خواص بیدمشک و شناخت کاربردهای درمانی و دارویی عرق این گیاه

خواص بیدمشک و شناخت کاربردهای درمانی و دارویی عرق این گیاه


منبع: آرگا

183

1398/11/6

16:10


بیدمشک  جزو اولین درختانی است که در فصل بهار در شمال غرب ایران شکوفه می دهد و به خاطر داشتن فواید دارویی متعدد و عطر و طعم خاص بسیار مورد توجه مردم در این منطقه می باشد. به طوری که آنها بر این عقیده اند عرق بیدمشک سبب آرامش اعصاب، درمان کم خونی و بهبود ناراحتی های قلبی می گردد. برای دانستن خواص بیشتر و بی نظیر بیدمشک با این مطلب از آرگا همراه ما باشید.

گیاه بیدمشک با نام علمی salix aegyptiaca متعلق به خانواده بید می باشد و اندازه آن از بید معمولی کوچک تر است. این گیاه درختچه ای بوده و دارای سنبله هایی با اسانس معطر می باشد و گلهای آن قبل از برگ ها ظاهر می شود. اسانسی که از این درختچه گرفته می شود به نام عرق بید مشک شناخته می شود  و برای معطر کردن شربت بکار می رود و همچنین دارای فواید درمانی زیادی نیز می باشد.

آشنایی با خواص شگفت انگیز بیدمشک

مضرات استفاده از بیدمشک

بید مشک درختچه ای دو پایه ای و زینتی است البته گاهی به صورت درخت نیز مشاهده می شود. ارتفاع این درختچه به طور متوسط از ۸ متر بیشتر نمی شود. پوست درختچه بیدمشک با برحستگی های تیزی همراه است. برگ های بیدمشک در پایه های نر و ماده متفاوت بوده و روی برگ به رنگ سبز تیره و پشت آن کرکدار و روشن می باشد. گل های این گیاه در پایه ماده بیضی شکل و پهن تر از برگ آن می باشد. گلهای بیدمشک معطر نیز هستند. از مهمترین مواد در بیدمشک که اثرات دارویی دارند می توان سالیسیلات،سالیکورتین، سالیگنین را نام برد. این گیاه دارای خواص و  فواید فراوانی بوده که در ادامه به آن اشاره می شود.

فواید مصرف پوست بیدمشک

بیدمشک گیاهی دارویی است

۱. پوست بیدمشک سرشار از اسید سالیسیلیک می باشد که می تواند در درمان بیماریهای روماتیسمی و آرتروز موثر واقع گردد.

۲. پوست بیدمشک خاصیت ضد تب و ضد درد داشته و به طور معمول در گذشته برای بهبود دردهای ناشی از دندان درد یا سردرد مورد مصرف قرار می گرفت.

۳. از دیگر موارد استفاده از پوست بیدمشک برای قطع خونریزی و همچنین بهبود اسهال می باشد. و در صورت استعمال بیرونی جهت مداوای زخم و بهبود التهاب و صدمات و دردهای جزئی مفید واقع می گردد.

۴. ترکیب پوست بیدمشک با سرکه در درمان زگیل مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های مفید بیدمشک

۵. جوشانده پوست یا برگ بیدمشک در دفع انگلها و کرمهای روده موثر می باشد.

۶. با توجه به این که پوست گیاه حاوی مقدار زیادی تانن است عصاره پوست آن می تواند گلو درد را درمان نماید.

۷. دمنوش یا چای تهیه شده با پوست بیدمشک می تواند در درمان سوزش سر دل یا بیماری های معده موثر باشد و همچنین مسمومیت های غذایی یا گرگرفتگی های مرتبط با یائسگی را کاهش دهد.

۸. برای درمان کم اشتهایی ۱۰گرم گل بیدمشک را با ۱۰ گرم برگ و ۱۰ گرم پوست همراه با یک لیوان آب سرد روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بزند سپس به مدت سی دقیقه دم نمایید و بعد از شیرین کردن با عسل به مدت چهار روز دو مرتبه بعد از هر غذا میل کنید.

خصوصیات بیدمشک

فواید مصرف عرق بیدمشک

۱. عرق بیدمشک مقوی قلب بوده و برای سلامتی آن مفید و موثر می باشد.

۲. از دیگر خواص عرق این گیاه می توان به خاصیت تب بری و کاهش تب اشاره نمود. همچنین عرق بیدمشک موجب کاهش قند خون نیز می شود.

۳.عرق بیدمشک دستگاه عصبی را تقویت نموده و جوشانده برگ آن به همراه عسل تسکین دهنده اعصاب است. همچنین جوشانده گل بیدمشک نیز در درمان بیماریهای عصبی، افسردگی، بیماریهای روماتیسمی و دردهای عضلانی موثر است.

۴. استفاده از عرق بیدمشک دستگاه گوارش را تقویت نموده و سبب افزایش اشتها می شود.

خواص گیاه بیدمشک

۵.برای رفع عرق ناشی از ضعف عرق بیدمشک را با شربت بهار نارنج مخلوط نمایید و به مدت چهل روز هر صبح و شب یک لیوان بنوشید.
۶.مصرف عرق بیدمشک درد و خستگی ناشی از فعالیت زیاد و کار را برطرف می سازد.
۷. مصرف عرق بیدمشک به همراه گلاب به خصوص اگر مقداری زعفران نیز به آن اضافه شود برای قلب و اعصاب مفید می باشد.
۸. جهت درمان بی خوابی ۵۰ گرم بیدمشک خشک شده (گل یا برگ) را در یک لیتر آب جوش به مدت دو دقیقه جوشانده و سپس اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف نموده و هر روز  سه مرتبهیک فنجان بنوشید.

نکته:

  • با توجه به این که عرق بیدمشک قند خوان را پایین می آورد بهتر است با یک شیرین کننده آن را مصرف کنید.
  • مصرف بیدمشک در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا که این دوران بسیار حساس و مهم بوده و ممکن است موجب آسیب رسیدن به جنین شود.
  • مصرف این گیاه برای کودکان زیر دو سال نیز با احتیاط انجام شود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو