درمان بیماریهای پاییزی | علل و راه های درمان موثر

درمان بیماریهای پاییزی | علل و راه های درمان موثر


53

1401/7/5

18:26


بیماریها و راه درمان ، درمان های بیماری شایع پاییزی ، در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

لیست بیماری های شایع در ایران

ویژگی های فصل پاییز ، درمان بیماریهای پاییزی

 

 

۷ بیماری رایج پاییزی

این روزها که به میانه فصل پاییز رسیده ایم و هوا تمایل بیشتری به شرایط زمستانه یافته است بدن ما همگام با تغییرات طبیعت، خود را با سرمای هوا و کاهش طول مدت روز تطابق می دهد.

 

خشکی هوا در این روزها، راه های تنفسی در بینی را خشک می کند و ویروس ها و باکتری های بیشتری را به بدن ما راه می دهد. به همین دلیل میزان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا و احساس سردردهای مداوم، گلودرد و خستگی بدن، آب ریزش بینی و سرفه های آزاردهنده بسیاری افراد را راهی بیمارستان ها می کند.

 

تماس بیشتر با میکروب های بیماری زا در محیط های بسته و کاهش رطوبت هوا به عنوان دلیل عمده شایع شدن سرماخوردگی و آنفلوآنزا در این فصل مطرح است. این بیماری ها خطرناک نیستند اما مبتلایان را آزار می دهند. سیستم ایمنی بدن همزمان با تغییرات ناگهانی دمای هوا، متحمل فشار زیادی می شود و برای عادت کردن به آنها به مدت زمان نیاز دارد.

 

کدام بیماری ها شایع ترند؟

رطوبت و فشار هوا در کنار تغییرات ناگهانی دما، برخی از بیماری ها را بیشتر شایع می کند که به آنها می پردازیم.

 

آنفلوآنزا و سرماخوردگی

تضعیف سیستم ایمنی بدن دلیل اصلی ابتلا به این بیماری هاست که بارش باران، وزش بادهای تند و کاهش رطوبت هوا در آن دخیلند. سرماخوردگی پاییزه به شدت سرماخوردگی زمستانه نیست اما عفونت های ویروسی و خطرات ناشی از آنها مراجعه به پزشک را واجب می کند.

 

پزشکان برای جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی شستن صورت و بینی با آب خنک را توصیه می کنند. افزایش مصرف آب و میوه ها، پوشیدن لباس گرم و صرف زمان بیشتر برای ورزش در هوای آزاد هم به شما کمک می کند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصل سرد جلوگیری کنید.

 

بیماری های آلرژیک و آسم

بیماری های تنفسی مزمن در اواخر فصل پاییز شیوع بیشتری می یابند. در این میان آسم آلرژیک و آسم خشک، افراد بیشتری را درگیر می کنند. به سختی نفس کشیدن، مشهودترین علامت آسم آلرژیک است که احتمال ابتلا به آن با تقویت سیستم ایمنی و مقاومت بدن کاهش می یابد.

 

زخم های گوارشی
زخم معده و اثنی عشر با زخم پتپیکاز، از دیگر بیماری هایی هستند که در این روزها شایع می شوند. پزشکان عادات غذایی غلط، بیماری های مزمن، مصرف نوشیدنی های الکلی، استرس و فشار روحی، کشیدن سیگار، عوامل ژنتیکی وهمچنین عفونت باکتریایی توسط هلیکوباکترپیلوری را جزو دلایل عمده بروز زخم های گوارشی می دانند. تغییر اشتها، احساس درد در ناحیه معده یا شکم و استفراغ کردن علائم شایع زخم های گوارشی هستند.

 

در صورت ابتلا به چنین زخم هایی باید بدانیدکه بلافاصله بعد از خوردن غذا با درد ناشی از زخم معده مواجه می شوید و چند ساعت بعد از خوردن غذا یعنی وقتی گرسنه شده اید هم درد ناشی از زخم اثنی عشر بروز می کند. به همین دلیل اگر بعد از خوردن غذا به دل درد و حالت تهوع دچار شدید، به پزشک مراجعه کنید.

 

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی، یکی از حالت های خطرناکی است که احتمال بروز آن در این فصل برای بیماران قلبی وجود دارد. به این دلیل که بدن تلاش می کند با تغییرات فصلی همگام شود که نتیجه این تلاش افزایش عملکرد سیستم تنفسی و قلبی است. شدت یافتن این عملکرد، مشکلاتی جدی برای بیمار ایجاد می کند که برای پیشگیری از آن، بیمار باید با پزشک خویش مشورت کند وداروهای تجویزی را به طور کامل و به موقع مصرف کند.

 

پیاده روی روزانه و قدم زدن در هوای آزاد نیز به جلوگیری از نارسایی قلبی در این بیماران کمک می کند. روماتیسم در فصل پاییز به دلیل افزایش درد مفاصل و حساسیت به سرمای هوا، بیماری های روماتیسمی مانند آرتریت شیوع بیشتری پیدا می کنند.

 

اگر به روماتیسم مبتلا هستید و در فصول سرد سال بیشتر احساس درد می کنید، می توانید با مصرف کلسیم و ویتامین های گروه B به بهبود تغذیه غضروف و ریشه اعصاب مفاصل کمک کنید.

 

 

 تحقیق در مورد فصل پاییز

ماه های فصل پاییز

 

 

استفاده از پمادهای ضد التهاب و درد، انجام طب سوزنی، حمام کردن با آب گرم و پرهیز از پیاده روی در هوای بارانی و سرد از بروز یا شدت پیدا کردن این بیماری پیشگیری می کند.
ورزش کردن در شرایط ایده آل نیز به پیشگیری از شدت یافتن بیماری کمک می کند.برای ورزش کردن بهتر است یک اتاق گرم را انتخاب کنید، لباس گرم بپوشید و ورزش های ساده ای را که به حفظ حرکت مفصل ها و کارآیی عضلات کمک می کند، انتخاب کنید.

 

چاقی
بدن افراد با سرد شدن هوا کم کم شروع به ذخیره کردن چربی می کند. بنابراین فصل پاییز می تواند آغازگر دوره چاقی شما باشد. البته انباشته شدن چربی در بدنتنها موجب تغییر شکل در اندام ظاهری نمی شود و ممکن است به بیماری های مختلفی مانند تصلب شرائین و فشار خون بالا نیز منجر شود.

 

بنابراین باید در فصل پاییز، مراقب اضافه وزن خود باشید. استراحت کافی داشته باشید و بیشتر از ماه های قبل سبزی و میوه های تازه را مصرف کنید. علاوه بر آن به فکر تقویت سیستم ایمنیبدنتان نیز باشید. استفاده از مکمل های ویتامینی مانند قرص ویتامین C و انجام منظم ورزش و پیاده روی روزانه هم سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می کند و هم از چاق شدن شما جلوگیری می کند.

 

بیماری های مردانه
علاوه بر همه این موارد که هم در مردان و هم در زنان مشترک است برخی بیماری های خاص آقایان مانند پروستات نیز در این فصل شیوع بیشتری پیدا می کند. پیشگیری از این بیماری ها تنها با مراقبت های بیشتر و انجام چکاپ های روتین میسر می شود.

 

درمان‌های خانگی کابردی برای بیماری‌های پاییزی

فصول پاییز و زمستان متهمان اصلی سرماخوردگی، گلودرد، آبریزش بینی، خشکی دست و بسیاری از مشکلاتی هستند که در روزهای سرد شیوع بیشتری دارند.

 

با وجود داروهای شیمیایی متنوع، شمار گسترده ای از مردم برای درمان برخی از این بیماری ها دست به دامن درمان های خانگی می شوند که از بزرگ ترهایشان شنیده اند. به طور مثال، برای درمان گلودرد، گفته می شود که آب نمک قرقره کنید. یا لیموترش و مقداری عسل را درون آب ولرم ریخته و هم بزنید و آن را بنوشید تا سرفه هایتان تمام شود.

 

اما فارغ از این موارد که اتفاقا بسیار کارساز و کاربردی هم هستند، می توان نمونه هایی را نام برد که در زیر به آن ها اشاره شده است. برای کسب اطلاع از این موارد توصیه می کنیم تا در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

قرقره کردن آب سرد در گلو

عموما شنیده ایم که آب نمک در گلو باید قرقره کرد. اما در یک آزمایش علمی، شرکت‌کننده‌ها به دو دسته تقسیم شدند، یک گروه آب نمک در گلو قرقره کردند و گروهی دیگر آب سرد. جالب است بدانید در نتیجه این تحقیق مشخص شد کسانی که آب سرد قرقره کرده اند، سه مرتبه کمتر از گروه دوم دچار سرماخوردگی شدند

 

ترکیب اسپرایت و سرکه سفید برای عفونت گوش

پزشکان درمان جالب و البته عجیبی برای رفع عفونت گوش ها پیدا کرده اند. سرکه سفید و اسپرایت را با نسبت ۱ به ۱ با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را درون هر گوش بریزید و پس از گرم شدن گوش ها، باقی محلول را بیرون بریزید.

 

سبزیجات برای سفید و سفت کردن دندان ها

احتمالا می دانید که با هویج می توان به استحکام هر چه بیشتر و سفیدی دندان ها کمک کرد. برای اطلاع بیشترتان باید بگوییم که خیار نیز همین خاصیت را دارد. این دو ماده خوراکی حاوی ویتامین های A و K و مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند.

 

کیسه یخ برای سردردهای میگرنی

این دستور نخستین بار در سال ۱۸۴۹ میلادی منتشر شد. با بستن کیسه یخ به گردن یا پشت سر خود می توانید دردهای میگرنی را کاهش دهید.

 

سیر برای از بین بردن زگیل گوشتی

سیر تازه با کمی آب بهترین ضماد برای از بین بردن زگیل بشمار می رود. چندین حبه سیر را پوست کنده، له کنید و روی آن ها آب داغ بریزید. با یک دستمال نخی مقداری از مخلوط را برداشته و روی محل موردنظر قرار دهید. این کار را چندین بار در طول روز تکرار کنید تا زگیل به طور کامل از بین رفته و ناپدید شود.

 

عسل برای رفع سرفه و گلودرد

برای از بین بردن سرفه، ۲ قاشق چایخوری عسل را به مدت ۳۰ دقیقه قبل از خواب میل کنید. این کار بیشتر از شربت های سرفه به نرمی گلو و کاهش درد کمک خواهد کرد. همچنین عسل به خواب راحت تر و از بین بردن نشانه های سرماخوردگی نیز کمک می کند.

 

ساخت سرم ضدقارچ با جوش شیرین و سرکه

محلولی که از ترکیب جوش شیرین و سرکه بدست می آید برای از بین بردن قارچ و عفونت بسیار کاربردی است. البته برای استفاده این محلول باید مراقب موارد زیر باشید:

 

جای زخم، بریدگی یا سوختگی
واریکوسیتی

بیماری های قلبی و عروقی

آلوئه ورا و روغن بادام برای از بین بردن ترک های پوستی

 

برای از بین بردن این ترک ها از پشت بازو، ران یا شکم خود بهتر است ژل آلوئه ورا را با روغن بادام (به نسبت مساوی) مخلوط کنید و آن را روی محل ترک ها بمالید. ۱۵ دقیقه آن را به حال خود رها کنید. سپس بقیه کرم را از روی بدن پاک کنید. این کار را می توانید چند بار در روز تکرار نمایید.

 

 

پاییز چیست

علل بیماریهای پاییزی

 

درمان بیماریهای پاییزی | علل و راه های درمان موثر

 

منبع:۷sobh.com/ روزیاتو / برترین ها / بیتوته

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو