فوت و فن های ماهیگیری حرفه ای و آشنایی با مراحل انجام آن

فوت و فن های ماهیگیری حرفه ای و آشنایی با مراحل انجام آن


منبع: آرگا

170

1399/3/30

14:35


ماهیگیری دارای مراحل خاصی می باشد و شما برای موفقیت در این کار باید قوانین آن را یاد داشته باشید و به آن ها عمل کنید و البته مهارت یافتن در کار ها نمی تواند به بی خود و بی جهت ایجاد شود و نیازمند تمرین و تلاش بسیار زیادی می باشد. در این مقاله شما را با قوانین ماهیگیری و نحوه قلاب انداختن و در آوردن آن آشنا می کنیم.

فوت و فن های ماهیگیری حرفه ای و آشنایی با مراحل انجام آن

در گذشته های نه چندان دور از یک نیزه و یا اجسام نوک تیز برای ماهی گیری استفاده می کرند اما با گذشت زمان و پیشرفت علم و فناوری لنسر های پیشرفته برای ماهی گیری بوجود آمده است و در سایز های متنوعی قابل استفاده می باشد. در نظر داشته باشید که برای ماهیگیری باید یک سری از اصول و قواعد را رعایت کنید و بدانید که در چه مکانی باید به ماهی گیری بپردازید.

 ماهیگیری حرفه ای

فوت و فن های ماهیگیری حرفه ای

برای حرفه ای شدن در هر کاری باید آن را تمرین کنید تا بتوانید فوت و فن های آن را یاد بگیرید. ماهیگیری برای هر فردی مناسب است و هر فردی در هر سنی می تواند آن را یاد بگیرد. در واقع این کار محدودیت سنی ندارد ولی لذت ماهیگیری را نمی شود از یاد برد.  در ادامه وسایل مورد نیاز برای یک ماهیگیری حرفه ای را برای شما مطرح می کنیم.

مجوز ماهی گیری

باید بدانید که نمی شود در هر زمانی و در هر منطقه ای به ماهیگیری بپردازید زیرا با توجه به موقعیت زمانی ممکن است برخی از ماهی ها در حال تخم گذاری باشند و ممکن است شما این چرخه را مختل کنید. به همین دلیل بهتر است طبق قوانین و مقررات عمل کنید و مجوزی برای ماهی گیری تهیه کنید.

میله قرقره

دومین وسیله ای که برای ماهیگیری نیاز است میله قرقره می باشد. البته اگر در ماهیگیری حرفه ای نیستید می توانید از ترکیب میله و قرقره استفاده کنید. بهتر است در انتخاب میله دقت لازم را داشته باشید زیرا این میله باید اندازه دستان شما باشد تا بتوانید به راحتی به ماهیگیری بپردازید.

ریسمان ماهیگیری

ریسمان ماهی گیری یکی از اصلی ترین و کاربردی ترین وسایل ماهیگیری می باشد. اگر شما ماهیگیر حرفه ای نیستید بهتر است از نخ نایلونی برای ماهیگیری استفاده کنید

استفاده از قیچی و تعوذ در ماهیگیری ضروری می باشد

قیچی

بهتر است برای ماهیگیری از یک قیچی برای برش خط ماهیگیری استفاده کنید. قیچی که در این حرفه استفاده می شود بسیار کوچک می باشند تا کار را برای ماهیگیران آسان تر کنند.

قلاب و روزنه

قلاب و روزنه یکی از ضروری ترین وسایلی می باشد که در ماهیگیری استفاده می شود. باید بدانید که بهترین قلاب ها و روزنه هایی که در این حرفه استفاده می کنند سایز ۶ و ۱۰ آن ها می باشد.

چوب پنبه پلاستیکی

این وسیله به شما کمک می کند که بدانید چه زمانی ماهی به دام افتاده است. از این رو بهتر است از این وسیله حتما استفاده کنید تا بتوانید راحت تر ماهی بگیرید.

طعمه ماهیگیری

باید بدانید که بسیاری از مغازه ها و سوپر مارکت ها این طعمه ها را دارند و شما می توانید به راحتی آن ها را تهیه کنید. البته اگر این مواد را در سوگر مارکت ها پیدا نکردید می توانید به مغازه های مخصوص ماهیگیری مراجعه کنید.

انبردست

حتما از یک انبردست برای جدا کردن ماهی از قلاب ها به همراه داشته باشید. باید بدانید که جدا کردن قلاب ها از ماهی کار آسانی نمی باشد و شما نمی توانید با دست این کار را انجام بدهید.

میله

فرقی نمی کند که حرفه ای هستید یا تازه کار، بهتر است برای نگه داشتن ماهی و طعمه از یک میله مخصوص ماهیگیری استفاده کنید.

مراحل ماهیگیری

مراحل انجام ماهیگیری

در نظر داشته باشید که ماهیگیری یکی از کار هایی می باشد که می توانید به راحتی و با رعایت نکات این کار را انجام بدهید. در ادامه این مراحل را برای شما بازگو می کنیم.

آماده کردن قرقره

بهتر است از طول مناسب قرقره اطمینان پیدا کنید. برای استفاده از قرقره میله را صاف روی زمین بخوابانید، ضامن را بکشید و یک گره دستی به آن بزنید و این کار را دوبار تکرار کنید. انتهای میله نزدیک به قرقره را جدا کنید و میله را محکم بگیرید. زمانی که قرقره پر شد خط را برش دهید.

چسباندن چوب پنبه و میله

بهتر است چوب پنبه را از سر میله به انداره ۴ الی ۶ سانتی متر قیچی کنید.و آن را به میله بچسبانید. و میله را به قلاب بچسبانید. در نظر داشته باشید که برای چسباندن میله به قلاب باید خط میله را هشت بار در اطراف قلاب بچرخانید. می توانید برای راحت چرخیدن خط میله از روغن استفاده کنید.

قلاب اندازی

این مرحله بسیار ساده می باشد و به راحتی می توان با رعایت چند نکته مهارت های لازم را بدست آورید. ابتدا بهتر است میله را محکم در دست بگیرید و آن را به سمت قرقره بکشید و هل دهید. بدنه میله را به آرامی بچرخانید و وزن میله را در دو طرف متعادل کنید.  در نظر داشته باشید که بهتر است زمان مناسبی را برای این کار انتخاب کنید. بهتر است آرنج خود را خم کنید و بازو های خود را بالا بیاورید. باید نوک میله مقابل سطح چشم هایتان باشد. میله را با حرکت دادن مچ دستتان به جلو بیاورید و چوب پنبه و میله را به داخل آب پرت کنید. در نظر داشته باشید ماهی زمانی که قلاب را بگیرد سنگینی وزن آن را احساس می کنید. با این حال اگر آن را احساس نکنید چوب پنبه ای که به سر میله وصل کرده اید تکان می خورد.در نظر داشته باشید که ممکن است ماهی تکان های زیادی داشته باشد. در نتیجه بهتر است از خود استقامت نشان بدهید و زانو های خود را خم کنید و ماهی را با تمام توان خود به بالا بکشید و از آب خارج کنید.

قلاب اندازی در ماهیگیری بسیار مهم است

خارج کردن قلاب

در ادامه باید ماهی را از قلاب خارج کنید تا دوباره به ماهیگیری ادامه بدهید. در صورتی که ماهی بسیار کوچک بود می توانید آن را با دست جدا کنید ولی اگر ماهی بسیار بزرگ بود می توانید از انبردست استفاده کنید.

فواید ماهیگیری

در نظر داشته باشید که ماهیگیری سبیار مفید می باشد و می تواند فواید بسیار زیادی برای روح و روان و سلامتی شما داشته باشد. در ادامه آن ها را برای شما مطرح می کنیم.

رفع استرس

بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که ماهیگیری می تواند برای رفع استرس مفید باشند. در واقع طبیعت می تواند ذهن شما را باز کند و شما را از روز مرگی های تکراری منحرف کند. این انحرافات می تواند برای کاهش اضطراب ها و فشار های ذهنی مفید باشد.  در واقع این حرفه می تواند شبیه به مدیتیشن عمل کند.

افزایش مهارت های کلامی

در نظر داشته باشید که افراد به تنهایی ماهیگیری نمی روند و با افراد بسیار زیادی همراه می شوند. در واقع ماهیگیری در بسیاری از موارد تیمی انجام می شود. این ورزش و همراه شدن با تیم  می تواند مهارت های کلامی شما را ارتقاء دهد.

انواع ماهیگیری

ماهی گیری انواع بسیار زیادی دارد که د رو ادامه آن ها را برای شما مطرح می کنیم.

آب تازه

در نظر داشته باشید که آب تازه مکانی مناسب برای افراد تازه کار می باشد و باید بدانید که ماهیگیری در آب های تازه نیازمند وسایل خاصی نمی باشد و هر فردی به راحتی می تواند این کار را انجام بدهد. حدودا ۴۰ درصد از ماهی ها در آب های تازه قرار دارند.این نوع از ماهی ها شامل سالمون، قزل آلا و گربه ماهی ها می باشد.

ماهیگیری در آب های تازه

ماهی گیر های ساحلی

این نوع از ماهی گیری ها در اطراف هر ساحلی انجام می شود. بهترین نوع این ماهیگیری در کتاب آب های شور می باشد زیرا این آب ها دارای ماهی های بسیار ارزشمندی می باشند.

ماهیگیری در آب شور

این نوع ماهی گیری برای افراد تازه کار مناسب است ولی به تجهیزات خاصی نیاز دارد. بهتر است قبل از این که ماهی گیری را انجام بدهید با یک فرد با تجریه در این باره صحبت کنید. همانطوره می دانید تنوع ماهی ها در آب های شور بیش تر از سایر آب ها می باشد.

گرفتن و رها کردن

در نظر داشته باشید که بسیاری از افراد ماهیگیری را برای مصرف شخصی انجام نمی دهند و تنها به خاطر تفریح این کار را انجام می دهند. در این نوع از ماهیگیری فرد ماهی را می گیرد و سپس آزاد می کند. این کار به طرافت بسیار زیادی لازم دارد و نباید به ماهی هایی که گرفته می شود آسیبی وارد کنید و باید آن ها را به آرامی از قلاب خارج کنید.

ماهیگیری پروازی

این نوع از ماهیگیری به مهارت بسیار زیادی نیاز دارد و فقط در آب های شور و شیرین قابل انجام می باشد. در نظر داشته باشید که برای هر نوع از ماهی هایی که می شناسید روش های خاصی را انجام بدهید.

ماهیگیری ایستاده

این نوع از ماهیگیری ها می تواند هیجان بسیار زیادی داشته باشد و شما را به چالش بکشد. این نوع از ماهیگیری یک تمرین عالی برای بدن شما می باشد.

ماهیگیری یخی

اگر عاشق هوای سرد هستید، بهتر است این نوع از ماهیگیری را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که قطر یخ ها باید به آن اندازه ای باشد که شما بتوانید روی آن ها راه بروید و باید از تجهیزات خاصی استفاده کنید. در واقع یکی از این وسایل خاص دیلم می باشد تا بتوانید با استفاده از آن یخ ها را شکاف دهید تا بتوانید به ماهیگیری بپردازید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو