فرق جگر گوسفندی با گوساله چیست و مصرف کدامیک بهتر است؟

منبع: ستاره

328

1398/7/13

18:37


کباب و خوراک جگر گوسفند یا گوساله، از غذا‌های مفید با خاصیت فراوان ذکر شده‌اند. اما فرق جگر گوسفندی با گوساله در مواردی مانند میزان چربی، پروتئین، کالری و ... است که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید.

فرق جگر گوسفندی با گوساله


ستاره | سرویس سلامت - دل، جگر و قلوه در گروه گوشت‌ها هستند. ویتامین B۱۲، روی، آهن قابل جذب و اسید آمینه‌های ضروری، از جمله مواد مغذی هستند که در سبزیجات، میوه‌ها، شیرینی‌ها، چربی‌ها و غلات، معمولا به وفور وجود نداشته و همین سبب ضرورت استفاده از گوشت می‌شود. از طرفی خواص جگر سیاه بسیار بالاست و از لحاظ مقدار ویتامین A تقریبا ماده غذایی شبیه به آن وجود ندارد. اما جالب است بدانید که جگر سیاه گوسفند و گوساله دارای تفاوت‌هایی هستند؛ از این‌رو در این مطلب، به فرق جگر گوسفندی با گوساله خواهیم پرداخت.
در این مطلب خواهید خواند:

فرق جگر گوسفندی با گوساله

جگر یکی از مواد پروتئینی مفید بوده که بسیار مناسب برای تمامی گروه‌های سنی است؛ مصرف این ماده برای درمان کم‌خونی بسیار توصیه شده و معروف‌ترین غذایی که با جگر طبخ می‌شود را می‌توان جغور بغور یا واویشکا دانست. اما بد نیست بدانید که جگر گوسفند، جگر گوساله و جگر مرغ تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.

۱. میزان کالری

میزان کالری ۱۰۰ گرم از جگر گوساله، از جگر گوسفند کمتر بوده و اصطلاحا گوشت گوساله طبع سرد و گوشت گوسفند طبع گرم دارد. یعنی می‌توان گفت که جگر گوسفند باعث نشاط و انرژی بیشتر‌ی در بدن، نسبت به جگر گوساله می‌شود. (کالری بالاتر جگر گوسفند به دلیل چرب‌تر بودن این جگر است.)


۲. سرعت هضم

جگر گوسفند موافق‌ترین مزاج را با طبع و مزاج بدن انسان دارد و سرعت هضم آن بیشتر از جگر گوساله است. لازم به ذکر است که گوشت گاو نیز در مقایسه با گوساله، چاق‌کننده و دیر هضم‌تر است.
 

فرق جگر گوسفندی با گوساله

 

۳. پروتئین

جگر گوسفند بافت نرم و طعمی دلچسبی دارد، اما باید بدانید جگر گوسفند و گوساله از نظر ارزش غذایی با یکدیگر برابری می‌کنند و میزان روی، آهن و ویتامین B۱۲ در آن‌ها یکسان است. از طرفی حجم بافت پروتئینی جگر گوساله نسبت به بافت چربی، در مقایسه با جگر گوسفند بیشتر بوده و به همین دلیل به افزایش قدرت و حجم عضلانی بدنسازان کمک می‌کند.


۴. چربی

جگر گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تری‌گلیسیرید خون است، اما جگر گوساله علاوه بر آن‌که کم‌چرب‌تر است در مقایسه با گوشت گوسفند کلسترول پایین‌تری دارد.


نکات مهم در رابطه با مصرف جگر

  • بیمارانی که مبتلا به چربی خون هستند، برای تأمین آهن مورد نیاز بدن خود باید از مواد غذایی حاوی آهن و جایگزین جگر، همچون مغز پسته و بادام و نان‌های سبوس‌دار استفاده کنند.
  • از زمانی که جگر سیاه تازه تهیه می‌شود، تنها دو روز فرصت دارید که آن را استفاده کنید. همچنین بدانید جگر پس از خرید برای مصرف نباید در فریزر نگهداری شود.
  • مصرف جگر برای کودکان زیر یک سال به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اما دانش آموزان برای تأمین انرژی بدن خود، می‌توانند هفته‌ای ۹۰ گرم جگر مصرف کنند.
  • خوب است بدانید که مصرف جگر مرغ با جگر گاو و گوسفند تفاوتی نداشته و جگر مرغ در بیشتر موارد شبیه به جگر گوسفند است.

 

فرق جگر گوسفندی با گوساله

بیشتر بدانید: مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول بد خون یا LDL

 

سخن پایانی

جگر علاوه بر اینکه غنی از آهن بوده، حاوی املاح دیگری همچون منیزیم، کلسیم و فسفر نیز هست. از آنچایی که بدن روزانه به ۱۸۰ گرم پروتئین نیاز دارد، اگر روزی از جگر در وعده‌های غذایی استفاده شود، تقریبا نیمی از پروتئین بدن تأمین شده و نیازی به مصرف بیشتر نیست. توجه داشته باشید که جگر را باید از مراکزی تهیه کرد که مورد تأیید دامپزشکی بوده و همچنین از بوی جگر می‌توان به فاسد بودن یا نبودن آن پی برد.

امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و نظرات و ایده‌های خود را با ما در میان بگذارید. در صورت تمایل می‌توانید با فواید و مضرات جگر مرغ نیز در ستاره آشنا شوید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو