امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش( نداجا) صبح شنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای این نیرو در جمع خبرنگاران با اشاره به رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین اظهار کرد: توافقات و طرح ریزی برگزاری این رزمایش طی ماه گذشته با حضور عناصری از نیروهای دریایی ۳ کشور انجام شد. این رزمایش در ماه آینده با اقتدار در آب‌های اقیانوس هند برگزار خواهد شد.

وی گفت: هدف از برگزاری این رزمایش دستیابی به امنیت جمعی و کمک به تحکیم امنیت در منطقه شمال اقیانوس هند است که امروز شاهد اتفافاتی از قبیل دزدی دریایی است.

فرمانده نداجا همچنین درباره آخرین وضعیت ناوشکن دماوند با بیان اینکه «این ناوشکن تا پایان سال به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق خواهد شد»، خاطر نشان کرد: ناو شکن دماوند  الان به آب انداخته شده و تاکنون عملیات تعادل و پایداری آن نیز انجام شده و نصب تجهیزات به سرعت درحال انجام است.

رونمایی از ماکت شناورهای آینده نداجا

در مراسم امروز رونمایی از دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش، نمونه ناوشکن های آینده نداجا رونمایی شد.

بنابر گزارش تسنیم، طبق این نمونه، ناوشکن نسل جدید از نوع تری ماران، دارای ۹۶ سیلوی پرتاب موشک عمود پرتاب، ۴ سامانه دفاع نقطه‌ای، دو آشیانه بالگرد و رادار ارایه فازی  چندوجهی است و از موشک‌های کروز با لانچر متحرک و پنهان‌شونده بهره می‌برد.

"تری‌ماران ــ TRIMARAN" یک نوع شناور چندبدنه است که از یک بدنه مرکزی لاغر و بلند و دو بدنه کناری تشکیل شده است. بدنه‌های کناری توسط عرشه عرضی به بدنه اصلی متصل می‌شوند. بدنه‌های جانبی تأثیر قابل توجهی به‌روی تعادل، رفتار دینامیکی، ماندگاری در دریا و بارهای موج وارد بر سازه شناور دارند. این پروژه سال گذشته با نام «سفینه» معرفی شده بود.

ساخت ناوشکن در ایران بومی سازی شده است

امیر تکاور سید مرتضی درخوران، فرمانده پایگاه دریایی راهبردی خرمشهر با اشاره به بومی سازی علمی ساخت ناوشکن گفت: ساخت انواع قایق های تندرو ضربتی تا ۶۵ پایی و ناوچه های توپ دار در خرمشهر در حال انجام است.  قایق های تندروی ضربتی توپ دار، رزم ناو و ناوچه در تناژهای متفاوت در صنعت جمهوری اسلامی در حال ساخت است و در زمان آب اندازی اطلاع رسانی خواهیم کرد.

همچنین بر اساس گزارش ایرنا، فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر گفت: درحال حاضر در کشور بیشتر از نیاز دفاعی، تجهیزات رزمی دریایی داریم  و در صورت تجاوز دشمن از دریا  واکنش سریع ناوگان مقتدر نیروی دریایی کشور خیره کننده خواهد بود.

وی اظهار داشت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت بنیه دفاعی کشو و اهمیت استفاده از زیر دریاییها در خلیج فارس هم اکنون زیردریایی های ایران اسلامی با قدرت در خلیج فارس به ماموریت‌های خود ادامه میدهند .

امیر تکاور درخوران افزود: نیروی دریایی خرمشهر برابر ماموریت محوله تا مدار ۱۰ درجه باب المندب و خلیج عدن را پوشش می دهد و هم اینک ناوگروه  این نیرو  در ۱۰۰ مایلی بندر جده دریای سرخ حضور دارد هر چند محدودیتی برای حضور در دریا نداریم. ۲۴ مایل از ساحل دریا جزو مرزهای آبی کشور محسوب می شود و  با رصد دقیق  اجازه ورود هیچ شناوری بدون مجوز را به این محدوده نخواهیم داد.

فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر گفت: هم اینک در آبهای آزاد به اسم نیروی راهبردی چهارهزار کیلومتر فراتر از مرزهای کشور از خطوط کشتیرانی در برابر دزدان دریایی دفاع می کنیم و در این راستا حتی به کشورهای دیگر نیز کمک می کنیم.