مشکلات پوستی که در خانه تکانی ها و معمولاً در روزهای پایانی سال ا

فراد را مبتلا می کند اگزماهای تماسی، تحریکی و آلرژیک است که به دلیل تماس بیش از حد با مواد شیمیایی و به علت شست و شوی مداوم دست با مواد شوینده نامناسب مانند صابون های مایع در افراد ایجاد می شود. از عوارض عمده آن ایجاد خشکی و تورم در پوست دست افراد عنوان می شود که معمولاً پوست دست ها دچار قرمزی، خارش و پوسته ریزی می شود.
استفاده بیش از حد از شوینده های قوی مانند وایتکس، همچنین بدون استفاده از دستکش به پوست دست آسیب های جدی وارد می کند که شایع ترین این آسیب اگزمای تماسی نوع تحریکی است.
افراد هنگام استفاده از جوهر نمک باید نکات خاصی را مورد توجه قرار دهند. زیرا در برخی موارد دیده شده است که افراد بدون استفاده از دستکش و در تماس مستقیم با شوینده ها دچار ایجاد گوشت های اضافه یا عارضه کلوئیدی در ناحیه پوست دست حتی پوست صورت نیز شده اند. چون شوینده هایی مانند جوهر نمک که یک اسید پاک کننده قوی محسوب می شود هنگام استفاده از آن برای تمیز کردن سطوحی مانند ظرفشویی، کاشی، سرامیک و کفپوش های حمام، توالت و آشپزخانه هنگام ریختن در آن مکان ها قطراتی از این مواد شیمیایی روی پوست دست و صورت پاشیده و در آن نواحی سوختگی های شدیدی را ایجاد می کند.
شایع ترین آسیب های پوستی مواد شوینده می توان به آسیب های آلرژیک اشاره کرد که افراد را دچار اگزماهای تماسی می کند. در برخی موارد دیده شده است که افرادی که از دستکش های لاتکس در زمان کار با مواد شوینده استفاده می کنند ممکن است به مواد آن آلرژی داشته باشند و عوارضی مانند خارش، تورم در محل تماس با پوست ایجاد شود که در صورت تشدید و استفاده طولانی مدت و به مرور زمان عوارض ناشی از آن تمام پوست بدن را دچار قرمزی و تورم می کند.
به افرادی که زمینه ابتلا به بیماری های آلرژیک دارند توصیه می شود با مواد شوینده قوی کمتر تماس داشته باشند زیرا این دسته از افراد ممکن است به اگزمای سرشتی دچار شوند زیرا نسبت به مواد شیمیایی حساسیت بیشتری داشته و بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
توصیه می شود از شوینده های ملایم مانند شامپو و صابون بچه برای شست و شوی دست ها استفاده کنند. همچنین از پاک کننده های غیرصابونی مانند (پن ها) استفاده کنند تا چربی مختصر پوستشان از بین نرود تا پوست آنها دچار خشکی، سوزش و خارش نشود.
همچنین می توانند هنگام مبتلا شدن به خشکی پوست از چرب کننده هایی مانند وازلین استفاده کنند و به صورت جدی از استفاده و تماس با مواد شیمیایی و پاک کننده های قوی بدون دستکش پلاستیکی و ماسک جداً خودداری کنند.

منبع : pardad.ir