آموزش ساخت تراریوم آبی در خانه و نکاتی که باید رعایت کنید

آموزش ساخت تراریوم آبی در خانه و نکاتی که باید رعایت کنید


منبع: آرگا

24

1401/8/23

11:52


در این آموزش با نحوه ساخت تراریوم آبی و نکات طلایی در ساخت تراریوم تزیینی آبی آشنا شدید که امیدواریم از ساخت این وسیله تزیینی بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید.

تراریوم آبی یا اکوسیستم ساخته شده با آب متشکل از جانوران و گیاهان است که تقریبا شبیه به آکواریوم عمل می کند و امکانات زندگی برای گیاهان و حیوانات باید داخل این گلدان های شیشه ای فراهم شود همچنین از آن می توانید به عنوان وسیله تزیینی نیز استفاده کنید.

نحوه ساختن گلدان شیشه ای در منزل به راحتی امکان پذیر است و شما می توانید با صرف هزینه کم و به خرج دادن کمی خلاقیت آن را در منزل به راحتی بسازید. در مطالب قبلی با نحوه راه اندازی آکواریوم گیاهی و تزیین داخل آکواریوم آشنا شدید در ادامه این مطلب قصد داریم تا مراحل ساخت گلدان شیشه ای تزیینی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

تراریوم آبی

آموزش ساخت تراریوم آبی تزئینی

برای ساخت تراریومها ابتدا وسایل لازم را آماده کنید، سپس با توجه به مراحل ذکر شده شروع به ساختن این وسیله تزیینی زیبا نمایید.

تراریوم آبی

وسایل لازم:

  • شیشه شفاف
  • بستر کاشت (می توانید بستر کاشت را از فروشگاه ها تهیه کنید یا از گل و لای حوضچه برای ایجاد بستر کاشت در تراریوم استفاده نمایید).
  • شن و ماسه و سنگ ریزه های مخصوص آکواریوم و تراریوم
  • آب فیلتر شده مخصوص آکواریوم یا حوضچه ماهی
  • جلبک های دریایی یا گیاهان مخصوص تراریوم
  • جانوران مخصوص تراریوم

نحوه ساخت تراریوم تزیینی

ابتدا باید تصمیم بگیرید که تمایل دارید تراریوم را حاوی آب شیرین یا حاوی آب شور دریایی بسازید و بعد از انتخاب نوع آب تراریوم به کمک وسایل ذکر شده ساخت تراریوم تزیینی حاوی آب را شروع کنید. توجه داشته باشید که تراریومهایی که حاوی آب شیرین هستند نگهداری و راه اندازی آن ها آسان تر است. تراریومهایی که حاوی آب شور می باشند پایداری کمتری دارند ولی زندگی کردن جانورانی نظیر جلبک دریایی و دلقک ماهی در این نوع تراریومها به راحتی امکان پذیر است.

نحوه ساختن تراریوم تزیینی آبی


برای ساخت تراریوم آبی، ابتدا بستر مورد نظر خود را در انتهای ظرف تراریوم بریزید و اگر ظرف شما دهانه باریکی دارد می توانید از قیف برای افزودن خاک به ظرف تراریوم استفاده نمایید.

قرار دادن بستر خاک مناسب در تراریوم


گیاهان مورد نظرتان را در بستر خاک بکارید و اگر بعد از افزودن آب، گیاهان درون تراریوم شناور شدند مقدار سنگ ریزه و ماسه بیشتری را روی گیاهان قرار دهید تا آب گیاهان را از ریشه بیرون نیاورد.

کاشتن گیاهان در تراریوم


در این مرحله ابتدا یک لایه ماسه و سپس یک لایه شن و یک لایه سنگ ریزه به تراریوم بیفزایید و همه قسمت های خاک را به کمک لایه های ماسه و شن و سنگ ریزه پوشش دهید ولی مراقب باشید که نباید روی گیاه را با موارد ذکر شده بپوشانید همچنین مجموع مخلوط شن و ماسه و سنگ ریزه نباید بیشتر از ۱۰ تا ۲۵ درصد ظرف تراریوم را پر کند.

ریختن خاک در تراریوم


آب مورد نظر را به تراریوم بیفزایید. اگر تمایل دارید از آب تصفیه استفاده کنید باید اجازه دهید آب به مدت ۲۴ تا ۷۲ ساعت باقی ماند تا کلر آن از بین رود. آبی که درون تراریوم ریخته می شود باید ۵۰ تا ۷۵ درصد ظرف تراریوم را پر کند.

اضافه کردن آب به تراریوم


در این مرحله نیز می توانید جانوران را به ظرف تراریوم اضافه نمایید. بهتر است قبل از اضافه کردن جانوران مورد نظر ابتدا آن ها را درون کیسه پلاستیکی بریزید سپس کیسه را روی سطح آب قرار دهید و صبر کنید تا جانوران با دمای آب ظرف تراریوم سازگار شوند. توجه داشته باشید که بهتر است از یک یا دو میگو یا حلزون در تراریوم استفاده کنید همچنین می توانید ۱۰ تا ۲۰ عدد جانور بی مهره را درون تراریوم قرار دهید.

افزودن جانوران به تراریوم


دهانه ظرف تراریوم را به صورت محکم ببندید.

بستن درب شیشه تراریوم

تراریوم را در مقابل نور فیلتر شده خورشید قرار دهید توجه داشته باشید که تراریوم نباید در زیر نور مستقیم خورشید به مدت چند ساعت قرار داده شود زیرا این امر باعث ایجاد نوسانات دما در فضای تراریوم می شود و ممکن است جانوران درون تراریوم از بین بروند. دمای آب تراریوم برای زندگی میگو و حلزون و پاروپایان باید بین ۲۸ تا ۶۸ درجه فارنهایت باشد.

قرار دادن تراریوم در زیر نور

تراریوم آبی

مدل تراریوم تزیینی

نکات طلایی برای ساخت تراریومهای آبی

۱. ماهی ها برای تراریومهای آبی گزینه مناسبی نیستند بهتر است جانوران زیر را برای زندگی در تراریومها انتخاب نمایید :

حلزون مالزیایی ( تراریومهای حاوی آب شیرین )
میگوی گیلاسی ( تراریومهای حاوی آب شیرین )
جانوران بی مهره ( تراریومهای حاوی آب شیرین همچنین این جانوران بسته به نوع گونه آن ها می توانند در تراریومهای حاوی آب شور نیز زندگی کنند).
جانوران سخت پوست پاروپایان ( تراریومهای حاوی آب شیرین همچنین این جانوران بسته به نوع گونه آن ها می توانند در تراریوم حاوی آب شور نیز زندگی کنند).
شقایق دریایی ( تراریومهای حاوی آب شور )
ستاره دریایی ( تراریومهای حاوی آب شور )

نحوه انتخاب جانوران برای تراریوم

۲. برای بستن دهانه یک تراریوم با سیستم مهر و موم شده می توانید از درپوش های مخصوص بطری یا چوب پنبه استفاده نمایید.
۳. توجه داشته باشید که نور بیش از اندازه یا نور کم باعث از بین رفتن تراریوم می شود.
۴. اگر گیاهان موجود در تراریوم شاداب نیستند و آب حالت تیره رنگی پیدا کرده است میزان نور را بیشتر کنید.
۵. اگر میگوها در روزهای گرم می میرند سعی کنید میزان نور را کمتر نمایید.
۶. در اثر تغییرات فصلی شاید مجبور شوید تراریوم را جابجا کنید.

مدل تراریوم


۷. اگر جلبک ها در حال رشد هستند می توانید میگو یا حلزون های بیشتری را به تراریوم اضافه کنید.
۸. همیشه باید رشد جلبک ها را مورد بررسی قرار دهید زیرا ممکن است آن ها دیواره ظرف تراریوم را به صورت کامل پوشش دهند از ورود نور خورشید به ظرف تراریوم آبی جلوگیری نمایند.
۹. اگر آب تراریوم تیره شد یعنی تعداد جانوران موجود در تراریوم زیاد است بنابراین باید تعداد گیاهان بیشتری را به تراریوم اضافه کنید همچنین اگر جانوران موجود در تراریوم در حال مردن هستند باید تعداد گیاهان را افزایش دهید.

قرار دادن گیاهان در تراریوم


۱۰. اگر تراریوم نشانه های زیر را داشت باید آن را خالی کنید و تراریوم را مجددا راه اندازی نمایید :

  • رشد باکتری های رشته ای سفید در تراریوم
  • استشمام بوی سولفور یا بوی بد
  • تعداد کمی از جانوران زنده بمانند.
  • همه جانوران درون تراریوم از بین بروند.
  • اغلب گیاهان مرده باشند.

مدل تراریوم آبزی

انواع تراریومهای آبی و نحوه ساختن آنها

پالوداریوم : برای ساخت این نوع تراریوم، نیمی از محیط پر از آب بوده و نیمه دیگر بدون آب می باشد، حال در نیمه پر آب می توان از گیاهان آبزی و ماهی ها استفاده کرد که در نیمه خشک نیز از آب بیرون می باشد و برای این منظور می توانید از انواع گیاهانی که در ساخت تراریوم در بسته و یا در باز کاربرد دارد، استفاده کنید، همچنین روش ساختن تراریوم آبی با ماهی نیز اینگونه می باشد.

ویواریوم : برای ساختن این نوع تراریومها نیز باید فضای آکواریوم را طراحی کنید و تنها تفاوت آنها با هم استفاده از گیاهان آبزی به جای انواع ماهی ها می باشد، البته تعداد گیاهانی که به کار برده می شود، محدود می باشد، حال برای زیباتر شدن محیط این تراریومها می توانید از موجودات مناسب بهره ببرید.

ساخت تراریوم آب بسته

نگهداری از تراریوم

به منظور زنده و سالم ماندن موجودات درون تراریوم لازم است هر دو هفته یکبار, ۱۰ تا ۱۵ درصد از آب تراریوم را با آبی که بیشتر از ۲۴ ساعت داخل ظرفی باقی مانده و کهنه شده است، تعویض نمایید.

ماهی های مرده را سریعا از داخل آب بیرون آورید.

با افزودن ماهی ها و حلزون های گیاه خوار، کاهش مواد غذایی انباشته شده، با تعویض خاک تراریوم و نظافت دیواره های تراریوم می توانید رشد خزه ها را کنترل کنید.

لازم است میزان PH آب تراریوم ۶ و سطح آمونیاک داخل تراریوم ۰ تا ۰.۲۵ و نیز میزان نیترات کمتر از ۴۰ میلی گرم بر لیتر باشد و در صورت نبودن این شرایط، باید آب را تعویض کنید.

ساختن تراریوم آب

در این بخش از هنر در خانه مجله آرگا مراحل ساخت تراریوم آبی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم این وسیله تزیینی بی نظیر مورد توجه تان قرار بگیرد. در صورت تمایل برای آشنایی با انواع خلاقیت در ساخت تراریوم می توانید از سایر مطالب مرتبط با این بخش در سایت آرگا دیدن کنید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو