علایم سرطان دهان و راهکارهای پیشگیری و درمان این بیماری

علایم سرطان دهان و راهکارهای پیشگیری و درمان این بیماری


منبع: آرگا

234

1398/12/16

16:03


سرطان ها انواع مختلفی دارد که سرطان دهان از جمله سرطان های بسیار شایع می باشد و با علایمی همراه است که بهتر است درباره علایم سرطان دهان اطلاعات کافی داشته باشید.

علایم سرطان دهان و راهکارهای پیشگیری و درمان این بیماری

 سرطان دهان از شایع ترین سرطان ها می باشد که احتمال ایجاد این سرطان با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند و این نوع سرطان بیشتر در سنین بالای چهل سال اتفاق می افتد و با نشانه هایی همراه است که در ادامه مطلب شما را با علایم سرطان دهان آشنا خواهیم کرد.

منشأ سرطان های دهان بیشتر از سلول های سنگفرشی که سطح داخلی دهان را پوشانده است می باشد و هنگامی این سلول ها بیش از حد رشد می کنند این نوع سرطان ایجاد می شود که به آن سرطان سلول های سنگفرشی نیز گفته می شود.

علایم سرطان دهان را جدی بگیرید

اکثر زخم ها، توده ها و لکه های سفید و قرمزی که در دهان و یا اطراف لب مشاهده می شود سرطان نمی باشند و در بیشتر مواقع به علت واکنش های بیش حساسیتی، عفونت ها، گاز گرفتن زبان و دندان های خراب ایجاد می شوند و در صورتی این تحریک ها پس از زمان دو هفته بهبود پیدا نکردند باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

آشنایی با علایم سرطان دهان

 همانطور که در مطالب گذشته شما را با علایم انواع سرطان ها از جمله : علائم سرطان معده، علائم سرطان کبد، علائم سرطان رحم و علائم سرطان خون آشنا کردیم، در این مقاله شما را با علایم سرطان دهان آشنا خواهیم کرد که عبارتند از:

  • از دست دادن دندان ها
  • گوش درد طولانی مدت
  • به وجود آمدن زخم طولانی مدت در دهان
  • خونریزی بدون دلیل در دهان
  • بروز برجستگی در ناحیه گردن
  • احساس درد در زمان بلع غذا
  • بی حسی در ناحیه لب و چانه
  • شل شدن دندان ها
  • درد مداوم در دهان
  • احساس مزه ترشی در دهان به صورت مداوم که با مصرف دارو نیز برطرف نمی شود.
  • لکه های زبر، ورم و برآمدگی بر روی لب ها، گردن و یا زبان
  • تغییر صدا یا گرفتگی
  • بوی نامطبوع دهان
  • به دلیل اینکه فرد قادر به قورت دادن غذا نمی باشد لذا به کاهش وزن دچار می شود.
  • مشکل حرکت فک
  • بروز زخم در پشت گلو و احساس درد در زمان بلعیدن غذا

 آشنایی با علایم سرطان دهان

 

هرچند علایم گفته شده همیشه مربوط سرطان دهان نمی باشد بنابراین در صورت مشاهده این نشانه ها حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

علت ایجاد سرطان دهان

تنباکو: احتمال مبتلا شدن به سرطان دهان در افرادی که تنباکو و ناس مصرف می کنند بیشتر از افراد عادی است و همچنین پیپ و سیگار هر دو سبب ایجاد بروز سرطان لب می شوند و هنگامی که فرد همزمان با مصرف دخانیات از الکل نیز استفاده کند احتمال مبتلا شدن به این نوع سرطان مجددا افزایش پیدا می کند.

نور خورشید: بین تماس مکرر با پرتو ماورای بنفش نور خورشید و سرطان لب ارتباط مستقیمی وجود دارد بنابراین ماهیگیران، کشاورزان، کارگران ساختمانی، اسکی بازان و افرادی که مدت زیادی از وقت را زیر نور خورشید سپری می کنند باید در مقابل صدمات ناشی از آفتاب از خود محافظت نمایند.

تحریک های ناشی از دندان: تحریک های مزمن ناشی از دندان های مصنوعی نامناسب یا دندان ها خراب سبب بروز سرطان نمی شود اما در موارد خیلی کم امکان دارد در ارتباط با سرطان دهان مشکلاتی را ایجاد کند بنابراین زمانی که دندان ها سبب ایجاد صدمه به مخاط اطراف خود می شود به دندان پزشک مراجعه کنید.

سن : با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان دهان افزایش پیدا می کند که میانگین سن تشخیص این بیماری خطرناک ۶۲ سال می باشد.

جنسیت : احتمال مبتلا شدن به سرطان دهان در مردان به نسبت زنان دو برابر بیشتر می باشد و علت این موضوع هنوز مشخص نشده است.

علت ایجاد سرطان دهان

روش های پیشگیری از سرطان دهان

اقدامات مناسبی جهت  پیشگیری از بروز علایم سرطان دهان وجود دارد که عبارتند از:

  1. ترک الکل
  2. پرهیز از تنباکو
  3. استفاده از محصولات ضد آفتاب یا مرطوب کننده لب
  4. رعایت بهداشت و دهان
  5. مراجعه منظم به دندان پزشک
  6. پیروی از یک رژیم غذایی سالم

روش های پیشگیری از سرطان دهان

اهمیت تشخیص زود هنگام

عامل کلیدی در اکثر انواع سرطان ها تشخیص زود هنگام آن می باشد که به طور معمول درمان سرطان رحم شامل استفاده از ترکیبی از روش های درمانی مانند: پرتو درمانی و شیمی درمانی می باشد و در صورتی که سرطان به قسمت های دیگر بدن نیز گسترش پیدا کرده باشد درمان آن بسیار دشوار خواهد شد.

نشانه های سرطان دهان

محل ایجاد سرطان دهان

از شایع ترین محل های بروز علایم سرطان دهان، زبان، لب پایین، لثه ها و کف دهان می باشد و همچنین در نقاطی مانند: غدد بزاقی دهان، اطراف لوزه ها و سطح داخلی گونه ها ممکن است ایجاد شود، در صورتی  که سرطان های این نقاط به موقع تشخیص داده نشود به استخوان های فک و غدد لنفاوی گردن منتشر می شود.

در صورتی که تمایل به کسب اطلاعات در زمینه بیماری ها دارید می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو