اثر سرکه روی سنگ مرمر ، سرامیک و موزاییک

اثر سرکه روی سنگ مرمر ، سرامیک و موزاییک


منبع: نم نمک

4

1402/3/21

12:22


اثر سرکه روی سنگ مرمر و از بین بردن لکه سرکه روی سنگ و اگر مقداری سرکه یا آبلیمو را روی موزاییک یا سنگ مرمر بریزید چه اتفاقی می افتد گاما و پاک کردن لکه از روی سنگ مرمر و اثر سرکه بر سنگ و اثر جوهر نمک بر سنگ مرمر چیست و اثر اسید روی سنگ مرمر و از واکنش سرکه با سنگ مرمر چه گازی تولید میشود و اثر جوهر نمک بر سنگ مرمر علوم ششم در نم نمک.

اثر سرکه روی سنگ مرمر ، سرامیک و موزاییک

اگر مقداری سرکه یا آبلیمو را روی موزاییک یا سنگ مرمر بریزید چه اتفاقی می افتد؟

جای تردیدی وجود ندارد که سرکه یکی از بهترین پاک کننده های طبیعی است. کافی است کمی در اینترنت جستجو کنید تا از خاصیت تمیزکنندگی فوق العاده سرکه سفید شگفت زده شوید. این ماده اسیدی برای پاک کردن لکه و رسوب از روی ظروف شیشه ای ، تمیز کردن مبلمان و حتی نظافت فرش و موکت بسیار کاربردی است. اما آیا سرکه سفید هر چیزی را می تواند تمیز کند؟ یا آنکه استفاده از این ماده قدرتمند در برخی موارد فقط باعث می شود که وسایلتان آسیب ببینند؟

اثر سرکه روی سنگ مرمر ، سرامیک و موزاییک

اثر سرکه روی سنگ مرمر ، سرامیک و موزاییک

اثر سرکه روی سنگ مرمر

سنگ مرمر همچنین حاوی سنگ آهک است که اگر سطح در معرض سرکه قرار گیرد ، واکنش شیمیایی نامطلوبی ایجاد می کند. سنگ آهک بازی است در حالی که سرکه اسیدی است. هنگامی که یک سطح مرمر با سرکه واکنش نشان می دهد ، pH پایین را به مقدار بسیار بالاتری افزایش می دهد. این اغلب باعث واکنشی می شود که منجر به حباب یا کف می شود.

اثر سرکه روی سنگ مرمر به چه صورت است؟

سرکه ماده ای اسیدی و اصطلاحا خورنده است. دقیقا به همین خاطر است که استفاده از این ماده در از بین بردن آلودگی ها بسیار موثر است. اما آیا این خاصیت برای تمیز کردن سنگ مرمر نیز فایده دارد؟

در پاسخ باید گفت که سرکه سفید نه تنها به پاک کردن آلودگی ها از روی سنگ مرمر چندان کمک نمی کند ، بلکه به این نوع سنگ آسیب نیز وارد می کند. اگر روی مرمر از سرکه استفاده کنید ، مشاهده خواهید کرد که لایه رویی سنگ جدا شده و با سرکه واکنش نشان می دهد. واکنشی که منجر به تخریب سطح بالایی سنگ می شود.

آیا استفاده از سرکه منجر به شفافیت بیشتر سنگ مرمر می شود؟

به هیچ وجه اینطور نیست. بلکه دقیقا برعکس ، استفاده از سرکه سفید باعث می شود که شفافیت مرمر از بین برود. اسید موجود در سرکه با سنگ واکنش نشان می دهد و نتیجه ای جز تخریب لایه های بالایی سنگ ندارد. امری که موجب می شود سنگ دیگر براق نباشد.

آیا از جوهر نمک نیز نباید برای تمیز کردن سنگ مرمر استفاده کرد؟

جوهر نمک به مراتب اسید قوی تری نسبت به سرکه سفید است. به این معنا که جوهر نمک نه تنها بدتر از سرکه بوده ، بلکه به سرعت باعث نابودی هرچه بیشتر سنگ مرمر می شود. دقت داشته باشید که PH جوهر نمک از سرکه پایین تر است ، یعنی خاصیت اسیدی بیشتری دارد که این خود به این معنا است که اثر تخریبی جوهر نمک روی سنگ مرمر حتی از سرکه نیز بیشتر است.

هنگام تمیز کردن مرمر از چه مواردی باید اجتناب کرد؟

مرمر سنگی گران‌قیمت است و با توجه به بافت متخلخلی که دارد، به‌راحتی همه‌چیز را به خود جذب می‌کند. از این‌رو تمیز کردن آن با هر نوع شوینده‌ای امکان‌پذیر نیست. با شناخت موادی که به بافت سنگ مرمر آسیب می‌رسانند، تا حدود زیادی می‌توانید در نگهداری از آن درست عمل کنید.

اسکاچ‌های زبر

فشار بیش از حد دست و استفاده از اسکاچ‌های زبر می‌تواند منجر به خراشیده شدن سنگ مرمر شود. از این‌رو بهتر است از دستمال‌های نرم برای تمیز کردن مرمر استفاده کنید. خراشیده شدن بافت مرمر موجب جذب آلودگی بیشتر شده و از میزان زیبایی آن کم می‌کند.

اثر سرکه روی سنگ مرمر

پارچه و اسفنج‌های نرم گزینه‌های مناسبی برای تمیز کردن مرمر هستند و آسیبی به آن وارد نمی‌کنند.

پاک‌کننده‌های اسیدی

محصولات پاک‌کننده اسیدی (چه طبیعی و چه غیر طبیعی) خاصیت خورندگی دارند و می‌توانند در عرض چند ثانیه، شروع به خوردن بافت سنگ مرمر کرده و آن را تخریب کنند. برای تمیز کردن مرمر به هیچ‌عنوان از محصولات اسیدی استفاده نکنید، برای خنثی کردن اثر اسیدی این پاک‌کننده‌ها، آنها را با مقدار مساوی آب ترکیب و سپس روی سنگ اسپری کنید.

سرکه سیب، سرکه انگور، یک برش لیمو یا آب لیمو، سفید کننده و محلول‌های زنگ زدا خاصیت اسیدی دارند و بافت سنگ را تخریب می‌کنند.

پاک‌کننده‌های قلیایی

با توجه به اینکه سنگ مرمر بافتی آسیب‌پذیر و متخلخل دارد، محصولات پاک‌کننده قلیایی نیز می‌توانند به آن آسیب برسانند. برای خنثی کردن اثر قلیایی این پاک‌کننده‌ها، آنها را با مقدار مساوی آب ترکیب کرده، روی سنگ اسپری کنید و بلافاصله با دستمال خشک کنید. آمونیاک، بوراکس و قلیاب جزو تمیزکننده‌های قلیایی محسوب می‌شوند که نباید از آنها به تنهایی برای تمیز کردن مرمر استفاده کرد.

اثر سرکه روی سنگ مرمر

آمونیاک، بوراکس و قلیاب جزو تمیزکننده‌های قلیایی محسوب می‌شوند که نباید از آنها به تنهایی برای تمیز کردن مرمر استفاده کرد.

پس سنگ مرمر را چگونه تمیز کنیم؟

اکنون که می‌دانید برای تمیز کردن مرمر از چه چیزهایی باید دوری کرد، در ادامه به بررسی مراحل تمیز کردن سطوح مرمر بدون آسیب رساندن به آن می‌پردازیم. این مراحل به ترتیب زیر هستند:

  1. در مرحله اول یک شوینده ملایم با pH خنثی، مانند مایع ظرفشویی انتخاب کنید. گرچه پاک‌کننده‌های مخصوص سنگ مرمر در بازار وجود دارد، اما همه افراد در خانه مایع ظرفشویی دارند که همان کار را انجام می‌دهد. بنابراین نیازی به خرید محصول دیگری نیست.
  2. چند قطره از مایع ظرفشویی را روی یک پارچه مرطوب ریخته یا چند قطره از آن را با مقداری آب گرم ترکیب کرده و در یک بطری اسپری بریزید. سپس سطح مرمر را پاک کنید.
  3. همان‌طور که گفته شد، مقدار کمی مایع ظرفشویی برای تمیز کردن مرمر لازم است. به محض اتمام کار با مایع ظرفشویی، بلافاصله سطح را با دستمال نمدار پاک کرده و سپس با استفاده از دستمال خشک، سطح را خشک کنید.
نکات تکمیلی
  • برای از بین بردن لک اسید از روی سنگ مرمر، باید سریعا برای کف‌سابی یا سنگ‌سابی اقدام کنید. هرچه زودتر اقدام کنید، لکه راحت‌تر پاک شده و قیمت کف‌سابی هم کمتر می‌شود.
  • چگونه سنگ را براق کنیم؟ اگر بنا به هر دلیلی سنگ مرمرهای به‌کار رفته در منزل شما کدر، بی‌رنگ  یا دچار نقص ظاهری شده‌اند، می‌توانید از پولیش‌کاری استفاده کنید. پولیش سنگ مرمر به براق شدن آن کمک می‌کند.
  • اثر سرکه روی سنگ مرمر مانند اثر اسید روی آن است. اگر به‌تنهایی از سرکه برای تمیز کردن مرمر استفاده کنید، موجب سیاه شدن و از بین رفتن درخشش مرمر خواهید شد.
  • رزین به‌عنوان جلادهنده سنگ، موجب براق شدن سنگ مرمر و سایر سنگ‌های آنتیک می‌شود. رزین سنگ، مایعی شفاف است که پس از اجرا و خشک شدن، سطح را براق کرده و حالت خیسی به آن می‌دهد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو