بیوگرافی گروه بیتلز (The Beatles)؛ عجیب‌ترین و تاثیرگذارترین گروه موسیقی تاریخ!

بیوگرافی گروه بیتلز (The Beatles)؛ عجیب‌ترین و تاثیرگذارترین گروه موسیقی تاریخ!


منبع: پلازا

4

1402/2/24

01:54


بیوگرافی گروه بیتلز (The Beatles)؛ عجیب‌ترین و تاثیرگذارترین گروه موسیقی تاریخ!

گروه بیتلز یکی از محبوب‌ترین و مشهورترین گروه های موسیقی راک جهان است که طرفداران زیادی دارد. این گروه انگلیسی تحولات زیادی در عرصه موسیقی ایجاد کرد. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی گروه راک بیتلز بپردازیم.

گروه بیتلز یک گروه راک انگلیسی بود که در لیورپول تشکیل شد. اعضای گروه بیتلز، جان لنون، پل مک کارتنی، جورج هریسون و رینگو استار بودند. گروه بیتلز به عنوان تاثیرگذارترین گروه موسیقی تمام دوران شناخته می‌شود. این گروه در فرهنگ مردم در دهه 60 میلادی تاثیر عمیقی گذاشتند. سبک موسیقی گروه بیتلز ترکیبی از موسیقی پاپ کلاسیک و راک اند رول دهه 50 بود. گروه Beatles بعدها در سبک‌های مختلفی مثل فولک راک، آرت راک وسایکدلیک راک نیز فعالیت کردند. گروه Beatles از بسیاری از جنبه‌ها، صنعت موسیقی را متحول کرد و اعضای گروه اغلب به عنوان رهبران جنبش‌های جوانان دهه 60 میلادی معرفی می‌شدند.

در ویدیوی زیر «جدیدترین مصاحبه با پل مک کارتنی» را تماشا کنید:

قبل از این که لنون، مک کارتنی، استار و هریسون به بیتلز تبدیل شوند، آن‌ها فقط 4 نوجوان از شهر لیورپول بودند. این 4 نفر احتمالاً حتی تصور هم نمی‌کردند که روزی یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین گروه‌های موسیقی تاریخ را تشکیل می‌دهند و نه تنها در موسیقی، بلکه در فشن، فرهنگ عامه و فیلم نیز تاثیر می‌گذارند. در این مقاله پلازا به معرفی گروه راک بیتلز می‌پردازیم.

فهرست مطالب:

تاریخچه گروه بیتلز

در ادامه تاریخچه تشکیل گروه بیتلز را به صورت خلاصه مشاهده خواهید کرد.

سال‌های اول فعالیت گروه بیتلز

بیوگرافی گروه بیتلز

در سال 1957، جان لنون 16 ساله با تعدادی از دوستان دبیرستان در لیورپول یک گروه موسیقی را تشکیل داد. پل مک کارتنی 15 ساله بعد از ملاقات با جان لنون به عنوان گیتاریست به گروه اضافه شد. پس از مدتی، دوست مک کارتنی، جورج هریسون به عنوان گیتاریست اصلی به گروه پیوست. آن‌ها در ابتدا از اسم Silver Beetles استفاده می‌کردند که بعدها آن را به Beatles تغییر دادند. در سال 1960 استوارت اسکلیف به عنوان گیتاریست بیس به گروه اضافه شد. همچنین آن‌ها یک درامر به نام پیت بست را نیز استخدام کردند.

در طی سال‌های 1960 تا 1962 این گروه بین لیورپول و هامبورگ در رفت و آمد بود. آن‌ها تشنه راک اند رول آمریکایی بودند و اجراهای پرشوری داشتند. در سال 1961، برایان اپستین، مدیر فروشگاه ضبط محلی لیورپول، مدیر برنامه گروه بیتلز شد و با شرکت EMI قرارداد بست. همچنین گروه بیتلز با یک درامر به نام رینگو استار همکاری خود را آغاز کرد. در نهایت ساتکلیف نیز از گروه جدا شد و 4 نفر یعنی جان لنون، پل مک کارتنی، جورج هریسون و رینگو استار، بیتلز را تشکیل دادند. این گروه از محبوبیت روز افزونی در لیورپول برخوردار شدند.

محبوبیت روزافزون گروه بیتلز

بیوگرافی گروه بیتلز

اولین تک آهنگ بیتلز به نام Love Me Do در اکتبر 1962 در انگلستان منتشر شد و در جدول Record Retailer رتبه 17 را کسب کرد. در همین سال، جان لنون و مک کارتنی همکاری را در زمینه ترانه سرایی آغاز کردند. اپستین پتانسیل زیادی را در گروه مشاهده می‌کرد و تبلیغات گسترده‌ای برای آن‌ها انجام داد. در سال 1963 تک آهنگ Please Please Do منتشر شد و در صدر جدول آهنگ‌های بریتانیا قرار گرفت. این آغازی بر موفقیت بیتلز بود که تا سال 1970، 11 آلبوم از 12 آلبوم آن‌ها در صدر جدول قرار گرفتند.

از آغاز سال 1964 محبوبیت دیوانه وار بیتلز در سراسر انگلیس شکل گرفت و چندین تور در سراسر کشور برگزار کرد. محبوبیت آن‌ها در آن زمان بیشتر از محبوبیت خواننده‌های پاپ بود. بسیاری از جوانان دهه 60 میلادی مدل موها و لباس پوشیدن گروه Beatles که مورد تمسخر بزرگسالان بود را تقلید می‌کردند. این مدل مو، به نمادی برای جوانان آن دهه تبدیل شد. محبوبیت آن‌ها به حدی بود که چند صد طرفدار، روزنامه نگار و خبرنگار در فرودگاه‌ها از آن‌ها استقبال می‌کردند. گاهی نیز پلیس برای کنترل جمعیت قبل از کنسرت‌ها مجبور بود از شیلنگ آب فشار قوی استفاده کند.

گروه بیتلز پس از مدتی تور خود را در آمریکا آغاز کرد. آن‌ها در برنامه تلویزیونی Ed Sullivan Show حضور یافتند که جمعیتی 73 میلیونی این برنامه را تماشا کردند. طبق آمار، این بیشترین تعداد بیننده برای یک برنامه تلویزیونی بود. موفقیت گروه Beatles به موسیقی محدود نشد و آن‌ها در یک فیلم کمدی موزیکال به نام A Hard Day’s Night نیز بازی کردند. گروه بیتلز همچنین اقدامات ضد نژاد پرستی نیز انجام داد. در تور 1964 آمریکا، در اعتراض به تفکیک نژادی تماشاچی‌ها، گروه بیتلز کنسرت خود را لغو کرد. برای تورهای بعدی در ایالات متحده نیز بندهایی در قرارداد وارد شد که شرط آن این بود که تماشاگران هرگز از نظر نژاد، جداسازی نشوند.

افتخارات

بیوگرافی گروه بیتلز

در ژوئن سال 1965، ملکه الیزابت دوم هر چهار عضو گروه بیتلز را به اعضای MBE (Members of the Order of the British Empire) اضافه کرد. در همان سال اعضای گروه بیتلز در فیلم دوم خود به نام Help! نیز بازی کردند. در سال 1965 آلبوم پنجم گروه Beatles به نام Help! منتشر شد که به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرد. با این آلبوم، بیتلز به اولین گروه راک تبدیل شد که نامزد جایزه گرمی برای بهترین آلبوم سال می‌شود.

در اواخر سال 1965 آلبوم Rubber Soul از گروه بیتلز منتشر شد که ترانه‌های منسجم و زیبایی داشت. این ترانه‌ها محصول مشترک جان لنون و مک کارتنی بودند. در سال 2003 مجله رولینگ استون این آلبوم را در لیست 500 آلبوم برتر تاریخ قرار داد.

در سال 1966 یک ادعای جنجالی توسط جان لنون، گروه بیتلز را در دردسر انداخت. در طی یک مصاحبه، جان لنون گفت:

اکنون ما از عیسی مسیح (ع) هم محبوب تر هستیم، نمی‌دانم مسیحیت محبوب تر است یا راک اند رول

پس از چاپ شدن این حرف لنون در روزنامه‌ها، واتیکان اعتراض کرد و بیتلز در اسپانیا، آفریقای جنوبی و هلند تحریم شد. در آخر جان لنون در حضور خبرنگاران به خاطر این حرف از مسیحیان عذرخواهی کرد.

در سال 1966 آلبوم Revolver از بیتلز منتشر شد که اظهارات سیاسی بیتلز برای اولین بار در قالب آهنگ بیان شد. این آلبوم در سال 2003 توسط مجله رولینگ استون، به عنوان سومین آلبوم برتر همه دوران معرفی شد. برخی بیتلز را رهبران فرهنگ جوانان و انقلابیون سبک زندگی می‌دانند که زندگی بسیاری از جوانان را متحول کردند. در سال 1967 آلبوم Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band از بیتلز منتشر شد که برای هفته‌های متوالی در صدر جدول آلبوم‌های بریتانیا قرار داشت. این آلبوم از آلبوم‌های قبلی بیتلز موفقیت تجاری بیشتری کسب کرد و بسیاری از رکوردهای فروش را شکست. در سال 2003 رولینگ استون این آلبوم را به عنوان برترین آلبوم تمام دوران معرفی کرد.

آلبوم Magical Mystery Tour نیز در همان سال 1967 منتشر شد که این آلبوم نیز در سه هفته اول به رکورد فروش بالایی دست پیدا کرد.

سال‌های آخر فعالیت

بیوگرافی گروه بیتلز

در سال 1968، گروه شروع به ضبط آلبوم White کرد. در مدت ضبط این آلبوم، اعضای گروه دچار اختلاف با یکدیگر شدند. استار به مدت دو هفته کار را ترک کرد و علاقه لنون و مک کارتنی به همکاری با یکدیگر از بین رفته بود. این تنش‌ها بیشتر به دلیل رابطه عاشقانه لنون با یوکو اونو به وجود آمده بود. مک کارتنی یادآوری می‌کند که این آلبوم دلپذیری برای ساخت نبوده است. جان لنون نیز از این آلبوم به عنوان آغاز فروپاشی گروه یاد می‌کند. در این آلبوم اعضا به صورت مستقل کار کردند و تلاش گروهی یکپارچه ای در آن دیده نمی‌شود. بعدها لنون درباره آلبوم White گفت که هر قطعه یک اثر مستقل است و موسیقی بیتلز در آن دیده نمی‌شود.

سرانجام این آلبوم در نوامبر 1968 منتشر شد و به 4 میلیون فروش در ایالات متحده رسید. در سال 2003 مجله رولینگ استون این آلبوم را به عنوان دهمین آلبوم برتر تاریخ قرار داد.

جدایی گروه بیتلز

بیوگرافی گروه بیتلز

آخرین آلبوم گروه بیتلز یعنی Let it Be در حالی ساخته شد که روابط اعضای گروه در پایین‌ترین سطح خود قرار داشت و به گفته اعضا اصلاً تجربه خوشایندی نبود. در نهایت در سپتامبر 1970 جان لنون گروه بیتلز را ترک کرد اما برای جلوگیری از پایین آمدن فروش آلبوم جدید، از مطرح کردن عمومی آن خودداری کرد. بعد از انتشار آلبوم Abbey Road، در عرض سه ماه، حدود 4 میلیون نسخه از آن فروش رفت. لنون درباره این آلبوم می‌گوید که آلبومی بسیار شایسته تمجید است اما هیچ حیاتی در آن وجود ندارد.

پل مک کارتنی نیز در 10 آوریل 1970 گروه بیتلز را ترک کرد و اعلامیه‌ای عمومی را در این باره منتشر کرد. یک هفته بعد، اولین آلبوم انفرادی او منتشر شد.

بعد از از بین رفتن گروه بیتلز، تا مدت‌ها اختلافات حقوقی در بین این 4 نفر ادامه داشت و سرانجام، در 29 دسامبر 1974 لنون مدارک خاتمه مشارکت را امضا کرد و گروه بیتلز رسماً منحل شد.

مرگ جان لنون

بیوگرافی گروه بیتلز

در عصر 8 دسامبر 1980، جان لنون در حال بازگشت به خانه خود در نیویورک بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شدت زخمی شد. قاتل او، مارک دیوید چپمن، یکی از طرفداران آمریکایی گروه بیتلز بود. چپمن در مورد این قتل گفته بود که از اظهارات جان لنون، به ویژه ادعای محبوبیت بیشتر بیتلز نسبت به عیسی مسیح (ع) عصبانی شده بود. همچنین متن ترانه‌های God و Imagine جان لنون، خشم او را برانگیخته بود.

تالار مشاهیر راک اند رول

در سال 1988 گروه بیتلز به تالار مشاهیر راک اند رول راه یافت. همچنین، 4 عضو این گروه، لنون، مک کارتنی، استار و هریسون نیز به صورت جداگانه به این تالار راه یافتند.

حقایق جالب درباره گروه بیتلز

1. اسم گروه Beatles

بیوگرافی گروه بیتلز

گروه بیتلز از اسم گروه Buddy Holly and The Crickets (بادی هالی و جیرجیرک‌ها) ایده گرفتند و نام یک حشره را انتخاب کردند. اوایل شروع به کار این گروه، اسم آن‌ها Silver Beetles بود. سپس عبارت Silver حذف شد و Beetles با کلمه Beat (به معنی ضرب آهنگ) ترکیب شد و نام Beatles برای گروه انتخاب شد.

2. پدر جان لنون

پدر جان لنون، آلفرد لنون، رابطه خوبی با مادر لنون نداشت و در هنگام کودکی او، آن‌ها را ترک کرده بود. جان لنون بیشتر اوقات کودکی را نزد عمه‌اش سپری کرده بود. وقتی بیتلز به شهرت دیوانه‌کننده دست یافت، آلفرد لنون تلاش کرد تا دوباره با جان لنون ارتباط داشته باشد.

3. الویس پرسلی

قهرمان زندگی جان لنون، الویس پرسلی بود. این بازیگر و خواننده آمریکایی، الگوی جان لنون در بسیاری از صحنه‌های زندگی‌اش بود. جان لنون نوجوان، شبیه به پرسلی لباس می‌پوشید و مدل موهایش را از او تقلید می‌کرد.

هنگامی که بیتلز مشهور شد، یک قرار ملاقات با الویس پرسلی ترتیب داده شد. اگرچه این دیدار، یک ملاقات دوستانه بود اما جان لنون کاملاً ناامید شده بود چون احساس می‌کرد الویس چندان به صحبت با آنان علاقه ندارد.

4. اجرا در Carnegie Hall

بیوگرافی گروه بیتلز

در مدت تور آمریکا، گروه بیتلز اجرایی در تالار Carnegie Hall داشتند. گروه بیتلز از این می‌ترسید که مخاطبان اجرا افرادی مسن باشند و به راک اند رول علاقه ای نداشته باشند. اما هنگام حضور در آنجا، با دیدن طرفداران نوجوان و جوان، تسلی خاطر یافتند.

5. تهیه کننده بیتلز چندان با راک اند رول آشنا نبود

جورج مارتین، تهیه کننده بیتلز، تاثیر زیادی در آهنگ‌های آن‌ها داشت، اما به اندازه آن 4 نفر به راک اند رول علاقه نداشت. مارتین در طول زندگی خود انواع سبک‌های موسیقی را تولید کرد و از طریق عشق به موسیقی کلاسیک وارد این کار شد. ساز اصلی او نیز از کودکی پیانو بود.

6. محبوبیت در آمریکا

بیوگرافی گروه بیتلز

حضور گروه بیتلز در برنامه Ed Sullivan در نیویورک، تعداد بسیار زیادی مخاطب داشت. گروه بیتلز تحت تاثیر پاپ آمریکایی بود و فکر نمی‌کرد که در آمریکا هم طرفداران زیادی جذب کند، اما فروش آلبوم‌ها، اجراها و برنامه‌های آن‌ها در آمریکا نیز بسیار بالا بود.

7. رینگو استار

پس از دیدن ضبط‌های بیتلز در استودیو EMI، توجه بسیاری از مورخان به درامر گروه یعنی رینگو استار جلب شد. در طول سال‌ها در مدت ضبط، رینگو استار یکی از پایه‌های محکم بیتلز بود. او یک درامر فوق العاده بود که در شرایط سخت، قابل اعتماد و با ملاحظه بود.

در طول سال‌ها، گروه بیتلز نگرش مردم نسبت به موسیقی را تغییر داد. آن‌ها سبک و استایل جدیدی به موسیقی پاپ بخشیدند و همچنین درهای جدیدی به سبک راک اند رول باز شد. تاثیر بیتلز بر مردم جهان، به عنوان یکی از بزرگترین تاثیرات فرهنگی جهان محسوب می‌شود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو