تست روانشناسی اختلال شخصیت مرزی

تست روانشناسی اختلال شخصیت مرزی


منبع: بیتوته

94

1400/4/17

09:58


تست روانشناسی اختلال شخصیت مرزی



تست رایگان اختلال شخصیت مرزی, بیماری اختلال شخصیت مرزی, ویژگی های اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی

 

آزمون اختلال شخصیت مرزی

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ثبات عاطفی و رفتاری ندارند، با وجودی که تشخیص قطعی این بیماری باید در کیلینیک های تخصصی انجام شود ولی شما میتوانید در اولین قدم از تست اختلال شخصیت مرزی که در این مقاله آمده است برای تشخیص اولیه مشکل خود یا اطرافیان استفاده کنید.

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی ( به انگلیسی : Borderline personality disorder ) که به اختصار BPD خوانده میشود یک بیماری روانی است که بر توانایی فرد در تنظیم احساساتش تاثیر میگذارد که میتواند منجر به ایجاد مشکلاتی در رابطه و تکانشگری فرد شود. بی ثباتی عاطفی و رفتاری و رفتارهای خود ویرانگری و ترس از طرد شدن از ویژگیهای شخصیتی این بیماری است.

 

تشخیص اختلال شخصیت مرزی بر اساس معیارهای مشخص شده در راهنمای تشخیصی و آماری تست DSM-5 انجام میشود این آزمون  فقط توسط یک متخصص آموزش دیده بهداشت و روان قابل انجام است. در صورتی که فردی 5 معیار از 9 معیار این آزمون را داشته باشد به عنوان بیمار شناخته میشود.

 

ولی اگر فکر میکنید که ممکن است خودتان یا یکی از بستگانتان به این بیماری مبتلا باشد قبل از مراجعه به روانشناس و تشخیص قطعی میتوانید در خانه با پرسیدن یک سری سوالات تست اختلال شخصیت مرزی را روی خودتان انجام دهید. 

 

تست آنلاین اختلال شخصیت مرزی, تست تشخیص اختلال شخصیت مرزی, آزمون اختلال شخصیت مرزی

تست رایگان اختلال شخصیت مرزی

 

تست اختلال شخصیت مرزی ( Borderline personality disorder test )

به سوالات زیر پاسخ بله یا خیر بدهید. 

 

1 – آیا همیشه ترس از رها شدن دارید ؟ 

 

افراد مبتلا به BPD ممکن است تلاش های نابخردانه برای اجتناب از رها شدن و طرد شدن خیالی یا واقعی انجام دهند. ممکن است به سرعت وارد یک رابطه شوند و به همان سرعت هم به دلیل ترس از رها شدن ، رابطه را پایان بدهند.

 

2 – آیا سابقه روابط ناپایدار و آشفته دارید ؟

 

فرد مبتلا به BPD اغلب الگوی روابط و احساسات شدید و ناپایدار در رفتارش دارد که میتواند به صورت متناوب تکرارشود که به دو شکل زیر بروز میکند.

 

ایده آل گرایی : ایجاد عشق شدید ، نزدیکی و پرستش معشوق. 

کاهش ارزش معشوق که منجر به خشم یا نفرت شدید میشود.

 

مکانیسم دفاعی فرد مبتلا به BPD به این صورت است که همه چیز را سیاه یا سفید میبیند و نمیتواند همزمان افکار مخالف داشته باشند که به صورت دمدمی مزاجی ، اجتناب و دلبستگی همراه با شیفتگی در روابط عاشقانه بروز میکند. 

 

3 – آیا احساس میکنید که نمیدانید چه کسی هستید یا به چه چیزی اعتقاد دارید ؟

 

تصور ناپایدار از شخصیت و وجود فردی در این بیماران متداول است که میتواند بر روابط و روحیه فرد تاثیر بگذارد. اختلال هویت این افراد باعث میشود که فرد عقاید ، رفتارها یا ارزش های متناقضی در هر زمان داشته باشد.

 

اختلال هویت فراگیر یکی از مشکلاتی است که به اختلال شخصیت مرزی مرتبط است یا میتوند منجر به این بیماری شود.

 

4 – آیا به سمت کارهایی کشیده میشوید که میدانید ممکن است به شما آسیب برساند؟

تکانشگری یا تمایل به انجام کارها بدون فکر میتواند به دلیل رفتار بی پروا در شخص ایجاد شود. ولی برای این که به عنوان بیماری BPD شناسایی شود باید حداقل از دو جهت باعث ایجاد آسیب به خود فرد شود. به عنوان مثال انجام رفتارهای آسیب زننده به خود فرد از جمله:

رانندگی غیر مسئولانه

ولخرجی و میخوارگی

رابطه جنسی محافظت نشده

 

البته این رفتارها بین اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت مرزی همپوشانی دارد که فقط با بررسی یک متخصص میتوانید مشکل را تشخیص داده و خودتان را کنترل کرده و از عوامل محرک دور نمایید.

 

 تست اختلال شخصیت مرزی, تست آنلاین اختلال شخصیت مرزی, تست تشخیص اختلال شخصیت مرزی

تست اختلال شخصیت مرزی

 

5 – آیا کاری کرده اید که اقدام به خودکشی محسوب شود یا عمدا به خودتان آسیب رسانده اید؟

 

BPD میتواند منجر به رفتار خودکشی مکرر ، اشاره به خودکشی یا تهدید به خودکشی شود. همچنین میتوند منجر به خودزنی یا ایجاد جراحت های غیر خودکشی به خود فد شود . از جمله :

برش داردن

گاز گرفتن

کبود کردن 

سوزاندن

ضربه زدن به سر

در صورتی که فکر خودکشی دارید حتما با اورژانس تماس بگیرید. 

 

6 – آیا سریع واکنش نشان میدهید و تغییرات خلقی شدیدی دارید ؟

BPD میتواند منجر به دوره های تغییرات شدید خلقی و بی ثباتی در احساسات شود. حالت روحی فرد میتواند به سرعت تغییر کند و اغلب شدت این تغییر زیاد است. این بی ثباتی عاطفی باعث میشود که فرد بین حالت های نارضایتی و بی قراری ، تحریک پذیری و اضطراب ، تغییر احساس بدهد.

 

7 – آیا احساس پوچی دائمی میکنید ؟

 

BPD میتواند منجر به ایجاد احساس پوچی مزمن شود. احساس پوچی مثل این است که فرد احساسی از وجود خود ندارد یا این که توانایی تجربه احساسات و افکار مثبت در درون خود را ندارد.

 

8 – آیا آماده انفجار خشمتان هستید یا توانایی   کنترل عصبانیت تان را ندارید ؟

 

معمولا این افراد با مشکل کنترل خشم و تجربه خشم شدید و انفجاری را دارند. خشم معمولا به دلیل موارد زیر ایجاد میشود :

 

حساسیت بیش از حد

واکنش ناگهانی

تغییر سریع احساسات و عدم توانایی کنترل احساسات

نشخوارهای ذهنی ناسالم

 

با وجودی که افراد مبتلا به BPD به عنون افرادی خشن شناخته میشود ولی این افراد اغلب تمایل دارند احساسات منفی را درون خود حبس کنند. در مقابل فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی ، با بروز احساسات و طغیان هیجانات جسمی مشخص میشود. 

 

ویژگی های اختلال شخصیت مرزی, اختلال شخصیت مرزی چیست, راههای تشخیص اختلال شخصیت مرزی

پاسخ تست اختلال شخصیت مرزی

 

پاسخ تست اختلال شخصیت مرزی

این تست فقط یک آزمون خانگی است و نباید به عنوان ابزار تشخیصی مورد استفاده قرار بگیرد یا پاسخ این تست را نمیتوان به عنون تشخیص قطعی بیماری در نظر گرفت.

 

در صورتی که به سوالات پاسخ " بله " داده اید بهتر است با یک متخصص بهداشت و روان صحبت کنید. به خصوص اگر هر کدام از تجارب بالا باعث ایجاد پریشانی مداوم یا اختلال در کیفیت زندگی شما میشود. 

 

گزینه های درمانی برای افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی وجود دارد که به شما کمک میکند بهتر روی خودتان کنترل داشته باشید و علایمتان با گذشت زمان بهبود پیدا میکند.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو