تقویت تخمک گذاری در زنان، ممکن است؟

منبع: نی نی بان

119

1398/3/11

09:34


اگر مشکل وزن ندارید، اما نابارور هستید، بهتر است عادات غذایی خود را تغییر دهید تا از تغییرات احتمالی آن بهره مند شوید.

اخیرا محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد یافته های مطالعات خود را که روی بیش از 18 هزار زن در یک دوره 8 ساله انجام گرفته بود، منتشر کردند. محققان در این مطالعات به دنبال آن بودند که ببینند آیا رژیم غذایی بر توانایی باردار شدن این زنان اثر می گذارد یا خیر.

یافته های به دست آمده از این مطالعات نشان می دهند زنانی که غذاهای حاوی چربی های ترانس، پروتئین های حیوانی و کربوهیدرات می خورند، در مقایسه با سایر زنان بیشتر دچار اختلالات تخمک گذاری می شوند. مشکلات تخمک گذاری در 20 درصد از زنانی که به دنبال بارداری هستند، موجب ناباروی می شود.  محققان بر این باورند که اکثر این موارد با تنظیم یک رژیم غذایی سالم و تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری هستند. این یافته ها تنها مختص زنانی است که مشکلات تخمک گذاری دارند و تمام زنان نابارور را شامل نمی شود. با این حال، یافته های به دست آمده نکات کلیدی بسیاری را درباره رژیم غذایی موثر برای باروری دراختیار زنان قرار می دهد:

 تغییر منابع پروتئینی:
به جای پروتئین های حیوانی مثل گوشت گاو، گوشت مرغ، از منابع حاوی پروتئین های گیاهی، مانند لوبیا و غلات پخته شده استفاده کنید. وقتی 5درصد از کل کالری های دریافتی از پروتئین های گیاهی باشد، خطر ابتلا به ناباروری ناشی از اختلالات تخمک گذاری به میزان 50 درصد کاهش می یابد.
 
 مصرف فرآورده های لبنی با چربی بالا:
هر قدر محصولات لبنی کم چرب کمتری مصرف کنید، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ناباروری ناشی از تخمک گذاری قرار خواهید گرفت. سعی کنید هر روز یکی از محصولات لبنی کم چرب را با یک محصول پر چرب مانند شیر پرچرب جایگزین کنید.
 
 تا می توانید ویتامین بخورید:
یافته های به دست آمده نشان می دهند زنانی که به طور منظم مکمل های آهن و مولتی ویتامین های حاوی فولیک اسید مصرف می کنند، کمتر دچار ناباروری ناشی از اختلالات تخمک گذاری می شوند، بنابراین ویتامین ها و املاح معدنی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو