مقایسه دو خودرو دنا با آریو سایپا

منبع: دلگرم

72

1399/11/27

20:54


مقایسه دو خودرو دنا با آریو سایپا

مقایسه دو خودرو دنا با آریو

در ابتدای مقاله مقایسه دنا و آریو سایپا خوب است با این دو خودرو اشنا شویم.پس از خودروهای سمند، سورن و رانا، در سال 1393 شرکت ایران‌خودرو، دنا را به بازار عرضه کرد.

معرفی دنا و آریو سایپا

در اوایل ایران‌خودرو ادعای عرضه خودروی کاملاً جدید را داشت، اما پرواضح است که دنا بر روی پلتفرم سمند تولیدشده است. درهرصورت، این خودرو با ظاهری زیباتر از سمند وارد بازار شد و فروش مطلوبی را تجربه کرده است. البته دنا در تیپ‌های مختلفی از قبیل ای الف 7، پلاس، توربو دنده‌ای و توربو خودکار تولید و عرضه می‌شود که در این مقاله دنا ای الف 7 را بررسی می‌کنیم. دنا ای الف 7 اولین نسخه این خودرو بود و پس‌ازآن تیپ‌های دیگر دنا وارد بازار شدند.

از سوی دیگر، شرکت سایپا هم در ادامه فعالیت‌های خود خودرو آریو را معرفی کرد. آریو در سه تیپ Elegant1.5، Elegant1.6 و MT1.6 عرضه می‌شود که در این مقاله Elegant1.6 را بررسی می‌کنیم. طراحی این خودرو شباهت زیادی با تویوتا آلیون دارد. خودرو چینی شرکت سایپا (محصولی که در میان تولیدات شرکت چینی زوتی با شماره Z300 شناخته می‌شود) امروزه در چین جایگزین شده و مدل جدیدی تحت عنوان Z360 در خط تولید خودروساز چینی قرارگرفته است. ولی در ایران عمر این خودرو، مانند سایر خودروهای قدیمی و از مد افتاده دیگر، ظاهراً تا ابد است.

مقایسه طراحی ، طراحی خارجی

مقایسه دنا و آریو سایپا را طراحی خارجی آغاز می کنیم.

دنا یکی از خودروهای زیبا و جذاب ساخت داخل به شمار می‌آید. اگرچه این خودرو فیس لیفتی از خانواده خودروهای سمند محسوب می‌شود، اما تغییراتی اساسی در طراحی نمای جلو و عقب خودرو به وجود آمده است. چراغ‌های جلو خودرو هماهنگی کاملی با جلوپنجره و قوس کاپوت دارند و چهره مدرنی را به دنا می‌بخشند. در نمای کناری شاهد تغییر قابل‌توجهی نسبت به سمند نیستیم. درواقع غالب تغییرات طراحی خارجی در بخش‌های جلو و عقب خودرو اتفاق افتاده‌اند. طبق ادعای برخی از سازندگان آن، برای طراحی نمای عقب دنا از BMW الهام گرفته‌شده است. این خودرو از نمای عقب از شخصیتی خاص و پیشرفته برخوردار است.

درواقع طراحی خارجی خودرو باید باسلیقه افراد سازگار باشد و مقایسه دنا و آریو سایپا ازنظر طراحی مسلماً چیزی به‌غیراز ادعاهای دو محصول سایپا و ایران‌خودرو نشان نمی‌دهد. حقیقت این است که در نمای بیرونی آریو هم با محصولی از شرکت تویوتا روبرو هستیم که اصول طراحی خودرو، به‌خوبی در آن رعایت شده است. آریو برخلاف بسیاری از محصولات چینی، طرح و شمایلی زننده ندارد. به نظر می‌رسد خودروساز چینی هیچ‌گونه تغییری در ظاهر این خودرو به وجود نیاورده و وفاداری خود به طرح اصلی ژاپنی را حفظ کرده است. شاید دلیل این موضوع را بتوان ناشناخته بودن تویوتا آلیون در خارج از مرزهای ژاپن دانست.

مقایسه طراحی داخلی دنا با آریو

وقتی‌که روی صندلی‌ها دنا می‌نشینید، ناخوشایندی صندلی‌های باریک این خودرو را حس خواهید کرد. ولی استفاده از دورنگ متفاوت در طراحی داخلی موجب جذابیت بیشتر ظاهر آن شده و حس بهتری را منتقل می‌کند. هرچند که جنس متریال به‌کاررفته در کابین این خودرو هم پلاستیک خشک است، اما طراحی و چیدمان اجزای آن مطلوب‌تر به نظر می‌رسد. همچنین مکان قرارگیری صفحه‌نمایش ازنظر دسترسی راننده مناسب است.

مقایسه فنی دنا و آریو سایپا

مقایسه دنا و آریو سایپا ازنظر فنی نشان می‌دهد که موتور ای الف 7 برتری قابل‌ملاحظه‌ای نسبت به موتور 4 سیلندر خطی 16 سوپاپه آریو ندارد. هرچند اختلافاتی جزئی در بین مشخصات فنی این دو خودرو وجود دارد، اما درمجموع می‌توان عملکرد آن‌ها را نسبتاً برابر دانست. حتی آریو با مصرف سوخت اندکی کمتر و سرعت شتابگری بهتر (5/12) از برخی لحاظ عملکرد بهتری را نمایش داده است. ایران‌خودرو موتور ای الف 7 را به‌عنوان موتور ملی معرفی کرده و آن را بر روی شماری از محصولاتش کار گذاشته است.

مدل خودرودناآریو سایپا

پیشرانه

EF7

4 سیلندر خطی 16 سوپاپه

حجم موتور

1646 سی‌سی

1600

حداکثر قدرت

115 اسب بخار

112 اسب بخار

حداکثر گشتاور

157 نیوتن متر

151 نیوتن متر

گیربکس

5 سرعته دستی

4 سرعته خودکار

مصرف سوخت (ترکیبی)

94/7

18/7

شتاب صفرتا 100

5/13 ثانیه

5/12 ثانیه

حداکثر سرعت

189 کیلومتر در ساعت

172 کیلومتر در ساعت

مقایسه دو خودرو دنا با آریو

مقایسه آپشن­ها و امکانات رفاهی

مقایسه دنا و آریو سایپا ازنظر امکانات رفاهی برتری نسبی دنا را نشان می‌دهد. برای مثال، 1(آینه‌های جانبی دنا مجهزتر و مدرن‌تر به نظر می‌رسند، 2) صندلی‌های راننده و سرنشین جلو در 8 حالت تنظیم می‌شوند (در برابر 4 حالت صندلی راننده آریو) و همچنین 3 دوربین دید عقب، سیستم عیب‌یابی هوشمند، سیستم کنترل بخار بنزین، سیستم قطع سوخت خودکار از سایر مزایای دنا در برابر آریو هستند. هرچند که در ایران تمام امکانات رفاهی خودروها تبدیل به آپشن شده و مشتری ایرانی باید برای برخورداری از ساده‌ترین امکانات هم هزینه‌های بیشتری پرداخت کنند. در کل باید اقرار کرد که در کشور ما موش‌ها هم عربده می‌کشند.

تجهیزاتدناآریو سایپا

چراغ

چراغ‌های جلو LED و طرح نئون، سیستم روشنایی در روز، چراغ نقشه‌خوان، تنظیم زاویه نور چراغ‌های جلو از داخل کابین

چراغ‌های عقب LED، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو از داخل، خاموش شدن تأخیری چراغ‌ها جهت هدایت در تاریکی

سیستم­

مولتی‌مدیا

رادیوپخش دیجیتال، قابلیت اتصال با بلوتوث گوشی همراه، بلندگوهای جلو و عقب، تیوتر، آنتن اکتیو، مکان‌یاب (GPS)

رادیوپخش، CD Player باقابلیت پخش MP3 و ورودی USB، AUX و به همراه مکان‌یاب (GPS)

صفحه‌نمایش

صفحه‌نمایش 7 اینچی

صفحه‌نمایش LCD، 7 اینچی

رینگ­

15 اینچی آلومینیومی

15 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی برقی و تاشونده خودکار، آینه چراغ‌دار روی آفتاب‌گیر طرف شاگرد، چراغ‌راهنما روی آینه‌های جانبی

چراغ‌راهنما روی آینه‌های جانبی،

تهویه مطبوع

تهویه هوای خودکار همراه با کانال تهویه برای سرنشینان عقب

تهویه هوای خودکار

صندلی

تنظیم کاملاً برقی صندلی راننده و سرنشین جلو در 8 حالت، دسترسی به صندوق‌عقب از داخل

تنظیم صندلی راننده در 4 حالت، روکش‌های چرم

شیشه

بالابرهای جلو و عقب برقی

بالابرهای جلو و عقب برقی

سیستم­

هشداردهنده

سیستم ضد سرقت، سیستم هشداردهنده مرکزی ورود غیرمجاز، سنسور موانع عقب

سیستم ضد سرقت، سنسور دنده‌عقب

سایر امکانات

دوربین دید عقب، سیستم عیب‌یابی هوشمند، قفل مرکزی با ریموت‌کنترل رادیویی، سانروف، کروز کنترل، سیستم کنترل بخار بنزین، سیستم قطع سوخت خودکار

سانروف، قفل مرکزی به همراه ریموت‌کنترل، قدرت کمکی هیدرولیکی

مقایسه ایمنی دنا با آریو

اگر فکر می‌کنید با رانندگی هرکدام از خودروهای ایرانی و چینی احساس ایمنی رانندگی با خودروهای ساخت شرکت‌های معتبر جهان را خواهید داشت، باید بگوییم که در همان اولین لحظات ناامید خواهید شد. هیچ‌کدام از خودروهای دنا و آریو هم از این قاعده مستثنا نیستند و سطح ایمنی آن‌ها با خودروهای روز جهان قابل‌مقایسه نیست؛ اما درهرصورت برای ساخت سیستم‌های ترمز از فناوری مطلوبی استفاده‌شده که تااندازه‌ای ایمنی جلوگیری از بروز تصادفات را افزایش می‌دهد.

تجهیزات ایمنی و حفاظتیدناآریو سایپا

کیسه هوا

دنا کد 70301: درمجموع 4 کیسه هوا: راننده، سرنشین جلو و جانبی

کیسه هواهای راننده و سرنشین جلو

سیستم ترمز

ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب دیسکی

ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمزهای عقب و جلو دیسکی

separator line

مقایسه دنا پلاس با برلیانس

مقایسه دنا پلاس با پژو 207


مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو