاملا نسبت به گذشته، پیشرفت کرده است و البته برای آینده نیز باید بیشتر تلاش کند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو