چه اتفاقاتی در بدن شما بر اثر فشارخون بالا می‌افتد؟

چه اتفاقاتی در بدن شما بر اثر فشارخون بالا می‌افتد؟


منبع: فوت و فن

5

1402/3/1

10:26


در این مقاله به بررسی تأثیر فشار خون بالا بر سلامتی بدن پرداخته شده است. فشار خون بالا می‌تواند اثرات جدی بر سلامتی بدن داشته باشد که شامل افت خلق و خو، نارسایی کلیه، مشکلات چشمی، مشکلات جنسی برای مردان و زنان، افت استخوان و اختلال در خواب آپنا می‌شود.

چه اتفاقاتی در بدن شما بر اثر فشارخون بالا می‌افتد؟

در این مقاله به بررسی تأثیر فشارخون بالا بر سلامتی بدن پرداخته شده است. فشارخون بالا می‌تواند اثرات جدی بر سلامتی بدن داشته باشد که شامل افت خلق و خو، نارسایی کلیه، مشکلات چشمی، مشکلات جنسی برای مردان و زنان، افت استخوان و اختلال در خواب آپنا می‌شود. با شناخت دقیق این تأثیرات، می‌توان از بروز بیماری‌های جدی جلوگیری کرد و سلامتی بدن را حفظ کرد. به همین دلیل، مراقبت از سلامتی خود، اندازه‌گیری دوره‌ای فشارخون و مراجعه به پزشک در صورت وجود هرگونه علائم ناگوار مرتبط با فشار خون بالا بسیار مهم است. همچنین، تغییر در سبک زندگی از جمله تغییر در رژیم غذایی، ورزش منظم، کاهش مصرف نمک و مواد غذایی پرچرب و مضر، و کاهش استرس نیز می‌تواند به کاهش فشارخون و حفظ سلامتی بدن کمک کند.

۱. آسیب به رگ‌های خونی:

رگ‌های خونی شما باید محکم، انعطاف‌پذیر و صاف باشند تا خون به راحتی از قلب و ریه‌های شما به اعضا و بافت‌های دیگر بدنتان جریان پیدا کنند. فشارخون بالا باعث فشار زیادی بر روی دیواره‌های رگ‌های خونی شما می‌شود. این باعث آسیب داخلی به رگ‌ها وجمع شدن چربی‌ها یا “پلاک” می‌شود. این پلاک باعث افزایش سختی و تنگ شدن رگ‌ها می‌شود و باعث مشکل در عملکرد آنها می‌شود.


۲. آنوریسم:

آنوریسم زمانی ایجاد می‌شود که فشارخون باعث فشار به بیرون بخشی از دیواره یک رگ خونی می‌شود و آن را ضعیف می‌کند. اگر این بخش شکسته شود، می‌تواند خونریزی در بدن شما ایجاد کند که ممکن است جدی باشد. این مسئله در هر رگ خونی ممکن است رخ دهد، اما بیشتر در آئورتا شما که در وسط بدن شما قرار دارد، رخ می‌دهد. حتی اگر فشار خون شما بالا نباشد، در صورتی که یک رگ خونی آسیب دیده باشد، ممکن است آنوریسم ایجاد شود.


۳. بیماری رگ‌های کرونر (CAD):

CAD زمانی رخ می‌دهد که پلاک در رگ‌های نزدیک قلب شما ایجاد شود. این باعث کاهش جریان خون شده و ممکن است درد قفسه سینه یا ریتم غیرطبیعی قلب (نامیده می‌شود آریتمی) ایجاد شود. در صورت بسته شدن کامل رگ خونی، سکته قلبی ایجاد می‌شود.


۴. سکته قلبی:

زمانی که مقدار پلاک کافی ایجاد شود یا یک گلوله از آن جدا شود و یک رگ خونی را به قلب شما کاملاً بست کند، می‌تواند سکته قلبی ایجاد کند. بسته شدن باعث گرسنگی عضله قلب از اکسیژن و مواد مغذی می‌شود و ممکن است به آن صدمه بزند یا از بین برود.

معمولاً فشار یا درد در قفسه سینه احساس می‌شود اما گاهی اوقات در بازو، گردن یا فک نیز احساس می‌شود. ممکن است نفس کشیدن سخت باشد و دچار سرگیجه یا تهوع شوید.

اگر هر یک از علائم هشدار دهنده را تجربه کردید، به شماره ۹۱۱ (اورژانس) تماس بگیرید.


۵. بیماری رگ‌های اطراف (PAD):

PAD شبیه به CAD است، اما رگ‌های خونی را در فاصله دورتر از قلب شما تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند رگ‌های خونی در بازوها، پاها، سر یا شکم. ممکن است در پاهای شما درد یا کرمپ احساس کنید، معمولاً زمانی که پیاده‌روی یا پله صعود می‌کنید. این می‌تواند باعث خستگی شما شود. درد ممکن است وقتی استراحت می‌کنید برود و وقتی حرکت می‌کنید بازگردد. در صورت درمان نشده، PAD ممکن است مشکلات جدی‌تری مانند سکته مغزی، زخم‌ها و از بین رفتن گردش خون در پاهای شما که می‌تواند منجر به بریدگی عضوی شود، ایجاد کند.


۶. نارسایی قلب:

فشارخون بالا می‌تواند باعث تنگ شدن رگ‌های خونی شما شود. در گذر زمان، این باعث می‌شود که قلب شما بیشتر کار کند و ضعیف شود. در نهایت، قلب به حدی ضعیف می‌شود که نمی‌تواند مقدار کافی خون را به باقی بدن تأمین کند. این بیماری نارسایی قلب نامیده می‌شود.


۷. افزایش اندازه قلب:

هنگامی که قلب برای پمپ کردن خون بیشتر کار می‌کند، عضله قلب ضخیم می‌شود. در نتیجه، تمام قلب شما بزرگتر می‌شود. هر چقدر بزرگتر شود، قابلیت انجام وظایف خود را کمتر خواهد داشت؛ به این معنا که بافت‌های شما ممکن است مقدار کافی از اکسیژن و مواد مغذی را دریافت نکنند.


۸. سکته مغزی:

فشارخون بالا بیشترین عامل ایجاد کننده سکته مغزی است. دو نوع سکته مغزی وجود دارد:

سکته مغزی خونریزی: زمانی که یک رگ خونی ضعیف شده در مغز منفجر می‌شود.

سکته مغزی ایسکمیک: یک گلوله یا “لخته” از پلاک جدا می‌شود و جریان خون به سلول‌های مغزی مسدود می‌شود.

زمانی که قسمتی از مغز به مقدارکافی خون دریافت نکند، شروع به مرگ می‌کند. این می‌تواند به تضعیف توانایی شما در تفکر، حرکت، صحبت کردن و دیدن آسیب بزند. برای علائم، به یاد داشته باشید:

آیا صورت شما به سمت پایین خم می‌شود؟
آیا بازوی شما ضعیف است؟
آیا مشکلاتی در صحبت کردن دارید؟
زمان تماس با شماره ۹۱۱ (اورژانس) است.


۹. افت خلق و خو:

فشارخون بالا می‌تواند باعث ایجاد پلاک در رگ‌هایی که به مغز شما خون می‌رسانند شود. مسدود شدن این رگ‌ها می‌تواند جریان خون به بقیه بدن شما را کاهش دهد. زمانی که شیوه کار مغز شما را تغییر می‌دهد، “افت خلق و خو” نامیده می‌شود.

این بیماری ممکن است بر روی توانایی شما در تفکر، صحبت کردن، دیدن، به یاد سپردن و حتی روش حرکت کردن تأثیر بگذارد. این معمولاً به آرامی و به مرور زمان اتفاق می‌افتد. اما در صورت سکته مغزی، ممکن است علائم را بسیار سریع تجربه کنید.


۱۰. نارسایی کلیه:

فشارخون بالا دومین عامل ایجاد کننده نارسایی کلیه است. این باعث تنگ شدن و سفت شدن رگ‌های خونی می‌شود که کلیه‌های شما برای کمک به دفع زباله و مایع اضافی استفاده می‌کنند. این مانع از رسیدن مقدار کافی خون و مواد مغذی به فیلترهای ویژه که نفرون نامیده می‌شوند، می‌شود. در نهایت، این می‌تواند به بسته شدن کلیه‌های شما منجر شود.


۱۱. مشکلات چشمی:

در گذر زمان، فشارخون بالا می‌تواند جریان خون به شبکترانهای (سلول‌های عصبی) حساس به نور شبکیه چشم، لایه حساس به نور در پشت چشم، را کاهش دهد. همچنین ممکن است جریان خون به عصب بینایی که به مغز کمک می‌کند تا سیگنال‌ها را بفرستد، را کند کند. هر کدام ممکن است بینایی شما را مبهم کنند یا در برخی موارد آن را نابود کنند. فشار خون بالا همچنین می‌تواند باعث تجمع مایع تحت شبکیه شما شود. این می‌تواند باعث آسیب به بافت و ایجاد تغییرات در دید شما شود.


۱۲. مشکلات جنسی برای مردان:

فشارخون بالا می‌تواند جریان خون در هر نقطه‌ای از بدن را کاهش دهد. بدون مقدار کافی خون به قسمت تناسلی شما، ممکن است مشکلاتی در به دست آوردن یا حفظ آنتانیشیا (انتصاب) داشته باشید. اگر فکر می‌کنید که سلامتی خود را خوب می‌دانید، این ممکن است نشانه باشد که باید به پزشک خود مراجعه کرده و فشار خون بالای خود را بررسی کرده و مشکلات جانبی مرتبط را برطرف کنید.


۱۳. مشکلات جنسی برای زنان:

بدن شما ممکن است به دلیل کمبود جریان خون به واژین شما، قبل و در طول رابطه جنسی، به شکلی متفاوت واکنش نشان دهد. ممکن است در هنگامی که باید بیشتر هیجان زده نشوید و دست‌یابی به اوج سخت‌تر شود. فشار خون بالا همچنین ممکن است باعث شدیدتر شدن خستگی شما شود. این می‌تواند علاوه بر کاهش تمایل جنسی، منجر به مشکلاتی در این زمینه نیز شود.


۱۴. افت استخوان:

افرادی که فشارخون بالا دارند، معمولاً دارای مقدار بیشتری کلسیم در ادرار خود هستند. ممکن است فشار خون بالا باعث شود که بدن شما مقدار زیادی از این ماده معدنی که برای استحکام استخوان‌های قوی بسیار مهم است، دفع کند. این می‌تواند منجر به شکستگی یا شکست استخوان‌ها، به ویژه در زنان سالمند شود.


۱۵. اختلال در خواب آپنا:

این بیماری باعث می‌شود که عضلات گلوی شما بیش از حد ریلکس شده و به طور کوتاهی اما تکراری، تنفس شما را در طول خواب متوقف کند. فشارخون بالا به نظر می‌رسد باعث ایجاد اختلال در خواب آپنا می‌شود و در نتیجه فشار خون را افزایش می‌دهد. بهتر است با پزشک خود همکاری کرده و هر دو بیماری را در اسرع وقت درمان کنید. این ممکن است مانع از ایجاد مشکلات سلامتی دیگر شود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو