همه چیز درباره کشیدن دندان عقل و اقدامات پس از آن

همه چیز درباره کشیدن دندان عقل و اقدامات پس از آن


منبع: آرگا

180

1399/9/11

17:13


دندان عقل معمولا در سنین ۱۶ تا ۲۳ سالگی در دهان تمامی افراد مشاهده و رشد می کند. این دندان می تواند برای اکثر افراد مشکلات و عوارضی را ایجاد نماید که می تواند مجبور به کشیدن این دندان شود. در این مقاله با تمام مسائل و مشکلات مربوط به کشیدن دندان عقل و اقدامات لازم و ضروری برای بعد از جراحی آشنا خواهید شد.

همه چیز درباره کشیدن دندان عقل و اقدامات پس از آن

دندان عقل نام دیگر هر یک از دندان های آسیاب چهارم هستند که رشدی همیشگی در دهان دارند. دندان های عقل آخرین دندانی هستند که در دهان مشاهده می شوند. تمام افراد دندان عقل را در می آورند اما این در آوردن و رشد آن در همه افراد متفاوت است و ممکن است در برخی مواقع بخشی و یا تمام آن ها هیچ گاه رشد نکند. گاهش اوقات نیز ممکن است فردی بیشتر از ۴ دندان عقل را در دهان خود داشته باشد. در اکثر مواقع دندان عقل فضای کافی برای رشد را ندارد و به شکل دندان عقل نهفته در لثه ها مشاهده می شود که از لثه ها بیرون نمی آید. برخی از مشکلات با ایجاد این دندان به وجود می آیند که باید اقدامات لازم برای کشیدن دندان عقل را انجام داد.بنابراین پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

برخی از دندان های عقل ممکن است تا حدودی رشد کنند که این عمل باعث جمع شدن و گیر کردن باکتری ها زیر لبه لثه اطراف دندان در دهان می شود. گاهی اوقان نیز ممکن است دندان عقل به اندازه کافی رشد کند اما چون این دندان ها انتهایی ترین دندان در دهان هستند و ممکن است تمیز کردن آن ها به خوبی صورت نگیرد، باعث می شود تا برای فرد ایجاد مشکل و عارضه شود. در این حالت که مواد غذایی و باکتری ها در دندان های عقل گیر می کنند باعث می شود تا ماده ای به نام پلاکت روی دندان تشکیل شود.

جراحی دندان عقل

پلاک یک ماده چسبناک می باشد که بر روی دندان ها ایجاد می شود. این ماده چسبناک زمانی که مواد غذایی ریز باقی مانده در دهان پس از مسواک زدن بر روی دندان ها و دهان باقی می ماند تشکیل می شود. از این رو علاوه بر خرابی دندان موجب زشتی لبخند و بوی بد دهان و همچنین پوسیدگی دندان می شود که این عامل موجب کشیدن دندان عقل می شود.

تمام اطلاعات در مورد کشیدن دندان عقل و اقدامات لازم و ضروری پس از آن

معمولا دندان عقل در اکثر افراد در بین سنین ۱۶ تا ۲۳ سالگی در دهان و انتهای دندان ها رشد می کند. هنگامی که دندان عقل می خواهد در دهان شروع به در آمدن کند ممکن است برای فرد گرفتگی و احساس فشار را در انتهای فک ایجاد نماید که با رشد این دندان عوارضی مانند سر گیجه و سر درد نیز ایجاد می شوند. اگر این درد دندان در انتهای دندان ها با رشد آن ایجاد شد لازم است که به دندان پزشک مراجعه نمایید تا مشکل شما را بررسی نماید. کشیدن و درمان دندان عقل فقط باید طبق نظر و معاینه پزشک باشد و به دلیل درد بسیاری که دارد دندان پزشک می تواند از روش های جراحی دندان بدون درد استفاده نماید. معمولا دندان پزشک ها برای تشخیص در جراحی دندان عقل یک عکس رادیولوژی از وضعیت دهان شما تهیه می نماید و سپس اقدام به جراحی دندان می کند.

جراحی دندان

زمان مناسب برای جراحی دندان عقل

به طور معمول بهترین زمان برای جراحی دندان عقل زمانی است که دو سوم از ریشه دندان های عقل تشکیل شده باشد. ریشه دندان با بالا رفتن سن به رشد خود ادامه خواهد داد و در برخی مواقع نیز این دندان ها می توانند موقعیت خود را در دهان تغییر و جابه جا نمایند که این عوامل کشیدن این دندان را بسیار مشکل و خطر ناک می کند. همچنین موجب افزایش آسیب به اعصاب می شود. همچنین با افزایش سن و رسیدن سن فرد به سی یا چهل بهبود جراحی کشیدن دندان بسیار طولانی تر با عوارضی که دارد می شود. به همین دلایل است که در همان اوایل مشاهده و رشد دندان باید به دندان پزشک حرفه ای مراجعه نمایید تا بهترین زمان برای کشیدن دندان را برای شما تشخیص دهد.

مشکلات دندان عقل

دندان عقل چگونه کشیده می شود؟

دندان پزشک قبل از جراحی دندان عقل به شما داروی بی حسی تزریق می کند. در برخی از افراد که دندان عقل از لثه بیرون نیامده است یک شکاف بر روی لثه ایجاد می کنند که به آن دندان دسترسی پیدا کنند. در افرادی که دندان عقل از لثه بیرون آمده است این کشیدن راحت تر انجام می شود. قبل از کشیدن دندان کمی درد در آن ناحیه احساس خواهید کرد که جراح یا پزشک برای کاهش این فشار دندان را قبل از کشیدن به بیرون کمی به سمت عقب و جلو حرکت می دهند. اگر در طول زمان کشیدن دندان عقل احساس درد شدید کردید با جراح یا پزشک خود این را بگویید تا دندان پزشک مقدار تزریق داروی بی حسی را افزایش دهد. این جراحی بستگی به نوع دندان عقل و پزشک از چند دقیقه و تا حداکثر ۲۰ دقیقه طول می کشد.

جراحی دندان عقل

اقدامات لازم بعد از جراحی دندان عقل

اگر در زمان جراحی شکاف بر روی لثه ایجاد کرده باشند، از بخیه قابل جذب برای شکاف لثه استفاده می کنند. طول درمان این بخیه های لثه معمولا به مدت ۷ تا ۱۰ روز خواهد بود.

دندان پزشک ممکن است بر روی محل دندان کشیده شده از گاز استریل استفاده نماید و از شما می خواهد که گاز استریل را در مدت زمان یک ساعت روی لثه ای که جراحی شده است قرار دهید که انجام این عمل به تشکیل لخته خونی در حفره خالی دندان کشیده شده کمک خواهد کرد.

لخته های خونی بخشی از فرایند درمان محسوب می شوند، از این رو از پاک کردن آن ها خودداری نمایید زیرا با پاک کردن این لخته های خونی، دچار خون ریزی لثه بعد از جراحی دندان عقل خواهید شد.

در برخی موارد نیز طبق نظر دندان پزشک در صورت وجود چرک و عفونت دندان از دارو های آنتی بیوتیک برای درمان این مشکلات تجویز می شود.

بعد از جراحی دندان عقل باید تا ۲۴ ساعت از فعالیت های زیر اجتناب نمایید.

  • کشیدن سیگار
  • انجام فعالیت های فیزیکی شدید
  • دهان شویه با مایع
  • مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم مانند سوپ و چای

کشیدن دندان عقل

اقدامات لازم در ۲۴ ساعت اول بعد از جراحی دندان عقل

۱. بعد از جراحی طبیعی خونریزی و درد کاملاً طبیعی است.

۲. بعد از جراحی دندان عقل بلافاصله به مدت چند ساعت از کمپرس یخ بر روی آن ناحیه استفاده نمایید.

۳. در صورت داشتن درد بعد از جراحی دندان عقل می توانید مسکن مصرف نمایید که این درد بعد از دو تا سه روز کاملاً برطرف می شود.

۴. بعد از جراحی تلاش کنید تا چند ساعت از صحبت کردن خودداری نمایید.

۶. اگر به خونریزی شدید دچار شده اید می توانید از گاز استریل استفاده نمایید.

۷. پس از انجام عمل جراحی دندان عقل از خوردن غذا های گرم خودداری نمایید بنابراین یک سوپ مغذی تهیه کرده و بعد از خنک شدن آن را میل کنید.

۸. پس از یک روز از جراحی دندان عقل می توانید از رژیم غذایی قبلی خود استفاده کنید و سعی کنید از سمت دیگر دندان تان استفاده کنید.
۹. یک روز پس از کشیدن دندان تان به منظور از بین رفتن میکروب دهانتان را با آب نمک بشویید.

اقدامات لازم بعد از جراحی دندان عقل

بررسی عوارض جراحی دندان عقل در بزرگسالی و سالمندی

افرادی که در سنین بزرگسالی و سالمندی تصمیم به جراحی دندان عقل می کنند باید از عوارض جراحی آن در این دوران اطلاع داشته باشند.

۱. با افزایش سن ریشه دندان های عقل قطورتر خواهد شد از این رو، جراحی آن با درد بیشتر همراه خواهد شد.

۲. دوران بهبود یافتن پس از کشیدن طولانی تر می شود.

۳. به دلیل اینکه دیر تر تصمیم به جراحی دندان عقل گرفته اید دندان های کناری آن نیز دچار پوسیدگی شده اند.

۴. در برخی افراد مسن تر این احتمال وجود دارد که در حین جراحی دندان، استخوان ها شکسته شوند.

عوارض جراحی دندان عقل در بزرگسالی و سالمندی

 همانطور که مشاهده کردید دندان عقل موجب ایجاد عوارضی در دهان می شود. امیدواریم با مطالعه این مقاله به تمام مسائل و مشکلات خود در مورد دندان عقل و همچنین مسائل و اقدامات لازم و ضروری برای بعد از جراحی کشیدن دندان عقل رسیده باشید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه بیماری می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو