۷ چیز امروزی که داشتن آن ها را مدیون مردم دوران باستان هستیم

۷ چیز امروزی که داشتن آن ها را مدیون مردم دوران باستان هستیم


منبع: روزیاتو

2

1402/6/5

20:02


۷ چیز امروزی که داشتن آن ها را مدیون مردم دوران باستان هستیم

۷ چیز امروزی که داشتن آن ها را مدیون مردم دوران باستان هستیم

ما امروزه اختراعات زیادی داریم که زندگی بدون آن ها برایمان قابل تصور نیست. گرچه بیشتر آن ها اختراعات عصر مدرن دانسته می شوند اما منشأ آن ها می تواند به اجداد باستانی ما بازگردد. برخی از اختراعات عصر باستان به قدری بحث برانگیز بودند که به دلیل محدودیت های آن زمان قابل پذیرش نبودند. با این حال، به مرور زمان به جزئی از زندگی روزمره بدل شدند و دنیایی که امروز می شناسیم را شکل دادند.

۱- رستوران های فست فود در پمپئی وجود داشتند

ما تصور می کنیم رستوران های فست فود اختراعی مدرن هستند. اما غذاهای خیابانی در دوران باستان هم وجود داشتند. باستان شناسان در جریان پژوهش های خود در شهر باستانی پمپئی در ایتالیا نوعی رستوران فست فود رومی به نام «ترموپولیوم» (Thermopolium) کشف کردند. غذاهای این رستوران خوراک اردک، ماهی شور، پنیر تنوری و جوندگان سرخ شده با عسل بود. امروزه بازدیدکنندگان امکان امتحان کردن غذاهای عصر باستان را ندارند، اما می توانند از این مکان تاریخی بازدید کنند و از تماشای نقاشی های دیواری آن لذت ببرند.

۲- منشأ آرایش به مصر باستان بازمی گردد

قدمت آرایش به عصر باستان بازمی گردد و از حدود ۴ هزار سال پیش از میلاد مسیح وجود داشته است. مصریان باستان برای درست کردن لوازم آرایشی از مواد طبیعی مانند مرمر سبز، سرمه، اخرای قرمز یا حنا استفاده می کردند. فرآیند آماده سازی آن ها بسیار زمان بر بود، پودر کردن مواد معدنی و سپس ترکیب آن ها با یک ماده ی چسبنده که معمولاً چربی حیوانات بود. با این حال، از لوازم آرایشی تنها به منظور زیبایی استفاده نمی شد. مصریان باستان اعتقاد داشتند با این کار از اهریمن نیز در امان می مانند، چرا که چشمان بدون آرایش در برابر چشم زخم آسیب پذیرتر بود.

۳- ساعت زنگ دار در یونان باستان اختراع شد

ما آنچنان به تکنولوژی عادت کرده ایم که احتمالاً بیدار شدن از خواب بدون تنظیم ساعت زنگ دار تلفن همراه مان برایمان قابل تصور نیست. از سویی دیگر، در گذشته مردم با طلوع آفتاب از خواب بیدار می شدند و گاهی هم مجبور بودند پیش از آن بیدار شوند. به همین دلیل افلاطون، فیلسوف یونانی اولین نوع از ساعت زنگ دار را ساخت. او از یک ساعت آبی که ساعت متداول در یونان باستان بود استفاده کرد و ویژگی دیگری به آن افزود. او برای اعلام زمان آغاز سخنرانی هایش در زمان سحر، سوت هایی نصب کرده بود که صدایی شبیه ساز ارگ لوله ای تولید می کرد.

۴- قدیمی ترین قفل های در به دست مصریان باستان ساخته شدند

قدیمی قفل در حدود ۴ هزار سال پیش از میلاد مسیح توسط مصریان ساخته شده است. قفل های باستانی شبیه به قفل های سوزنی غلتان اما بسیار بزرگ از آنچه امروز استفاده می کنیم بودند، به طوری که گاهی طول آن ها به ۶۱ سانتیمتر می رسید. و برعکس این قفل ها که از چوب و فلز ساخته می شدند، مصریان باستان تنها از چوب استفاده می کردند، حتی برای ساخت کلید قفل ها.

۵- رومی های باستان گرمایش مرکزی داشتند

قدمت گرمایش مرکزی به روم باستان بازمی گردد. «هایپوکوست» (Hypocaust) یا گرمایش از کف نوعی سیستم گرمایش مرکزی است که جریان هوای گرم را از طریق لوله های تعبیه شده در زیر کف زمین به گردش درمی آورد. گرمای این سیستم از طریق آتش تأمین می شد. یافته های باستان شناسان نشان داده این سیستم گرمایش در حمام ها و خانه های طبقات بالای روم باستان وجود داشته.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو